Ευνοϊκές και δυσμενείς ημέρες τον Απρίλιο για φύτευση σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο του 2020

Πολλοί καλλιεργητές και κηπουροί χρησιμοποιούν το σεληνιακό ημερολόγιο του κηπουρού για τον Απρίλιο του 2020. Βοηθά τους ανθρώπους να καθορίσουν τον βέλτιστο χρόνο για να φυτέψουν πολλά λαχανικά και φρούτα, καθώς και να επιλέξουν μια μέρα για να ποτίσουν και να ταΐσουν τα ήδη φυτευμένα φυτά.

Επίδραση της φάσης του φεγγαριού στη φύτευση

Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι οι σεληνιακές φάσεις δεν επηρεάζουν καθόλου τη φύτευση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, επηρεάζουν όχι μόνο το εναέριο μέρος των δενδρυλλίων, αλλά και το ριζικό τους σύστημα. Η φύτευση σπόρων σε μια συγκεκριμένη σεληνιακή ημέρα μπορεί να βελτιώσει την καρποφορία των φυτωρίων, καθώς και να επιταχύνει την ανάπτυξή τους κατά καιρούς.

Στα είκοσι του Απριλίου, η φύτευση, η χαλάρωση του εδάφους και το ζιζάνιο πρέπει να εγκαταλειφθούν, καθώς αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία των φυτών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα φυτά είναι επιρρεπή σε μόλυνση με ασθένειες που οδηγούν στην ανάπτυξη της σήψης των ριζωμάτων. Επομένως, για να μαζέψετε πολλά ώριμα φρούτα, πρέπει να εξοικειωθείτε εκ των προτέρων με το σεληνιακό ημερολόγιο σποράς, το οποίο δείχνει όλες τις ευνοϊκές και δυσμενείς ημερομηνίες.

Φάση της Σελήνης τον Απρίλιο του 2020

Δεν είναι μυστικό ότι οι φάσεις του φεγγαριού μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά ή θετικά την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των περισσότερων φυτών. Για να επωφεληθείτε σωστά από τα αποτελέσματά τους, πρέπει να εξοικειωθείτε με τις σεληνιακές φάσεις για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Υπάρχουν τέσσερις φάσεις:

 • Νέα Σελήνη. Ο πιο ακατάλληλος χρόνος για φύτευση λαχανικών. Όλα τα φυτά που φυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης δεν ριζώνονται καλά στην περιοχή και αναπτύσσονται αργά. Η διάρκεια του νέου φεγγαριού είναι μόνο τρεις ημέρες και ξεκινά στις 5.
 • Κηρώδης Ημισέληνος. Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε εργασίες στον κήπο κατά τη διάρκεια του φεγγαριού. Αυτή τη στιγμή, όλα τα λουλούδια, τα βότανα, τα λαχανικά και τα φρούτα απορροφούν τη σεληνιακή ενέργεια, η οποία συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή τους. Αυτή η φάση ξεκινά στις 8 Απριλίου και διαρκεί έως τις 18 Απριλίου.
 • Πανσέληνος. Η περίοδος πανσελήνου θεωρείται επίσης δυσμενής χρόνος για φύτευση σπόρων ή αναφύτευση φυτρωμένων φυτωρίων. Σε μια πανσέληνο, μπορείτε να κάνετε μόνο σίτιση, βοτάνισμα και ψεκασμό των φυτών. Η πανσέληνος ξεκινά στις 19 Απριλίου και διαρκεί μια μέρα.
 • Εξασθενίζων φεγγάρι. Σε τέτοιες μέρες, συνιστάται η καλλιέργεια ριζικών καλλιεργειών και βολβοειδών σποροφύτων, καθώς λόγω της εξασθένησης του φεγγαριού, όλη η ενέργεια θα κατευθύνεται προς τα κάτω. Η φάση ξεκινά στις 20 και τελειώνει δέκα ημέρες αργότερα.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Ζωδιακό εύρημα του φεγγαριού τον Απρίλιο του 2020

Για να προσδιορίσετε ευνοϊκές και δυσμενείς ημέρες για τη φύτευση φυτικών καλλιεργειών, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη ζωδιακή θέση της σελήνης.

Ευνοϊκές ημέρες προσγείωσης

Υπάρχουν πολλά ζώδια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα των φυτών που φυτεύτηκαν. Τα εύφορα ζώδια στα οποία μπορεί να βρίσκεται το φεγγάρι περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Μοσχάρι. Ένα εύφορο θηλυκό σημάδι που ενεργοποιείται στις 7 και 8.
 • Καρκίνος. Θεωρείται το πιο παραγωγικό σημάδι, που ισχύει από τις 11 έως τις 12 Απριλίου.
 • Σκορπιός. Η Σελήνη στο Σκορπιό προάγει την ανάπτυξη πολλών λαχανικών. Το εύρημα του ζωδιακού κύκλου ξεκινά στις 20 και τελειώνει την επόμενη μέρα.
 • Αιγόκερως. Ένα επίγειο θηλυκό σημάδι, στο οποίο η φάση της σελήνης εισέρχεται από τις 24 έως τις 26.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Μη ευνοϊκές μέρες

Τα άγονα σημεία περιλαμβάνουν:

 • Κριός. Όταν η Σελήνη είναι στον Κριό, δεν μπορείτε να φυτέψετε δέντρα, λαχανικά και φρούτα. Επομένως, αντενδείκνυται να φυτευτεί στις 4 και 6 Απριλίου.
 • Δίδυμα. Air αρσενική πινακίδα, η οποία λαμβάνει χώρα στις 9 και 10.
 • Παρθένος. Η παρουσία ζωδιακού κύκλου στο Παρθένο ξεκινά στις 16 και τελειώνει σε μια μέρα.

Τι να φυτέψετε τον Απρίλιο σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο;

Πολλοί ενδιαφέρονται για το τι να φυτέψουν τον Απρίλιο, σύμφωνα με το ημερολόγιο σποράς σεληνιακού. Υπάρχουν πολλές καλλιέργειες που οι έμπειροι κηπουροί συμβουλεύουν να φυτέψουν στα μέσα της άνοιξης. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Οσπρια. Τον Απρίλιο, οι κηπουροί μπορούν να φυτέψουν με ασφάλεια φασόλια με μπιζέλια. Οι ιδιοκτήτες του θερμοκηπίου και οι δομές του θερμοκηπίου μπορούν να φυτέψουν φασόλια. Στο ανοιχτό πεδίο, είναι καλύτερα να το φυτέψετε λίγο αργότερα - στα μέσα Μαΐου.
 2. Λαχανάκια Βρυξελλών. Αυτό το φυτό έχει μεγάλη περίοδο καλλιέργειας και ως εκ τούτου φυτεύεται το αργότερο 8-10 ημέρες.
 3. Λευκό λάχανο. Για φύτευση νωρίς την άνοιξη, χρησιμοποιούνται πρώιμες ποικιλίες λευκού λάχανου.
 4. Πατάτες. Πολλοί κηπουροί κατά το πρώτο μισό του Απριλίου φυτεύουν πατάτες στον κήπο. Πριν από αυτό, όλο το φυτικό υλικό θερμαίνεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία με διεγερτικά.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Εποχιακή εργασία Απριλίου στον κήπο και στον κήπο

Τις περισσότερες φορές, η δουλειά στον κήπο και στον κήπο ξεκινά τον Απρίλιο, καθώς αυτό το μήνα τελειώνει ο παγετός του χειμώνα και μπορείτε να αρχίσετε να φυτεύετε φυτά.

Πρώτον, ο κήπος και ο κήπος απαλλάσσονται από υπολείμματα φυτών ή ζιζάνια που θα μπορούσαν να παραμείνουν στην περιοχή από την τελευταία σεζόν.

Πρέπει να καούν, καθώς μπορεί να περιέχουν αιτιολογικούς παράγοντες μυκητιασικών ασθενειών. Μετά από αυτό, το έδαφος πρέπει να γονιμοποιηθεί και να κορεστεί με θρεπτικά συστατικά. Για τη διατροφή, χρησιμοποιούνται οργανικά υλικά και ανόργανα λιπάσματα, τα οποία περιέχουν άζωτο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο.

Για δέντρα και θάμνους

Μερικοί άνθρωποι ασχολούνται με τη φύτευση θάμνων και δέντρων τον Απρίλιο. Συνιστάται να εξοικειωθείτε με το πώς να φυτέψετε σωστά τέτοια φυτά.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Προσγείωση

Οι θάμνοι και τα δέντρα φυτεύονται σε ευνοϊκές ημερομηνίες φύτευσης τον Απρίλιο. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούν ισχυρά φυτά, τα οποία έχουν σχηματισμένο ριζικό σύστημα. Πρώτον, δημιουργείται μια μικρή τάφρος στην περιοχή, στην οποία τα φυτά τοποθετούνται σε όρθια θέση. Στη συνέχεια, πασπαλίζονται με χώμα και σφραγίζονται. Για να ξεκινήσουν τα φυτά γρηγορότερα, ποτίζονται αμέσως με θερμαινόμενο νερό.

Κλάδεμα

Συμμετέχουν σε κλάδεμα δέντρων και θάμνων κατά το δεύτερο μισό του Απριλίου, όταν ο αέρας θερμαίνεται στους 8-10 βαθμούς Κελσίου. Οι ειδικοί συμβουλεύουν το κλάδεμα νεκρών ή σπασμένων κλαδιών που δεν θα αποφέρουν ποτέ καρπούς. Πρέπει επίσης να απαλλαγείτε από κλαδιά που προσβάλλονται από ασθένειες. Για κλάδεμα, χρησιμοποιήστε ένα κανονικό κλάδεμα ή πριόνι κήπου.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Εμβόλιο

Ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιείται το καλοκαίρι, το πρώτο εξάμηνο του Ιουνίου. Γι 'αυτό, το απόθεμα με το scion βρέχεται σε διεγερτικό. Μετά τη σύνδεση στο απόθεμα, το μόσχευμα τυλίγεται με μεμβράνη ή ηλεκτρική ταινία. Αφαιρείται από το φυτό μετά από ενάμιση μήνα.

Έλεγχος ασθενειών και παρασίτων

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές φυτείες μπορούν να αρρωστήσουν με επικίνδυνες ασθένειες. Συνιστάται να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά του ελέγχου παρασίτων και ασθενειών σε διαφορετικά στάδια καλλιέργειας.

φροντίδα δενδρυλλίων

Φροντίδα σποροφύτων

Για να αποφευχθεί η μόλυνση των νεαρών δενδρυλλίων από ιογενείς ή μυκητιακές παθολογίες, είναι απαραίτητο να το ψεκάζετε περιοδικά με βιολογικά παρασκευάσματα.

Επίσης, τα φυτά πρέπει να είναι καλά φωτισμένα και να ποτίζονται τακτικά με θερμαινόμενο νερό.

Καλλιέργεια δενδρυλλίων

Κατά τη διαδικασία καλλιέργειας δενδρυλλίων, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνει πάντα τη σωστή ποσότητα λίπανσης. 2-3 φορές την εβδομάδα, τα δοχεία τροφοδοτούνται με οργανικές και ανόργανες ενώσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, τα φυτά θα εξασθενίσουν και θα βλάψουν πιο συχνά.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Φύτευση λαχανικών στο έδαφος

Πριν από την αναφύτευση των φυτωρίων σε μόνιμο αναπτυσσόμενο μέρος, όλα τα κρεβάτια ψεκάζονται με μυκητοκτόνα μέσα και ποτίζονται με βραστό νερό, το οποίο καταστρέφει τα παθογόνα των μυκητιασικών ασθενειών.

Χώμα και λιπάσματα

Για να μην πεθάνουν τα φυτά που οφείλονται σε προσβολές ή ασθένειες, είναι απαραίτητο να λιπαίνετε περιοδικά την περιοχή. Η ανοσία των δενδρυλλίων μπορεί να βελτιωθεί τροφοδοτώντας τα με μαγνήσιο, άζωτο, ασβέστιο και φώσφορο.

φύτευση δέντρου

Ημερολόγιο ανθοπωλείων για τον Απρίλιο

Οι περισσότεροι καλλιεργητές αρχίζουν να καλλιεργούν τον Απρίλιο.

Σπορά και φύτευση λουλουδιών τον Απρίλιο

Στις πρώτες μέρες του μήνα, μπορείτε να αρχίσετε να φυτεύετε λουλούδια. Πριν από αυτό, ένας ανθισμένος κήπος προετοιμάζεται και καθαρίζεται από βρωμιά και ζιζάνια. Στη συνέχεια, το χώμα σκάβεται στο παρτέρι και προστίθενται λιπάσματα, τα οποία ομαλοποιούν το επίπεδο οξύτητάς του.

Αναπαραγωγή λουλουδιών τον Απρίλιο

Τον δεύτερο μήνα της άνοιξης, μπορείτε να αναπαράγετε τα ακόλουθα λουλούδια:

 • το τέλος του μήνα θεωρείται ευνοϊκή περίοδος για την αναπαραγωγή βλαστών phlox.
 • το πρώτο μισό του Απριλίου είναι κατάλληλο για διαίρεση και φύτευση θάμνων λούπινου.
 • στο εικοστό, συλλέγονται και φυτεύονται μοσχεύματα πετούνιας.

ημερολόγιο του φεγγαριού

Σημάδια κηπουρού και κηπουρού για τον Απρίλιο του 2020

Υπάρχουν πολλά σημεία που είναι δημοφιλή στους κηπουρούς:

 • οι ζεστές βροχές στο τέλος του μήνα δείχνουν καλή συγκομιδή.
 • κρύος άνεμος στην Ευτυχία - σε κακή καρποφορία των ανοιξιάτικων καλλιεργειών.
 • συννεφιά Απριλίου - για ένα βροχερό καλοκαίρι.

συμπέρασμα

Οι άνθρωποι που σκοπεύουν να φυτέψουν φυτά τον Απρίλιο θα πρέπει να εξοικειωθούν με το σεληνιακό ημερολόγιο για αυτόν τον μήνα. Με αυτό, μπορείτε να μάθετε τις καλύτερες μέρες για να εργαστείτε στον κήπο και τον κήπο.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι