Σεληνιακό ημερολόγιο σποράς φύτευσης του κηπουρού και του κηπουρού για τον Σεπτέμβριο του 2020

Για πολλούς, το τέλος του καλοκαιριού σχετίζεται με τη συγκομιδή. Υπάρχει η αίσθηση ότι η καλοκαιρινή εξοχική κατοικία έχει τελειώσει και έχει έρθει η ώρα για ξεκούραση. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί προκαταρκτικές μεταμοσχεύσεις ή πριν από το χειμώνα φυτείες ορισμένων καλλιεργειών. Για να επιλέξετε τις σωστές ημερομηνίες για την εργασία, οι κηπουροί και οι κήποι λαχανικών χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο για τον Σεπτέμβριο του 2020.

Φάσεις της Σελήνης το Σεπτέμβριο του 2020

Το σεληνιακό σώμα κάνει μια κίνηση κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η κατάσταση του φεγγαριού αλλάζει σταδιακά. Αποτελείται από 4 διαδοχικές φάσεις:

 1. Νέα Σελήνη, που πέφτει στις 28 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός άστρου σε ευθεία γραμμή μεταξύ του Ήλιου και της Γης. Με τη Νέα Σελήνη, το αστέρι δεν είναι ορατό στον ουρανό.
 2. Πανσέληνος που συμβαίνει στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο φωτισμός στην αρχή της πανσελήνου φωτίζεται πλήρως.
 3. Η ανάπτυξη του αστεριού συνεχίζεται από 1 έως 13 Σεπτεμβρίου. Αυτή η περίοδος χωρίζεται σε 2 τέταρτα. Το πρώτο τέταρτο χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση μιας στενής λωρίδας ενός νέου αστεριού, από το δεύτερο τέταρτο παίρνει το πλήρες σχήμα του.
 4. Η αποσύνθεση του αστεριού διαρκεί από 15 έως 27. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο δίσκος μετατρέπεται από πλήρης σε στενή λωρίδα.

Η επίδραση της φάσης του φεγγαριού στη φύτευση

Σύμφωνα με τα συλλεγόμενα ερευνητικά δεδομένα, η κυκλικότητα του φεγγαριού σχετίζεται στενά με την ανάπτυξη των φυτών. Οι φάσεις αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες περιόδους:

 • εντατική ανάπτυξη, καθώς και η ανάπτυξη του υπεράνω τμήματος των φυτών, παρατηρείται κατά τη διάρκεια της Αυξανόμενης Σελήνης.
 • αύξηση, περαιτέρω ενεργή ανάπτυξη κονδύλων ή ριζικού τμήματος συμπίπτει με την εξασθένιση της Σελήνης.
 • με Πανσέληνο ή Νέα Σελήνη, παρατηρείται επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Η κυκλικότητα λαμβάνεται υπόψη κατά την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών. Οι ημέρες που εμφανίζεται μια νέα ή πανσέληνος χρησιμοποιούνται για να ξεκουράσουν τα φυτά, αυτές οι περίοδοι ονομάζονται περίοδοι ανάπαυσης.

Ζώδια τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο, η Νέα Σελήνη πέφτει στην περίοδο της κυριαρχίας του σημείου της Παρθένου. Η πανσέληνος πέφτει κατά την κυριαρχία του σημείου των Ιχθύων. Οι περίοδοι ανάπτυξης και μείωσης πέφτουν στα υπόλοιπα ζώδια.

ημερολόγιο του κηπουρού

Σεληνιακό ημερολόγιο σποράς και προσγείωσης ανά ημέρες για τον Σεπτέμβριο του 2020

Οι κηπουροί και οι κηπουροί καθοδηγούνται από τις πληροφορίες που συστηματοποιούνται από το σεληνιακό ημερολόγιο φύτευσης και σποράς. Με αυτό, μπορείτε να καθορίσετε τις καταλληλότερες ημερομηνίες για φύτευση, καθώς και τις ημέρες κατά τις οποίες δεν συνιστάται η αναφύτευση καλλιεργειών ενηλίκων ή σποράς.

Ευνοϊκός

Κατάλληλοι αριθμοί κατά τη σπορά θερμοκηπίων με σπόρους ραπανάκι, κινέζικο λάχανο, μαρούλι σποράς διαφέρουν από τις ημερομηνίες που προορίζονται για φύτευση πολυετών λουλουδιών ή θάμνων.

Τύπος κουλτούραςΗμερομηνίες
Καλλιέργειες λαχανικών3, 4, 11, 13, 23, 22
Λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 30
Μπους μούρων1, 2, 3, 4, 8, 9, 13, 22, 23, 24, 30

Δυσμενείς περίοδοι

Οι περίοδοι ανάπαυσης ή ανάπαυσης είναι οι αριθμοί στους οποίους πέφτει η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος, καθώς και μερικές ημέρες μετά από αυτές: 14,27,28,29.

ημερομηνίες προσγείωσης

Πότε να αναφύτευση φυτών τον Σεπτέμβριο

Για μεταφύτευση θάμνων, πολυετή φυτά, περίοδοι χρησιμοποιούνται όταν το σεληνιακό αστέρι εισέρχεται σε ένα ενεργό στάδιο ανάπτυξης. Αυτή η χρονική περίοδος πέφτει στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου. Το έδαφος παραμένει ζεστό και ευπαθές στην καλλιέργεια, πριν από την έναρξη του παγετού, τα φυτά έχουν χρόνο να προσαρμοστούν πλήρως και να αφαιρέσουν νέες ρίζες.

Πληροφορίες! Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, συνηθίζεται ο διαχωρισμός και η μεταμόσχευση πολυετών φυτών σε νέο μέρος.

υπαινιγμός για τον κηπουρό

Τι δουλειά πρέπει να εκτελέσετε αυτόν τον μήνα

Ο Σεπτέμβριος είναι κατάλληλος για ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας. Ο αέρας παραμένει ζεστός, η γη μπορεί να σκάβεται ελεύθερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά λίγο παγετό αρχίζει να εμφανίζεται τη νύχτα, η δροσιά πέφτει το πρωί.

Οι ξηρές και καθαρές μέρες είναι κατάλληλες για απολύμανση αποθηκών για καλλιέργειες και παρασκευάσματα λαχανικών. Τα υπόγεια ή τα κελάρια αερίζονται και αντιμετωπίζονται με ειδικά μέσα. Τα συλλεγόμενα φαρμακευτικά φυτά ξηραίνονται με υπόστεγα και τα λαχανικά προετοιμάζονται για περαιτέρω αποθήκευση.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην προετοιμασία του κομπόστ, το οποίο αφήνεται στα λάκκα για περαιτέρω ωρίμανση. Για αυτό, το κομμένο γρασίδι τοποθετείται στο προετοιμασμένο στρώμα. Κατά την έναρξη του παγετού, η κομπόστα καλύπτεται με αλουμινόχαρτο και σανίδες.

στάγδην γη

Η αρχή του μήνα είναι κατάλληλη για το πρώτο στάδιο της γονιμοποίησης του φθινοπώρου. Παρουσιάζονται ορυκτές συνθέσεις με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και κάλιο, οι οποίες θα κορέσουν το έδαφος και θα το καταστήσουν πιο εύφορο για την άνοιξη.

Στον κήπο

Στους κήπους, πραγματοποιούνται προπαρασκευαστικές εργασίες, καθώς και δραστηριότητες μεταμόσχευσης:

 • προετοιμασία λάκκων για μεταφύτευση ·
 • κλάδεμα ξηρά κλαδιά?
 • αφαιρέστε το επανεμφανιζόμενο μουστάκι των φραουλών ή των υπόλοιπων φραουλών.
 • μεταφύτευση θάμνων μούρων
 • λίπανση θάμνων μούρων με ανόργανα λιπάσματα ·
 • θεραπεία θάμνων από παράσιτα ή ασθένειες.

Πληροφορίες! Οι εργασίες κηπουρικής για τη μεταμόσχευση, που συνοδεύουν την αναπαραγωγή πολυετών κωνοφόρων, πραγματοποιούνται το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου.

προετοιμασία λάκκων

Στον κήπο

Η εργασία στον κήπο περιλαμβάνει τη συγκομιδή. Αυτό ισχύει για τις καθυστερημένες ποικιλίες των καλλιεργειών που φυτεύτηκαν το δεύτερο μισό του καλοκαιριού. Τα καρότα, τα τεύτλα, τα κρεμμύδια και οι ντομάτες συλλέγονται για περαιτέρω συγκομιδή. Τον Σεπτέμβριο, παραδοσιακά σκοπεύουν να συλλέξουν και να ταξινομήσουν σπόρους πατάτας για φύτευση την άνοιξη. Τα κρεμμύδια σκάβονται πριν από τις βροχές για να στεγνώσουν τους βολβούς σε ξηρό και καθαρό καιρό.

Μετά τη συγκομιδή, πραγματοποιούνται εργασίες στον ιστότοπο:

 • καλλιέργεια γης, λαμβάνοντας υπόψη τις προ-χειμερινές καλλιέργειες ·
 • σπορά πράσινης κοπριάς
 • όργωμα
 • σκάψιμο της γης ·
 • γονιμοποίηση του οικοπέδου με κομπόστ για ωρίμανση της άνοιξης ·
 • διεξαγωγή δραστηριοτήτων για την καλλιέργεια γης προκειμένου να καταστρέψουν τα παράσιτα που πηγαίνουν βαθιά στο έδαφος για το χειμώνα.

όργωμα της γης

Στο θερμοκήπιο

Οι φυτείες θερμοκηπίου θα σας επιτρέψουν να συλλέξετε μια μικρή καλλιέργεια μετά την έναρξη των παγετών του φθινοπώρου. Πράσινα, λάχανο, μερικά είδη λαχανικών φυτεύονται κάτω από την ταινία.

Οι συνθήκες του θερμοκηπίου είναι κατάλληλες για φύτευση σέλινου, μαρουλιού, μαϊντανού, βασιλικού. Επιλέγουν πρώιμες ποικιλίες ωρίμανσης που καταφέρνουν να αναπτυχθούν μέχρι το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου.

Αναφορά! Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, σκοπεύουν να μεταμοσχεύσουν chard, πιπέρι και μαϊντανό για καλλιέργεια στο περβάζι.

Μετά τη συγκομιδή των καλλιεργειών, τα θερμοκήπια υποβάλλονται σε επεξεργασία με παρασκευασμένες ενώσεις για προστασία από την αναπαραγωγή παρασίτων και την εμφάνιση μούχλας.Μέχρι το τέλος του μήνα, τα θερμοκήπια θερμαίνονται, οι ρωγμές που βρέθηκαν έχουν κλείσει.

μεγαλώνουν γη

Χαρακτηριστικά της γεωργικής εργασίας σε διάφορες περιοχές

Η εργασία που πραγματοποιείται εξαρτάται όχι μόνο από τις περιόδους που αναφέρονται στο σεληνιακό ημερολόγιο, αλλά και από τα χαρακτηριστικά της κλιματικής ζώνης:

 1. Στις βόρειες περιοχές, η συγκομιδή προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Η προετοιμασία του χώρου πραγματοποιείται κατά το πρώτο εξάμηνο του μήνα προκειμένου να αποκλειστεί η επίδραση των χαμηλών θερμοκρασιών στις καλλιέργειες.
 2. Η επικράτεια του Κρασνοντάρ και οι παρακείμενες νότιες περιοχές χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμοκρασίες του αέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες παραμένουν καθ 'όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οπότε οι εργασίες για τη συγκομιδή και την προετοιμασία του χώρου αναβάλλεται για το δεύτερο μισό του μήνα.

Το φθινόπωρο, συνηθίζεται το πότισμα πριν το χειμώνα. Αυτή είναι η τελευταία εκδήλωση διαβροχής της γης. Η εισερχόμενη υγρασία θα είναι η μόνη πηγή για τις καλλιέργειες που φυτεύτηκαν για το χειμώνα. Αυτή η διαδικασία έχει προγραμματιστεί ανάλογα με τους δείκτες θερμοκρασίας της περιοχής. Εάν η περιοχή χαρακτηρίζεται από χαμηλότερες θερμοκρασίες στο δεύτερο εξάμηνο του μήνα, τότε προγραμματίζεται νωρίτερα το πότισμα πριν από το χειμώνα.

δουλεύω το φθινόπωρο

Πληροφορίες! Για την επικράτεια του Κρασνοντάρ και τις γειτονικές νότιες περιοχές, το πότισμα πριν το χειμώνα αναβάλλεται για τον Οκτώβριο, καθώς η θερμοκρασία του αέρα παραμένει υψηλή μέχρι το τέλος του μήνα.

Συμβουλές για κηπουρούς

Οι μεταμοσχεύσεις και τα μέτρα για την επεξεργασία του χώρου πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις επιρροές των κύκλων της σελήνης. Αυτό προάγει την εντατική ανάπτυξη των φυτευμένων φυτών και εγγυάται επίσης μια ταχεία προσαρμογή για μεταμοσχευμένους θάμνους ή πολυετείς καλλιέργειες λουλουδιών.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι