Σεληνιακό ημερολόγιο σποράς φύτευσης κηπουρού για τον Αύγουστο του 2020

Το ημερολόγιο σεληνιακού σπόρου για τον Αύγουστο του 2020 έχει πολλά χαρακτηριστικά. Ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού, αξίζει να κάνετε κάποια εργασία στον κήπο και στον κήπο. Έτσι, η φεγγάρι που μεγαλώνει είναι καλή για την ανάπτυξη φυτών, και στην Πανσέληνο απαγορεύεται αυστηρά να κάνετε οποιαδήποτε εργασία στον κήπο.

Χάρη στην εφαρμογή των συστάσεων του σεληνιακού ημερολογίου, μπορείτε να επιτύχετε καλή καλλιέργεια και να αποκτήσετε πλούσια συγκομιδή.

Πώς οι φάσεις του φεγγαριού και τα ζώδια επηρεάζουν τη φύτευση των φυτών

Οι συστάσεις για την εφαρμογή αγροτεχνικών μέτρων εξαρτώνται από τη φάση της σελήνης:

 1. Νέα Σελήνη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η παροχή ενέργειας μειώνεται. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάται να κάνετε οποιαδήποτε εργασία στο εξοχικό σπίτι. Αυτή τη στιγμή, αξίζει την επεξεργασία καλλιεργειών από ασθένειες και παράσιτα, τσιμπήματα και τσίμπημα φυτών. Η περίοδος καλύπτει 3 ημέρες.
 2. Μεγαλώνει. Σε αυτό το στάδιο, η ενέργεια της Γης κατευθύνεται προς τα πάνω, η οποία διασφαλίζει την ανάπτυξη του πάνω-εδάφους τμήματος των πολιτισμών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θραύσματα πράσινων φυτών αναπτύσσονται καλά. Αυτή είναι μια καλή περίοδος για ντομάτες, λάχανο, βότανα, δημητριακά, όσπρια. Τα λουλούδια, οι θάμνοι και τα δέντρα αναπτύσσονται επίσης καλά. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται το πρώτο τρίμηνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Σελήνη περνά από τις φάσεις του Αιγόκερω, του Τοξότη, του Ταύρου. Βρίσκεται επίσης στους Ιχθείς, Υδροχόος, Κριός.
 3. Πανσέληνος. Αυτή η φάση διαρκεί μόνο μια μέρα, αλλά είναι πολύ δυσμενής για τις εργασίες φύτευσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνιστάται η καλλιέργεια του εδάφους ή η επεξεργασία του από ασθένειες και παράσιτα. Μπορείτε επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να μαζέψετε τους σπόρους.
 4. Μείωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ενέργεια της Σελήνης κατευθύνεται στο ριζικό σύστημα των πολιτισμών. Αυτή τη στιγμή είναι ιδανική για φύτευση βολβών και λαχανικών ρίζας. Στο τρίτο τρίμηνο, επιτρέπεται η φύτευση πολυετών φυτών. Θα ριζωθούν τέλεια. Η περίοδος διέλευσης των αστερισμών Libra, Leo, Cancer θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή. Επίσης κατάλληλες είναι περίοδοι όταν το φεγγάρι βρίσκεται στους αστερισμούς Δίδυμοι, Σκορπιός, Παρθένος.

Πανσέληνος

Η διέλευση του φεγγαριού μέσω των αστερισμών επηρεάζει επίσης την ανάπτυξη πολιτισμών. Χωρίζονται σε διάφορες ομάδες σημείων:

 1. Φλογερό - έχει ευεργετική επίδραση στα καρποφόρα φυτά. Αντικατοπτρίζονται καλά στην ανάπτυξη των θάμνων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπάρχει μια ενεργή ανάπτυξη ντομάτας, οσπρίων, οπωροφόρων δένδρων.
 2. Earthly - καλό για το ριζικό σύστημα. Αυτή η περίοδος συνιστάται να αφιερωθεί στη φύτευση και τη φροντίδα των κονδύλων.
 3. Ευάερο - κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αξίζει να φροντίσετε λουλούδια.Εάν κόψετε τριαντάφυλλα αυτή τη στιγμή, θα σταθούν τέλεια. Αξίζει να φροντίζετε αγκινάρες, ηλιοτρόπια, κουνουπίδι. Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο μπρόκολο.
 4. Υδάτινο - ιδανικό για αγροτεχνικές δραστηριότητες με φυλλώδη φυτά. Αυτή τη στιγμή, αξίζει να φροντίσετε τα χόρτα και το λάχανο.

Φάσεις της Σελήνης

Φάσεις της Σελήνης τον Αύγουστο του 2020

Οι φάσεις της σελήνης επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη των καλλιεργειών και την υλοποίηση των γεωργικών δραστηριοτήτων. Επομένως, αξίζει να εξοικειωθείτε με τις ημερομηνίες ενός συγκεκριμένου σταδίου..

Νέα Σελήνη

Αυτή η φάση παρατηρείται στις 1.08 και 30.08. Σε τέτοιες μέρες, αξίζει να καταπολεμήσουμε τα ζιζάνια και τα παράσιτα, να κάνουμε κλάδεμα υγιεινής και να αφαιρέσουμε την άγρια ​​ανάπτυξη. Απαγορεύονται άλλα έργα.

Πανσέληνος

Τον Αύγουστο, πέφτει στις 15. Εκείνη την ημέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη συλλογή σπόρων, στην επεξεργασία και στην προστασία του εδάφους, στην απομάκρυνση ζιζανίων και παρασίτων.

υπόδειξη φάσης

Ημισέληνος κερί

Αυτή η φάση παρατηρείται από 2-14.08. Ξεκινά επίσης στις 31.08.

Εξασθενίζων φεγγάρι

Αυτό το στάδιο είναι η περίοδος από 16 έως 29.08.

Σεληνιακό ημερολόγιο του κηπουρού και του κηπουρού ανά ημέρες για τον Αύγουστο του 2020 (πίνακας)

Για να διασφαλιστεί η ομαλή ανάπτυξη των καλλιεργειών, αξίζει να πραγματοποιηθούν αγροτεχνικά μέτρα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

ημερολόγιο του κηπουρού

Ευοίωνες μέρες

Οι επιτυχημένες ημερομηνίες για τις εργασίες φύτευσης φαίνονται στον πίνακα:

ΠολιτισμόςΕυοίωνες μέρες
πατάτες, ραπανάκι, ραπανάκι11, 12, 13, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 26, 27
ντομάτα7, 8, 16, 17, 18,
πιπεριά7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
καρότο16, 17, 18, 21, 22, 23, 26, 27
λάχανο5, 6, 7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
σκόρδο7, 8, 11, 12, 13
μελιτζάνα7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
πικρό πιπέρι7, 8, 16, 17, 18, 24, 25
πρασινάδα7, 8, 16, 17, 18, 26, 27
αγγούρια7, 8, 11, 12, 13

Μη ευνοϊκές μέρες

Οι μη ευνοϊκές ημέρες για φύτευση τον Αύγουστο περιλαμβάνουν τις 1, 2, 15, 29, 30, 31.

φύτεμα

Ποιες καλλιέργειες μπορούν να φυτευτούν σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο τον Αύγουστο

Υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για κάθε κατηγορία φυτών. Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη.

Φύτευση λαχανικών

Κατά τη φάση καλλιέργειας της Σελήνης, επιτρέπεται η φύτευση ποικιλιών μπρόκολου και πρώιμου λάχανου.

Υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, θα είναι δυνατή η συγκομιδή της σοδειάς για μακροχρόνια αποθήκευση.

Τα φασόλια Μπους μπορούν να φυτευτούν μέχρι τα μέσα του μήνα. Σε κακές καιρικές συνθήκες, τα δημητριακά δεν θα έχουν χρόνο να ωριμάσουν, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θα είναι δυνατή η λήψη πράσινων λοβών. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαλάτας ή σαν σαρατά.

φασόλια στο έδαφος

Χόρτα και βότανα

Η φύτευση χόρτων επιτρέπεται οποιαδήποτε μέρα, με εξαίρεση τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο. Είναι καλύτερο να φυτέψετε βότανα κάθε 2 εβδομάδες όλο το καλοκαίρι.

Θάμνοι, δέντρα

Η πιο ευνοϊκή περίοδος για φύτευση δέντρων και θάμνων με μοσχεύματα είναι 11-13.08. Επίσης, η περίοδος 21-23.08 είναι ιδανική για ριζοβολία φυτών.

Ανθοπωλεία και φυτά εσωτερικού χώρου

Οι καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στο κρύο επιτρέπεται να φυτευτούν μέχρι τα μέσα του μήνα.

φυτό εσωτερικού χώρου

Κατάλληλες μέρες για τη διεξαγωγή αγροτεχνικών μέτρων για τη συντήρηση του κήπου και του κήπου λαχανικών

Οι πιο κατάλληλες ημέρες για αγροτεχνική εργασία τον Αύγουστο περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Φύτευση φρούτων - 2, 11, 12, 16, 17, 18.
 2. Εμβολιασμός - 2, 12, 13.
 3. Κλάδεμα φρούτων - 1, 21, 22, 23, 28.
 4. Μεταφορά - 2, 5, 6, 7, 9, 10.
 5. Προετοιμασία συντήρησης - 2, 8, 10, 12, 13, 21. Επίσης, τα κενά μπορούν να γίνουν από 22 έως 28.
 6. Συλλογή σπόρων και φρούτων - 2, 10, 19, 20, 24, 25, 28.
 7. Φύτευση σπόρων - 2, 5, 7, 8, 9, 11, 12, 13. Η φύτευση πραγματοποιείται επίσης από 21 έως 27 Αυγούστου.
 8. Πότισμα και λίπανση - από 2 έως 8 Αυγούστου.
 9. Συγκομιδή πατατών και άλλων καλλιεργειών ρίζας - 2, 24, 25.

Λαμβάνουμε υπόψη τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά των περιοχών

Προκειμένου η εργασία φύτευσης και άλλες γεωργικές δραστηριότητες να φέρουν καλά αποτελέσματα, είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ταυτόχρονα, ο χρόνος ορισμένων ενεργειών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτό που επιτρέπεται να εκτελείτε στην Κεντρική Ρωσία είναι εντελώς ακατάλληλο για τα Ουράλια και τη Σιβηρία.

κλάδεμα

Λαϊκά σημάδια

Κατά την κατάρτιση ενός σχεδίου για αγροτεχνικά μέτρα, αξίζει να λάβετε υπόψη τις λαϊκές πινακίδες:

 1. Εάν υπάρχει ξηρός καιρός την ημέρα της Ilya στις 2 Αυγούστου, τότε θα είναι ξηρός για 6 εβδομάδες. Εάν βρέξει εκείνη την ημέρα, η βροχόπτωση θα συνεχιστεί για 6 εβδομάδες.
 2. Εάν οι μέλισσες κηρώσουν τις εισόδους τους νωρίς, αναμένεται έντονος χειμώνας.
 3. Εάν υπάρχουν πολλές καταιγίδες τον Αύγουστο, η πτώση θα είναι μεγάλη.
 4. Εάν ο Αύγουστος είναι ξηρός, τότε το φθινόπωρο θα είναι ξηρό και ζεστό.
 5. Εάν η ομίχλη δεν διαρκέσει πολύ, ο καιρός θα είναι αίθριος.
 6. Εάν υπάρχουν πολλά βελανίδια στη βελανιδιά τον Αύγουστο, θα πρέπει να περιμένετε καλή συγκομιδή.

Οι έμπειροι αγρότες ακολουθούν πάντα τις συστάσεις που δίνονται στο σεληνιακό ημερολόγιο. Αυτό σας επιτρέπει να καταρτίσετε ένα ακριβές σχέδιο γεωργικών δραστηριοτήτων και να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια καλλιεργειών και κηπευτικών. Εκτός από το σεληνιακό ημερολόγιο, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται λαϊκές πινακίδες..

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι