Σεληνιακό ημερολόγιο σποράς των φυτεύσεων του κηπουρού για τον Ιούλιο του 2020

Το σεληνιακό ημερολόγιο σποράς για τους κηπουρούς για τον Ιούλιο του 2020 είναι ένα εγχειρίδιο, χωρίς το οποίο είναι καλύτερα να μην ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία στον κήπο. Εάν κάνετε αυτό που σας αρέσει, ελέγχοντας τις ημερολογιακές ημέρες, μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με ελάχιστη προσπάθεια. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη θέση της Σελήνης σε σχέση με τη Γη και άλλους πλανήτες, επειδή η επιρροή της στη βλάστηση είναι πολύ μεγάλη.

Η επίδραση της φάσης του φεγγαριού στη φύτευση

Για πολλούς αιώνες, οι κηπουροί ελέγχουν το σεληνιακό ημερολόγιο. Πράγματι, η Σελήνη έχει ισχυρή επιρροή στην ανάπτυξη των φυτών. Ανάλογα με τη σεληνιακή φάση, το υγρό και η ενέργεια κινούνται πάνω ή κάτω. Αυτό σημαίνει ότι το επίγειο τμήμα των φυτών και οι ρίζες τους αναπτύσσονται καλύτερα μόνο σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα.

Εάν κάνετε εργασίες στο σεληνιακό ημερολόγιο, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την απόδοση των καλλιεργειών.

Κάθε νέος μήνας ξεκινά με μια Νέα Σελήνη. Στη συνέχεια έρχεται το φεγγάρι κερί. Οι χυμοί και η ενέργεια ανεβαίνουν προς τα πάνω. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το επίγειο μέρος των φυτών αναπτύσσεται καλύτερα. Αυτό συνεχίζεται μέχρι τα μέσα του μήνα. Έπειτα έρχεται η Πανσέληνος, ακολουθούμενη από τη Φάση Φθοράς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αντίθετα, οι χυμοί των φυτών βυθίζονται στις ρίζες. Κατά τη διάρκεια της περιόδου του φεγγαριού που εξασθενεί, οι ριζικές καλλιέργειες λαμβάνουν μέγιστη ενέργεια και διατροφή.

Φάσεις της Σελήνης τον Ιούλιο του 2020

Τον Ιούλιο, όπως και σε κάθε άλλο μήνα, η Σελήνη περνά από 4 φάσεις. Κάθε ένα από αυτά επηρεάζει τα φυτά και τη σειρά της κηπουρικής.

Νέα Σελήνη

Ο μήνας ξεκινά με τη Νέα Σελήνη. Αυτή η ημέρα αντιστοιχεί στις 2 Ιουλίου. Πριν από αυτήν την ημερομηνία, η φάση κατεβασίας διήρκεσε σχεδόν 2 εβδομάδες. Οι ρίζες των φυτών περιέχουν μέγιστη ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Οποιαδήποτε εργασία αυτήν την ημέρα είναι ανεπιθύμητη, εκτός από τον καθαρισμό ζιζανίων. Το νέο φεγγάρι διαρκεί τρεις ημέρες, δηλαδή, πρέπει να λάβετε υπόψη 1 ημέρα πριν από τις 2 Ιουλίου και 1 ημέρα μετά από αυτήν την ημερομηνία.

ημερολόγιο σποράς

Πανσέληνος

Η Πανσέληνος έρχεται στα μέσα του μήνα. Η σπορά, η φύτευση, το κλάδεμα ή το τσίμπημα των φυτών αυτήν την ημέρα είναι καλύτερα να μην γίνει. Η ημερομηνία της πανσελήνου είναι 17 Ιουλίου (συν ημέρες πριν και ημέρες μετά). Αλλά αυτήν την ημέρα, μπορείτε να αφαιρέσετε τα ζιζάνια και να ξεριζώσετε τα κρεβάτια.

Κηρώδης Ημισέληνος

Αμέσως μετά τη Νέα Σελήνη, ξεκινά η φάση της αποτρίχωσης (από 3-4 έως 15-16 Ιουλίου). Διαρκεί σχεδόν 2 εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τον ισημερινό του μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε εργασία με τα αλεσμένα μέρη των φυτών, συμπεριλαμβανομένης της συγκομιδής (μούρα, λαχανικά, φρούτα). Συνήθως τον Ιούλιο τίποτα δεν φυτεύεται ούτε φυτεύεται. Αυτή τη στιγμή, συγκομίζουν. Εάν θέλετε, μπορείτε να φυτέψετε χόρτα, μαρούλι και πάλι, δηλαδή, εκείνα τα φυτά που θα αναπτυχθούν πάνω από το έδαφος.

ημερολόγιο κερί φεγγαριών

Μείωση

Μετά την Πανσέληνο, ξεκινά η περίοδος του Φεγγαριού (18-19 έως 31 ημέρες). Το υγρό και η ενέργεια φτάνουν μέχρι τις ρίζες. Αυτή η φάση διαρκεί 2 εβδομάδες - μέχρι το τέλος Ιουλίου. Προς το παρόν, μπορείτε να φυτέψετε ή να συγκομίσετε ρίζες, να κόψετε κλαδιά, να τσιμπήσετε, να τσιμπήσετε το έδαφος των φυτών. Η συγκομιδή φρούτων και μούρων που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους συγκομίζεται καλύτερα κατά τη διάρκεια της Σελήνης.

ζώδια

Εκτός από τη Σελήνη, τα σημάδια του ζωδιακού κύκλου επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών και τη συχνότητα των εργασιών στον κήπο ή στον κήπο λαχανικών. Οποιοσδήποτε κήπος ή κηπουρική καλλιέργεια έχει τέσσερα βασικά στοιχεία: ρίζα, φύλλα, λουλούδι, φρούτα. Κάθε ένα από αυτά τα μέρη διέπεται από ένα συγκεκριμένο ζώδιο.

Χαρακτηριστικά των πλανητών σε σχέση με τα φυτά:

 1. Ο Υδροχόος (18.19) είναι άγονο.
 2. Ο Λέων (4.5), ο Κριός (23.24) είναι στείρα σημάδια.
 3. Η Παρθένος (6,7), οι Δίδυμοι (1, 27,28,29), ο Τοξότης (13, 14) είναι στείροι.
 4. Ζυγός (8,9,10), Αιγόκερως (15,16) - εύφορος.
 5. Ο Σκορπιός (11,12), ο Καρκίνος (3, 30,31), οι Ιχθείς (20,21,22), ο Ταύρος (25,26) είναι τα πιο εύφορα σημάδια.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα των ζωδιακών σημείων στα μέρη των φυτών:

 • στις ρίζες - Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
 • στα φύλλα - Ιχθείς, Καρκίνος, Σκορπιός;
 • για φρούτα - Κριός, Λέων, Τοξότης;
 • στα λουλούδια - Ζυγός, Δίδυμοι, Υδροχόος.

ημερολόγιο σποράς

Τι να φυτέψετε τον Ιούλιο σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο;

Ο Ιούλιος είναι μέσα του καλοκαιριού. Οι εργασίες φύτευσης ή σποράς πραγματοποιούνται σπάνια αυτόν τον μήνα. Ήρθε η ώρα για τη συγκομιδή, τη συγκομιδή και τη συντήρηση για το χειμώνα. Στο ύψος του καλοκαιριού, χαλαρώνουν το έδαφος για να βελτιώσουν τον αερισμό, να απομακρύνουν τα ζιζάνια, να τσιμπήσουν τις κορυφές των φυτών, τους βλαστούς των παιδιών, να ποτίσουν τη βλάστηση σε ξηρασία.

Λαχανικά, βότανα και βότανα

Στις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιουλίου, τα φυτά μπορούν να φυτευτούν στο φεγγάρι καλλιέργειας που θα αποφέρει καρπούς στο έδαφος. Οι ακόλουθες ημερομηνίες θεωρούνται ιδιαίτερα ευνοϊκές: 11.12. Για τη φάση καλλιέργειας, μπορείτε να φυτέψετε χόρτα, ντομάτες, πιπεριές, αγγούρια, λάχανο, μαρούλι, φράουλες, λουλούδια (εκτός από βολβοί).

φύτευση στη φάση ανάπτυξης

Μετά τον ισημερινό, στη φάση Killing, μπορείτε να αρχίσετε να φυτεύετε ρίζες. Οι πιο εύφορες ημερομηνίες: 20,21,22, 25,26 Από το δεύτερο μισό του Ιουλίου, μπορείτε να φυτέψετε κρεμμύδια, σκόρδο, ραπανάκια, πατάτες, καρότα, βολβοειδή λουλούδια.

Κήπος με φρούτα

Τον Ιούλιο, η συλλογή των κερασιών και των κερασιών ξεκινά στον κήπο. Είναι καλύτερα να κάνετε αυτό το έργο την πρώτη δεκαετία του μήνα. Μετά τις 17, μπορείτε να κλαδέψετε τα κλαδιά. Συνιστάται να φυτέψετε φυτά στη φάση καλλιέργειας, δηλαδή τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιουλίου.

Θάμνοι, δέντρα και παρτέρια

Το καλοκαίρι, είναι ανεπιθύμητο να κόβετε τα κλαδιά, καθώς ο χυμός θα ρέει από αυτά. Συνήθως, αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται στις αρχές της άνοιξης - πριν από το σπάσιμο των οφθαλμών ή στα τέλη του φθινοπώρου - μετά την πτώση των φύλλων. Είναι καλύτερα να φυτέψετε θάμνους και δέντρα το φθινόπωρο, αλλά είναι επίσης δυνατό το καλοκαίρι, την πρώτη δεκαετία του Ιουλίου. Από τις 4 έως τις 15, η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε λουλούδια.

χρόνος φύτευσης

Στο φεγγάρι που φθάνει, δηλαδή, μετά τις 17, μπορείτε να ποτίζετε φυτά, να χαλαρώνετε το έδαφος και να αφαιρείτε ζιζάνια.

Γκαζόν και τοπία

Είναι καλύτερα να σπείρετε χόρτο και να φυτέψετε την κηπουρική από το 4ο έως το 15ο. Πρέπει να κόψετε το γκαζόν από τις 18 έως το τέλος του μήνα. Ποτίστε τα φυτά ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά είναι καλύτερο για τις ρίζες να απορροφούν υγρό κατά τη φάση Φθίνουσα.

Τι δουλειά πρέπει να γίνει στον κήπο και στον κήπο σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο

Ο Ιούλιος είναι το ύψος του καλοκαιριού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φυτά σπάνια σπέρνονται και φυτεύονται. Αλλά αρχίζουν να συγκομίζονται. Τα λαχανικά, τα μούρα και τα φρούτα συγκομίζονται καλύτερα στο αναπτυσσόμενο φεγγάρι, ενώ περιέχουν το πολύ χρήσιμες ουσίες.

συγκομιδή

Οι ρίζες μπορούν να συγκομίζονται στη φάση φθίνουσας. Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι καλύτερο να ταΐζετε τα φυτά. Οι ρίζες αφομοιώνουν το πολύ χρήσιμες ουσίες που πηγαίνουν σε αυτές όχι μόνο από το έδαφος, αλλά και από τα εδάφη του φυτού.

Το κατάλληλο πότισμα προάγει τη φωτοσύνθεση. Στη ζέστη, μπορείτε να ποτίσετε τη βλάστηση, ωστόσο, είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Στη φάση μείωσης, πρέπει να χαλαρώσετε το έδαφος, να αφαιρέσετε τα ζιζάνια. Μπορείτε να τσιμπήσετε φυτά, να τσιμπήσετε τις κορυφές.

Σεληνιακό ημερολόγιο για τον κηπουρό για τον Ιούλιο του 2020

Σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, τον Ιούλιο μπορείτε να κάνετε κάτι καθημερινά στον κήπο ή στον κήπο λαχανικών. Από τις πρώτες μέρες του μήνα έως τα μέσα, μπορείτε να διαλέξετε ντομάτες, αγγούρια, κεράσια, κεράσια.

Από τις 17 Ιουλίου, μπορείτε να σκάψετε νωρίς πατάτες, να βγάλετε ώριμα καρότα ή τεύτλα από το έδαφος.

Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τα ζιζάνια από τον κήπο μόλις εμφανιστούν, έτσι ώστε να μην λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά από τα καλλιεργημένα φυτά. Είναι αλήθεια ότι τον Ιούλιο υπάρχουν αρκετές ημέρες στις οποίες συνιστάται να μην κάνετε τίποτα.

κηπουρική

Ευοίωνες μέρες

Μέτρια εύφορες μέρες στο αναπτυσσόμενο φεγγάρι: 8.9.10. Καλύτερο: 11.12 Επιτρέπεται να φυτέψετε φυτά που φέρουν καρπούς και λουλούδια πάνω από το έδαφος: από 4η έως 15η.

Μέσες μέρες γονιμότητας στο φεγγάρι που χάνεται: 27, 28, 29. Το καλύτερο: 20, 21.22. Μπορείτε να φυτέψετε καλλιέργειες ρίζας: από τις 19 έως τις 31.

Μη ευνοϊκές μέρες

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας περιόδου, είναι καλύτερα να μην ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία στον κήπο ή στον κήπο. Οι πιο δυσμενείς ημέρες: 2 και 17 αριθμοί (συν ημέρες πριν και ημέρες μετά από αυτές τις ημερομηνίες). Άγονο: 18.19.

ευνοϊκές και δυσμενείς μέρες

Τα σημάδια του κηπουρού τον Ιούλιο

Η καλύτερη κατανόηση της φύσης θα βοηθήσει τα σημάδια που έχουν παρατηρήσει και παρατηρήσει οι άνθρωποι με την πάροδο των ετών, πεπεισμένα για την αλήθεια τους και μεταβίβασαν τις γνώσεις τους στους απογόνους.

Σημάδια για τον Ιούλιο:

 1. Εάν μια αράχνη υφαίνει έναν ιστό, θα είναι στεγνή.
 2. Εάν οι βάτραχοι κροίουν, θα βρέξει.
 3. Τα κουνούπια πετούν σε σμήνη - για καλό καιρό.
 4. 6 Ιουλίου - το έθιμο της συλλογής φαρμακευτικών βοτάνων.
 5. Ισχυρή δροσιά στο Ivan Kupala (7 Ιουλίου) - για τη συγκομιδή αγγουριών.
 6. Βροχή στο Samson (10η) - σε παρατεταμένες βροχές μέχρι το φθινόπωρο.
 7. Εάν δεν υπάρχει δροσιά το πρωί, οι βροχές θα έρθουν σύντομα.
 8. Ο Omelyan ήρθε (31ος), βρήκε μανιτάρια, μούρα, παραγγέλθηκε να συγκομίσει

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι