Σεληνιακό ημερολόγιο σποράς του κηπουρού και του κηπουρού, πίνακας εργασιών για τον Οκτώβριο του 2020

Είναι καλύτερα να λάβετε αγροτεχνικά μέτρα με γνώμονα το σεληνιακό ημερολόγιο σποράς ενός επαγγελματία κηπουρού και κηπουρού για τον Οκτώβριο του 2020. Με τη βοήθειά του, θα είναι δυνατό να αποφευχθούν πολλά λάθη κατά τη διάρκεια σημαντικών γεωργικών εργασιών. Γνωρίζοντας τις ευνοϊκές ημερομηνίες του μήνα, μπορείτε να υπολογίσετε σωστά τους προτιμώμενους αριθμούς για φύτευση και αργότερα, μπορείτε να συλλέξετε μια εξαιρετική συγκομιδή.

Φάσεις της Σελήνης τον Οκτώβριο του 2020

Το φεγγάρι, ως γήινος δορυφόρος, επηρεάζει την κίνηση του χυμού μέσα στα φυτά. Η κατάσταση και η ανάπτυξη πολλών καλλιεργειών κήπων και κηπευτικών εξαρτάται από τη θέση της σε σχέση με τη Γη.

Σεληνιακές φάσεις του Οκτωβρίου:

  • Καλλιέργεια (1 ... 13)
  • Πανσέληνος (14)
  • Μείωση (15 ... 27);
  • Νέα Σελήνη (28).

Πώς τα ζώδια επηρεάζουν τα φυτά

Τον Οκτώβριο, ο μήνας σταματά σε κάθε ένα από τα 12 ζώδια. Η θέση αυτού του δορυφόρου σε σχέση με άλλους πλανήτες και σε σχέση με τη Γη επηρεάζει τη βλάστηση. Η κατάσταση των φυτών και οι δείκτες της μελλοντικής συγκομιδής εξαρτώνται από την τοποθεσία του φεγγαριού.

Όταν ο Μήνας βρίσκεται σε εύφορα σημάδια, συνιστάται να φυτέψετε καλλιέργειες σε τέτοιες ημερομηνίες. Υπάρχουν σημάδια που έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε διάφορα φυτά. Γόνιμο είναι: Καρκίνος, Ιχθείς, Σκορπιός, Ταύρος, Ζυγός, Αιγόκερως. Σχετικά παραγωγικός: Παρθένος, Τοξότης, Δίδυμοι. Barren: Κριός, Λέων, Υδροχόος.

Ποιες γεωργικές δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο:

  • μαζεύοντας φρούτα: Σκορπιός (1.2), Τοξότης (3.4), Αιγόκερως (5.6), Ιχθείς (10.11), Τοξότης (30.31).
  • συλλογή καλλιεργειών ρίζας, φύτευση δενδρυλλίων: Ταύρος (15,16), Δίδυμοι (17,18,19), Καρκίνος (20,21), Παρθένος (24,25), Ζυγός (26,27).

ημερολόγιο Οκτωβρίου

Ευνοϊκές ημερολογιακές ημέρες για επιτυχή φύτευση

Πίνακας γεωργικών εργασιών για τον Οκτώβριο:

Αριθμοί του μήναΤύποι θέσεων εργασίας
1…6χειμερινή σπορά μαϊντανού, άνηθο, διάφορες σαλάτες, οξαλίδα, ρόκα
7…9συγκομιδή φύλλων, καθαρισμός του χώρου
10…11χειμερινή σπορά πρασινάδας
13 ... 15 ημέρες της πανσελήνουυγειονομικός καθαρισμός
16…21χειμερινή φύτευση κρεμμυδιών, σκόρδου, καρότων, ραδικιών, τεύτλων. φύτευση δενδρυλλίων, αναφύτευση θάμνων, φύτευση βολβοειδών λουλουδιών
22…23λίπανση, φόρτιση υγρασίας
24…26χειμερινή φύτευση βολβοειδών λουλουδιών και ριζών καλλιεργειών λαχανικών
27 ... 29 ημέρες της Νέας Σελήνηςυγειονομικά μέτρα, κλάδεμα
30…31χειμερινή σπορά άνηθου, μαϊντανού και σαλάτας

ευοίωνες μέρες

Τι φυτά συνιστώνται να φυτέψουν κατά τη διάρκεια του φεγγαριού που εξασθενεί

Διεξάγουν podzimny φύτευση κρεμμυδιών, σκόρδου, καρότων, ραδικιών, τεύτλων. Από 15 έως 27, φυτεύονται βολβοί τουλίπας, φουντουκιά, νάρκισσους, κρίνοι. Στη δεύτερη δεκαετία του Οκτωβρίου, φυτεύονται δέντρα και νέοι θάμνοι.

Τι φυτά θα φυτέψει στο φεγγάρι που μεγαλώνει

Από 1 έως 13, σπέρνουν σπόρους μαϊντανού, μαρούλι, σπανάκι. Αυτές οι καλλιέργειες θα εμφανιστούν μόνο την επόμενη σεζόν. Τα πρώτα χόρτα θα εμφανιστούν στις αρχές της άνοιξης.

Λανθασμένος χρόνος επιβίβασης

Τις μέρες της Πανσέληνου (13 ... 15) και της Νέας Σελήνης (27 ... 29) προσπαθούν να μην κάνουν τίποτα στο γήπεδο. Είναι ανεπιθύμητο να ασχοληθείτε με τη γεωργική εργασία όταν ο μήνας είναι στον Υδροχόο (7 ... 9), Κριός (12 ... 14), Λέων (22-23).

προσγείωση στο έδαφος

Ημερολόγιο φυτοπροστασίας για τον Οκτώβριο του 2020

Τον Οκτώβριο, οι γεωργικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται ανάλογα με την τοποθεσία του φεγγαριού. Το φθινόπωρο, σκάβουν το έδαφος, αφαιρούν ζιζάνια, εφαρμόζουν λιπάσματα και πραγματοποιούν απολύμανση του εδάφους. Τον Οκτώβριο, τα δέντρα και οι θάμνοι φροντίζονται, αιώνια λουλούδια που παραμένουν στο έδαφος για το χειμώνα είναι μονωμένα. Είναι αλήθεια ότι το άνω μέρος του εδάφους πρέπει να κοπεί.

Τα μαραμένα ετήσια λουλούδια αφαιρούνται καλύτερα από το παρτέρι.

Μη ευνοϊκές μέρες

Στη Νέα Σελήνη (27 ... 29) και στην Πανσέληνο (13 ... 15) είναι καλύτερα να κάνετε συλλογή απορριμμάτων, καταστροφή ζιζανίων, παράσιτα εντόμων. Σε τέτοιες μέρες, συνιστάται να σκάβετε το έδαφος, να συλλέγετε πεσμένα φύλλα και κλαδιά.

Κατάλληλες μέρες για κηπουρική και κηπουρική

Κατά τις πρώτες δέκα ημέρες του Οκτωβρίου, ασχολούνται με τη φύτευση πρασινάδας, την κομποστοποίηση. Από τις 15, φυτεύονται οι βολβοί.

Στα τέλη Οκτωβρίου, πραγματοποιούν φόρτιση υγρασίας, τροφοδοτούν πολυετή φυτά, κλάδους κλάδεμα.

φθινοπωρινή προσγείωση

Πότε να φυτέψετε και να αναφυτεύσετε καλλιέργειες κήπου και φυτά εσωτερικού χώρου τον Οκτώβριο του 2020

Από το 1 έως το 14, συλλέγονται αργά φρούτα και λαχανικά, τα οποία φέρουν καρπούς στα πάνω εδάφη. Από 15 έως 27, σκάβουν όλες τις ρίζες στο έδαφος, μεταμοσχεύουν ετήσια λουλούδια από παρτέρια σε εσωτερικές γλάστρες.

Εκτός από τη συγκομιδή, τον Οκτώβριο, φυτεύονται ραπανάκια, τεύτλα, κρεμμύδια, σκόρδο και καρότα. Αυτές οι καλλιέργειες φυτεύονται σε φθίνουσα φάση, δηλαδή από 15 έως 27. Η θερμοκρασία του εδάφους πρέπει να είναι + 2 ... + 5 βαθμούς Κελσίου (όχι υψηλότερη).

έλαβε φυτά

Την ίδια περίοδο, σε περιοχές με ζεστό, μακρύ φθινόπωρο (με θερμοκρασία εδάφους +10 βαθμούς), φυτεύονται φυτά. Πριν από την έναρξη του κρύου καιρού, τα νεαρά δέντρα πρέπει να ριζωθούν σε ένα νέο μέρος και να έχουν χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Από τις 15 έως τις 27 Οκτωβρίου, μπορείτε να ξεκινήσετε τον πολλαπλασιασμό των λουλουδιών και των θάμνων διαιρώντας έναν θάμνο ή ρίζωμα.

Στο δεύτερο εξάμηνο του Οκτωβρίου, θάβονται στο έδαφος οι βολβοί τουλιπών, φουντουκιά, υάκινθοι, νάρκισσοι, κρίνοι και κρόκοι. Η καθυστερημένη φύτευση πραγματοποιείται μόνο σε περιοχές όπου κατά τη στιγμή της φύτευσης η θερμοκρασία του εδάφους είναι 10 βαθμοί Κελσίου και πριν ξεκινήσει ο παγετός τουλάχιστον 20 ημέρες.

εργασία στον κήπο

Στα τέλη του φθινοπώρου, είναι καλύτερα να μην σπέρνετε εσωτερικούς σπόρους φυτών. Συνιστάται η αναβολή αυτής της εκδήλωσης μέχρι την άνοιξη. Αλλά από τις 15 έως τις 27 Οκτωβρίου μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφύτευση εσωτερικών λουλουδιών. Τα φυτά μεταμοσχεύονται συνήθως σε μεγάλα δοχεία ή γλάστρες εάν είναι υπερβολικά φυτά και έχουν λίγο χώρο σε ένα παλιό δοχείο.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι