Σεληνιακό ημερολόγιο φύτευσης για τον κηπουρό για τον Ιούνιο του 2020

Η συμμόρφωση με τις συστάσεις του ημερολογίου σποράς σεληνιακού για τον Ιούνιο 2020 βοηθά στην επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων στην καλλιέργεια φυτών. Κατά την εκτέλεση εργασιών κηπουρικής, λαμβάνοντας υπόψη τη φάση του φεγγαριού, είναι δυνατόν να αποκτήσουμε ισχυρότερες και πιο βιώσιμες καλλιέργειες. Χάρη σε αυτό, οι παράμετροι απόδοσης αυξάνονται σημαντικά, οι καλλιέργειες είναι λιγότερο άρρωστες και πρακτικά δεν αντιμετωπίζουν προσβολές από παράσιτα.

Η αξία του σεληνιακού ημερολογίου για τους κατοίκους του καλοκαιριού

Οι φάσεις της σελήνης επηρεάζουν το ριζικό σύστημα και το έδαφος των φυτών. Η εργασία φύτευσης σε συγκεκριμένες ημέρες του σεληνιακού κύκλου βοηθά στην αύξηση των παραμέτρων βλάστησης, στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης και στη βελτίωση της ανάπτυξης των φρούτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ημέρες κατά τις οποίες είναι καλύτερο να αποφύγετε τη φύτευση, το πότισμα ή την χαλάρωση. Η παραβίαση αυτής της σύστασης προκαλεί ζημιά στις καλλιέργειες, επιβραδύνει την ανάπτυξή τους ή προκαλεί διαδικασίες αποσύνθεσης στο ριζικό σύστημα.

Για να έχετε μια καλή συγκομιδή το 2020, θα πρέπει να εστιάσετε στο ημερολόγιο σποράς σεληνιακού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι συστάσεις του κατά τη φύτευση πολυετών και φυτωρίων.

Είναι καλύτερο να κάνετε τέτοια εργασία με ένα φεγγάρι που μεγαλώνει. Συνιστάται να τα εκτελείτε πριν από την πανσέληνο. Με την άφιξη της νέας Σελήνης, τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Οι καλλιέργειες που φυτεύτηκαν πριν από την πανσέληνο δείχνουν καλή ανάπτυξη.

φυτό σε δοχείο

Η επίδραση της φάσης του φεγγαριού στη φύτευση

Υπάρχουν πολλές φάσεις του φεγγαριού, από τις οποίες εξαρτώνται οι ημερομηνίες προσγείωσης:

 1. Η Νέα Σελήνη είναι η πιο δυσμενής στιγμή για κηπουρική και κηπουρική. Προς το παρόν, απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών φύτευσης ή μεταμόσχευσης φυτών. Η κακή περίοδος διαρκεί μόνο 3 ημέρες.
 2. Το φεγγάρι που μεγαλώνει - αυξάνεται από μόνο του και κατευθύνει την ενέργεια προς τα πάνω. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για εργασία με καλλιέργειες που βρίσκονται πάνω από το έδαφος. Αυτά περιλαμβάνουν λαχανικά και φρούτα. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επίσης λουλούδια και πράσινο. Τα φυτά μπορούν να φυτευτούν, να εμβολιαστούν και άλλα έργα.
 3. Πανσέληνος - αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η φύτευση λαχανικών, δέντρων, θάμνων. Αυτή η στιγμή διαρκεί μόνο 1 ημέρα. Σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπεται να ξεριζώνουμε τα κρεβάτια, να εφαρμόζουμε λιπάσματα και να κάνουμε θεραπείες από επιβλαβή έντομα.
 4. Waning Moon - η ενέργεια ρέει προς τα κάτω. Επομένως, συνιστάται η φροντίδα για βολβοειδείς καλλιέργειες και ρίζες.

φύτευση φυτού

Φάσεις της Σελήνης τον Ιούνιο

Υπάρχουν πολλές φάσεις του φεγγαριού. Το 2020, ξεκινούν τις ακόλουθες χρονικές περιόδους:

 1. Νέα Σελήνη - 3.06.
 2. Πρώτο τρίμηνο - 10.06.
 3. Πανσέληνος - 17.06.
 4. Τρίτο τρίμηνο - 25.06.

φάση της σελήνης

Σελήνη στα σημάδια του ζωδιακού κύκλου τον Ιούνιο

Κατά την εκτέλεση των εργασιών φύτευσης, μπορείτε να εστιάσετε σε ποιο σημείο του ζωδιακού κύκλου βρίσκεται το φεγγάρι αυτή τη στιγμή:

 1. Ταύρος - από 31 Μαΐου έως 2.06. 1.06 μπορείτε να φυτέψετε μαρούλι και ραπανάκι. Επιτρέπεται να σκάβουμε πρώιμες πατάτες και βολβοειδή φυτά. 2.06 δεν συνιστάται η εργασία με φυτά.
 2. Δίδυμοι - 2-4 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή, έρχεται η νέα σελήνη. Επομένως, δεν συνιστάται η εργασία με φυτά.
 3. Καρκίνος - 4-6 Ιουνίου. Απαγορεύεται η εργασία στον κήπο 4.06. 5-6.06 μπορείτε να φυτέψετε κολοκύθες, όλους τους τύπους λάχανου, φασόλια, μπιζέλια, χόρτα. Επιτρέπεται επίσης η φύτευση πράσινων κοπριάς, η εφαρμογή ορυκτών λιπασμάτων, η φροντίδα των φυτών.
 4. Λέων - 6-9 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να συλλέξετε σπόρους, να συλλέξετε σανό, να φροντίσετε τις καλλιέργειες.
 5. Παρθένος - 9-11 Ιουνίου 9.06 μπορείτε να μεταμοσχεύσετε μουστάκια φράουλας, να κόψετε φυτά, να μετακινήσετε πολυετή φυτά σε ένα νέο μέρος. Επιτρέπεται επίσης η πραγματοποίηση τυποποιημένου κλάδεμα καλλωπιστικών καλλιεργειών. 10 Ιουνίου, το φεγγάρι μπαίνει στο δεύτερο τρίμηνο, επομένως απαγορεύεται η φύτευση.
 6. Ζυγός - 11-13 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να φυτέψετε φασόλια, όσπρια, αγγούρια. Φυτεύουν επίσης πράσινες κοπριά, κόβουν φυτά, πραγματοποιούν τυποποιημένο κλάδεμα και φροντίζουν τις καλλιέργειες.
 7. Σκορπιός - 13-15 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτρέπεται η μεταμόσχευση αγγουριών και κολοκυθιών. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε οξαλίδες, φασόλια, λάχανο, χόρτα, siderates. Επιτρέπεται το πότισμα των φυτών, η εφαρμογή ορυκτών λιπασμάτων, η προστασία του εδάφους.
 8. Τοξότης - 15-17 Ιουνίου. Η πανσέληνος παρατηρείται στις 16-17, επομένως δεν πραγματοποιείται φύτευση. Στις 15 Ιουνίου, μπορείτε να φυτέψετε κρεμμύδια, κόκκινο λάχανο, να συλλέξετε σπόρους.
 9. Αιγόκερως - 17-20 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχει πανσέληνος, επομένως δεν συνιστάται η φύτευση φυτών. 19.06 μπορείτε να φυτέψετε rutabagas και ραπανάκια, να σκάψετε βολβοειδή φυτά, νερό καλλιέργειες και να εφαρμόσετε οργανικά λιπάσματα.
 10. Υδροχόος - 20-22 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να φροντίσετε τον κήπο, να κάνετε θεραπεία για ασθένειες και έντομα, να κόψετε διακοσμητικούς θάμνους.
 11. Ιχθείς - 22-25 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνιστάται η τοποθέτηση λιπάσματος, το νερό των φυτών και η εφαρμογή οργανικών λιπασμάτων.
 12. Κριός - 25-27 Ιουνίου. 06.25 Το φεγγάρι μπαίνει στο τέταρτο τρίμηνο. Προς το παρόν, δεν πρέπει να εκτελούνται εργασίες φύτευσης. Στις 26-27, μπορείτε να σκάψετε πρώιμες πατάτες, να ψεκάσετε φυτά και να φτιάξετε σανό.
 13. Ταύρος - 27-30 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι πρώιμες πατάτες και τα βολβοειδή φυτά πρέπει να σκάβονται μετά την ανθοφορία. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε τον κήπο - πότισμα, εφαρμογή οργανικών λιπασμάτων, αφαίρεση ζιζανίων.

φεγγάρι σε σημάδια

Σεληνιακό ημερολόγιο κηπουρού για τον Ιούνιο του 2020

Το 2020, υπάρχουν πολλές καλές και κακές μέρες για την κηπουρική.

Ευοίωνες μέρες τον Ιούνιο

Για να επιλέξετε τις καλύτερες ημέρες για τη φροντίδα των καλλιεργειών, θα πρέπει να διαβάσετε τις συστάσεις του σεληνιακού ημερολογίου.

Για σπορά και φύτευση λουλουδιών και φυτών εσωτερικού χώρου

Οι εργασίες φύτευσης μπορούν να πραγματοποιηθούν σε τέτοιες ημέρες τον Ιούνιο:

 • οι ετήσιοι σπόροι λουλουδιών φυτεύονται 10-17.
 • οι σπόροι των διετών καλλιεργειών και πολυετών φυτεύονται 10-17.
 • φυτά εσωτερικού χώρου και φυτά θερμοκηπίου φυτεύονται 10-17.
 • φυτεύονται βολβοί και κόνδυλοι 1 και 24-29.

κηπουροί στη χώρα

Για σπορά και φύτευση φυτικών καλλιεργειών

Κατά τη φύτευση λαχανικών, πρέπει να επιλέξετε τις ακόλουθες ημερομηνίες Ιουνίου για διαφορετικές καλλιέργειες:

 • ντομάτες, physalis - 10-17;
 • πεπόνι, κολοκύθα, κολοκύθια, αγγούρια, καρπούζι - 10-17
 • πιπέρι, μελιτζάνα - 10-17
 • όλους τους τύπους λάχανου - 10-17
 • χόρτα - 1 και 24-29
 • κρεμμύδια - 1 και 24-29;
 • πατάτες - 1 και 24-29.

Για φύτευση θάμνων μούρων

Οι καλλιέργειες μούρων όπως φράουλες, σμέουρα, φράουλες, φραγκοστάφυλα, σταφίδες πρέπει να φυτεύονται στις 10-17.06.

φύτευση δενδρυλλίου

Για φύτευση και φροντίδα δέντρων και θάμνων

Η φύτευση και η φροντίδα για οπωροφόρα δέντρα όπως μήλο, γλυκό κεράσι, κεράσι, δαμάσκηνο, αχλάδι κοστίζει 10-17.06.

Απαγορευμένες ημέρες για φύτευση και αναχώρηση τον Ιούνιο του 2020

Ταυτόχρονα, υπάρχουν επίσης ανεπιτυχείς ημέρες για φύτευση:

 • 06 - νέο φεγγάρι
 • 06 - πανσέληνος

Χαρακτηριστικά της γεωργικής εργασίας σε διάφορες περιοχές

Το σεληνιακό ημερολόγιο είναι ευέλικτο.Δεν εξαρτάται από την τοποθεσία του ιστότοπου. Ωστόσο, οι αρχάριοι κηπουροί πρέπει να φροντίσουν να εξετάσουν προσεκτικά την επιλογή των ποικιλιών καλλιέργειας για καλλιέργεια. Αυτό πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής και τα απαραίτητα αγροτεχνικά μέτρα.

Οι καλλιέργειες που αγαπούν τη θερμότητα πρέπει να φυτεύονται στο έδαφος σε μια στιγμή που συμπίπτει με τις ανάγκες τους. Δεν συνιστάται η εκτέλεση εργασιών φύτευσης νωρίτερα, παρά τις συμβουλές του σεληνιακού ημερολογίου.

εργάζονται στον ιστότοπο

Λαϊκά σημάδια ενός κηπουρού τον Ιούνιο

Υπάρχουν πολλά λαϊκά σημάδια:

 1. Η συχνή αστραπή υπόσχεται μια πλούσια συγκομιδή.
 2. Εάν η σορβιά ανθίζει άφθονα στην Έλενα Λενόσευκα, η οποία πέφτει στις 3,06, μπορεί να αναμένεται καλή συγκομιδή λίνου. Εάν ο καιρός είναι κακός αυτήν την ημέρα, τότε το φθινόπωρο θα είναι το ίδιο.
 3. Εάν υπάρχουν πολλοί κώνοι στα έλατα, θα πρέπει να περιμένετε μια άφθονη συγκομιδή αγγουριών.
 4. Οι ζεστές νύχτες υπόσχονται αφθονία φρούτων.
 5. Εάν βρέχει ζεστά, θα πρέπει να περιμένετε καλή συγκομιδή.

Η συμμόρφωση με τις συστάσεις του σεληνιακού ημερολογίου σποράς σας επιτρέπει να καλλιεργείτε δυνατές και βιώσιμες καλλιέργειες και να έχετε μια καλή συγκομιδή. Σε αυτήν την περίπτωση, αξίζει να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των ίδιων των φυτών.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι