Σεληνιακό ημερολόγιο για τον Φεβρουάριο του 2020 για τον κηπουρό, ευνοϊκές μέρες για φύτευση

Το σεληνιακό ημερολόγιο για τον κηπουρό για τον Φεβρουάριο του 2020 θα επιτρέψει την επιλογή της κατάλληλης ώρας για τη φύτευση μιας συγκεκριμένης καλλιέργειας. Σε τελική ανάλυση, συνιστάται να σπέρνετε σπόρους φυτών για να αποκτήσετε φυτά, αναφερόμενος στην τοποθεσία της Σελήνης. Η λανθασμένη μέρα θα μειώσει τις αποδόσεις και θα οδηγήσει στο γεγονός ότι η καλλιέργεια θα μεγαλώσει βιώσιμη.

Φάσεις της Σελήνης τον Φεβρουάριο του 2020

Κατά τον προγραμματισμό γεωργικών δραστηριοτήτων, συνιστάται να λαμβάνεται υπόψη η τοποθεσία του μήνα, επειδή η ανάπτυξη όλων των φυτών εξαρτάται από αυτόν τον πλανήτη. Για οποιαδήποτε περίοδο υπάρχει μια λίστα επιτρεπόμενων και απαγορευμένων συμβάντων.

Υπάρχουν 4 σεληνιακές φάσεις (για ημέρες Φεβρουαρίου):

 1. Waning Moon (1 έως 3, 20 έως 28).
 2. Νέα Σελήνη (5).
 3. Το φεγγάρι αποτρίχωσης (από 7 έως 17).
 4. Πανσέληνος (19).

Τι δουλειά στον κήπο μπορείτε να κάνετε

Όταν εργάζεστε στον κήπο σας ή στον κήπο σας, συνιστάται να συμβουλευτείτε το σεληνιακό ημερολόγιο. Ορισμένες κατηγορίες γεωργικών εργασιών που εκτελούνται σε ημέρες νέας σελήνης ή πανσελήνου δεν θα παράγουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα αργότερα.

πολλά λαχανικά

Στο νέο φεγγάρι

Μια μέρα πέφτει στο νέο φεγγάρι (5η ημέρα). Ωστόσο, αξίζει να αφιερώσετε 3 ημέρες για αυτήν την περίοδο. Την προηγούμενη μέρα, το πολύ νέο φεγγάρι και την επόμενη μέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι ανεπιθύμητο να σπέρνετε σπόρους φυτών. Αλλά μπορείτε να φτιάξετε πιο συχνά φυτά που έχουν μεγαλώσει πολύ ή να αφαιρέσετε ζιζάνια. Οι καλλιέργειες μπορούν να αντιμετωπιστούν για ασθένειες και έντομα. Το έδαφος στο οποίο μεγαλώνουν τα φυτά αφήνεται να χαλαρώσει και να χύσει στη νέα σελήνη.

Είναι ανεπιθύμητο να φυτεύετε ή να φυτεύετε φυτά αυτήν την ημέρα. Αλλά μπορείτε να εξαγάγετε ζιζάνια ή πυκνά αναπτυσσόμενα φυτά από το έδαφος.

Στην πανσέληνο

Η πανσέληνος τον Φεβρουάριο εμφανίζεται στις 19. Ωστόσο, αυτή η περίοδος διαρκεί περισσότερο: τρεις ολόκληρες ημέρες. Η πανσέληνος έρχεται μια μέρα πριν από τις 19 και τελειώνει μόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να ξεριζώσετε τα κρεβάτια, να αφαιρέσετε ζιζάνια ή να κάνετε πολύ πυκνά φυτά λιγότερο συχνά. Τα φυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν για ασθένειες ή έντομα. Κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, οι καλλιέργειες μπορούν να εξαχθούν από το έδαφος, αλλά τίποτα δεν μπορεί να φυτευτεί. Απαγορεύεται να μαζέψετε και να τσιμπήσετε τις ρίζες.

πολλά λαχανικά

Οι πιο ευνοϊκές θέσεις του φεγγαριού στα ζώδια για φύτευση

Κατά τη σπορά, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ποια συγκεκριμένα σημάδια βρίσκεται ο πλανήτης.Η θέση του επηρεάζει την επακόλουθη ανάπτυξη των πολιτισμών.

Θέση σχετικά με τα σημάδια και την επίδραση στα φυτά:

 1. Στις ρίζες - στον Παρθένο, τον Ταύρο, τον Αιγόκερω.
 2. Στα φύλλα - στο Σκορπιό, τον Καρκίνο, τα Ψάρια.
 3. Στα λουλούδια - στον Υδροχόο, Ζυγός, Δίδυμοι.
 4. Για φρούτα - σε Λέων, Κριός, Τοξότης.

Οι σπόροι σπέρνονται μόνο εκείνες τις ημέρες κατά τις οποίες ο πλανήτης βρίσκεται στα ακόλουθα ζώδια: Σκορπιός, Καρκίνος, Ιχθείς, Παρθένος, Ταύρος, Αιγόκερως. Τον Φεβρουάριο, οι πιο επιτυχημένες ημερομηνίες φύτευσης καλλιεργειών αντιστοιχούν σε 7, 8, 11, 12, 16, 17.

διαφορετικά λαχανικά

Ημερολόγιο σεληνιακής προσγείωσης

Κάθε καλλιέργεια έχει τις δικές της κατάλληλες ημέρες φύτευσης. Εξάλλου, υπάρχουν φυτά που αποδίδουν καρπούς αποκλειστικά πάνω από το έδαφος (ντομάτες, πιπεριές). Πολλές καλλιέργειες μεγαλώνουν και ωριμάζουν μόνο στο έδαφος. Για τον κηπουρό, έχει σημασία την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση σποράς: για μια φάση ανάπτυξης ή παρακμής.

Ευοίωνες μέρες

Η περίοδος που αντιστοιχεί στη φάση καλλιέργειας συνιστάται για σπορά καλλιεργειών που θα αναπτυχθούν και θα αποφέρουν καρπούς πάνω από το έδαφος. Τον Φεβρουάριο, αυτές οι ημέρες μειώνονται από 7 (6) σε 17 (18). Σε μόλις 10 ημέρες, πρέπει να έχετε χρόνο να σπείρετε ντομάτες ή μελιτζάνες για φυτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι χυμοί κινούνται από κάτω προς τα πάνω, διασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση των υπεράνω καλλιεργειών.

εργασία στον κήπο

Μη ευνοϊκές μέρες

Δεν είναι επιθυμητό να φυτέψετε φυτά που θα αποφέρουν καρπούς πάνω από την επιφάνεια της γης σε μια φθίνουσα φάση. Τον Φεβρουάριο, αυτές οι μέρες πέφτουν από 1 έως 3, από 20 έως 28. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μόνο οι καλλιεργημένες ρίζες θα αποφέρουν καλά καρπούς. Για παράδειγμα, κρεμμύδια, πατάτες, ραπανάκια. Σε τέτοιες μέρες, η ενέργεια συγκεντρώνεται στο μέγιστο στις ρίζες των φυτών. Οι ντομάτες ή οι πιπεριές που φυτεύτηκαν στη φάση παρακμής θα γίνουν εύθραυστες και ασταθείς.

Τραπέζι φύτευσης σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο για το Φεβρουάριο του 2020

Πριν από τη σπορά, συγκρίνετε τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπονται ή δεν συνιστώνται μέτρα σποράς. Τον Φεβρουάριο, κατά κανόνα, προετοιμάζονται τα φυτά των καλλιεργειών, τα οποία θα αποφέρουν καρπούς μόνο μετά από 100 ημέρες. Είναι ανεπιθύμητο να σπέρνετε αγγούρια και καθοριστικές ντομάτες τον τελευταίο μήνα του χειμώνα. Τα σπορόφυτα θα τεντωθούν έντονα μέχρι τον Μάιο και θα είναι δύσκολο να τα φυτέψετε σε ένα νέο μέρος.

λαχανικά σε ένα καλάθι

Πίνακας προτεινόμενων ημερών Φεβρουαρίου για φύτευση:

πολιτισμός \ ημέρες13781112161725
ντομάτες++++++
πιπέρι++++++
μελιτζάνα++++++
φράουλα++++++
σπόροι λουλουδιών++++++
ραπανάκι+++
πράσινα κρεμμύδια+++

Σπορά σπόρων ντομάτας

Οι απροσδιόριστες και αργά ωριμάζοντας ντομάτες θα πρέπει να σπέρνονται τον Φεβρουάριο. Κατάλληλοι αριθμοί: 8, 11, 12, 16, 17 Φεβρουαρίου. Οι προ-σπόροι, για απολύμανση, εμποτίζονται σε ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου (20 λεπτά). Ορισμένοι υβριδικοί σπόροι πωλούνται απευθείας επεξεργασμένοι με αυξητικούς παράγοντες. Δεν χρειάζεται να απολυμανθούν.

σεληνιακό ημερολόγιο Φεβρουαρίου 2019 κηπουρός

Φύτευση πιπεριών για σπορόφυτα

Εάν οι καλοκαιρινοί κάτοικοι θέλουν να πάρουν μια σοδειά πιπεριού τον Ιούνιο, πρέπει να σπείρουν σπόρους για σπορόφυτα τις ακόλουθες ημερομηνίες τον Φεβρουάριο: 8, 11, 12, 16, 17. Αυτές είναι οι πιο επιτυχημένες μέρες του τελευταίου μήνα του χειμώνα. Δεν έχετε χρόνο να σπείρετε σπόρους αυτές τις μέρες, συνιστάται να αναβάλλετε τις δραστηριότητες σποράς και να περιμένετε μέχρι τον Μάρτιο.

Σπορά μελιτζάνας

Αυτές οι καλλιέργειες χαρακτηρίζονται από αργά φρούτα. Συνιστάται να σπέρνετε σπόρους για σπορόφυτα στις 8, 11, 12, 16, 17 Φεβρουαρίου. Αυτές τις μέρες αντιστοιχούν στο κερί φεγγαριού. Οι μελιτζάνες που σπέρνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα δώσουν μια εξαιρετική συγκομιδή.

σεληνιακό ημερολόγιο Φεβρουαρίου 2019 κηπουρός

Φύτευση σπόρων φραουλών

Εάν καλλιεργείτε φράουλες όχι με μουστάκι, αλλά με σπόρους, τότε οι δραστηριότητες σποράς θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες τον Φεβρουάριο: 8, 11, 12, 16, 17. Η καλλιέργεια που φυτεύεται αυτές τις μέρες θα ριζώσει καλά και θα δώσει μια άφθονη συγκομιδή ήδη 100 ημέρες μετά τη σπορά.

Ποια λουλούδια πρέπει να φυτευτούν για σπορόφυτα τον Φεβρουάριο;

Μέχρι το τέλος του χειμώνα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να προετοιμάζετε φυτά για τέτοια ετήσια ανθοφόρα φυτά: πετούνια, λοβία, μπιγκόνιες, βουλένα, cineraria Τον Φεβρουάριο, οι σπόροι των διετών και πολυετών λουλουδιών σπέρνονται: βιόλα, λούπινο, μαργαρίτες, πανσές, χρυσάνθεμο, primrose. Τον μήνα που εξασθενεί, φυτεύονται φυτά που αναπαράγονται με βολβούς και κόνδυλους (από 1 έως 3, από 20 έως 28).Κατά την καλλιέργεια - φυτεύονται λουλούδια, τα οποία πολλαπλασιάζονται με σπόρους (από 7 έως 17).

σεληνιακό ημερολόγιο Φεβρουαρίου 2019 κηπουρός

Πληροφορίες για τις ημερομηνίες σποράς μεμονωμένων καλλιεργειών

Τι να σπείρει τον Φεβρουάριο:

 • 7 - μπορείτε να μουλιάσετε σπόρους από ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, λουλούδια.
 • 8, 11, 12 - σπέρνετε σπόρους στο έδαφος για σπορόφυτα.
 • 16 - μπορείτε να προετοιμάσετε σπόρους λαχανικών για σπορά για σπορόφυτα.
 • 17 - σπέρνετε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, φράουλες, λουλούδια στο έδαφος.
 • 24, 25 - τα κρεμμύδια, τα ραπανάκια, τα χόρτα σπέρνονται σε θερμαινόμενο θερμοκήπιο.

Τα σημάδια του κηπουρού για τον Φεβρουάριο

Τον τελευταίο μήνα του χειμώνα, συνιστάται η παρακολούθηση του καιρού. Για παράδειγμα, εάν υπάρχει ισχυρός άνεμος έξω στις 10 Φεβρουαρίου, τότε το καλοκαίρι θα είναι βροχερό. Ο ξηρός καιρός αυτόν τον μήνα συνήθως αντιπροσωπεύει ένα ξηρό καλοκαίρι, βροχερό καιρό - για καλοκαιρινές βροχές. Εάν ο καιρός είναι καλός στις αρχές Φεβρουαρίου, η άνοιξη θα είναι νωρίς.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι