Ευνοϊκές μέρες για φύτευση αγγουριών σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο τον Μάιο του 2020

Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι καθορίζουν συνήθως τις καλύτερες ημέρες για τη φύτευση αγγουριών στον κήπο από την ευνοϊκή τοποθεσία του φεγγαριού. Αυτό έγινε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να φυτεύετε, να ταΐζετε, να ζιζάνια, νερό σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο, το κάνουν αυστηρά κάθε χρόνο. Μερικοί αρχάριοι κηπουροί δεν ακολουθούν τους κανόνες για τη σπορά αγγουριών. Και συχνά σπέρνουν λανθασμένα.

Είναι σημαντικό για εμάς να μάθουμε ποιες θα είναι ευνοϊκές ημέρες για τη φύτευση αγγουριών το 2020. Για να γίνει αυτό, αξίζει να μελετήσετε πώς το φεγγάρι επηρεάζει την ανάπτυξη των δενδρυλλίων, γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει στον κήπο κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, της έκλειψης και της νέας σελήνης. Όσοι ακολουθούν απλούς κανόνες φύτευσης έχουν συνήθως μια άφθονη συγκομιδή και νόστιμα φρούτα.

Σχετικά με το σεληνιακό ημερολόγιο

Από την εποχή της αρχαιότητας, οι κηπουροί έχουν συνηθίσει να εργάζονται στο έδαφος σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο. Πιστεύεται ότι η θέση και η δραστηριότητά του επηρεάζουν τη συγκομιδή. Κάθε χρόνο καταρτίζεται ένα νέο ημερολόγιο για φύτευση και φροντίδα των καλλιεργειών.

Μια φάση του φεγγαριού αντικαθιστά μια άλλη, αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ωοθήκη, τη διατροφική κατανομή, την ανθοφορία και την ανάπτυξη των λαχανικών. Το φεγγάρι επηρεάζει συχνά την ευημερία των ανθρώπων, καθώς και πολλά φυτά. Εάν η φύτευση γίνει εσφαλμένα, τότε πιθανότατα δεν θα είναι δυνατή η επίτευξη καλής συγκομιδής, κάτι θα πάει στραβά.

Στις βόρειες περιοχές, τα φυτά συνήθως φυτεύονται στον κήπο τον Μάιο. Για να μάθετε πόσα αγγούρια χρειάζεστε για να φυτέψετε έτσι ώστε να δίνουν καλά νόστιμα φρούτα, πρέπει να μελετήσετε τους σεληνιακούς κύκλους.

Όταν το φεγγάρι ανεβαίνει, συνιστάται να φροντίζετε το κάτω μέρος του στελέχους, τις ρίζες. Εάν το φεγγάρι εξασθενεί, τότε, αντίθετα, η σίτιση πραγματοποιείται στην κορυφή. Ψεκασμός, πότισμα, σίτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δεν μπορείτε να κάνετε μεταμόσχευση σε ένα φεγγάρι που εξασθενεί. Μπορείτε να υπολογίσετε τις ημέρες για συγκεκριμένη φροντίδα εάν αγοράσετε ένα ημερολόγιο σελήνης. Περιγράφει λεπτομερώς πότε είναι καλύτερο να φυτέψετε αγγούρια, σε ποια ώρα να τα ταΐζετε και να τα ποτίζετε.

νεαρά χόρτα

Η επίδραση του φεγγαριού στη φύτευση αγγουριών

Η φύτευση αγγουριών σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο είναι αρκετά απλή. Το ημερολόγιο αγοράζεται στην αρχή κάθε έτους. Το φεγγάρι επηρεάζει αισθητά πολλές διαδικασίες στην ανάπτυξη αυτών των ιδιότροπων λαχανικών. Ακόμη και στην αρχαιότητα, παρατηρήθηκε η επίδραση του φεγγαριού στην ανάπτυξη των φυτών. Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθείτε ακριβώς το δεδομένο ημερολόγιο. Και σε καμία περίπτωση δεν σπέρνει τις ημέρες της πανσελήνου, ή ημέρες κοντά σε αυτήν.

αγγούρια και πότισμα

Οι φάσεις του φεγγαριού επηρεάζουν σημαντικά τη φύτευση αγγουριών στο έδαφος. Η πρώτη και η δεύτερη φάση ονομάζονται πανσέληνος και νέα σελήνη. Εδώ είναι η κορυφή της ενεργού ανάπτυξης αγγουριών, η ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, το στέλεχος. Στη συνέχεια έρχεται η τρίτη φάση, όπου η ρίζα μεγαλώνει ενεργά. Και στο τέταρτο - η ανάπτυξη του εξωτερικού μέρους. Είναι καλύτερο να φυτέψετε φυτά όταν μια φάση του φεγγαριού μεταφέρεται ομαλά στη δεύτερη.

Εάν αργάτε με φύτευση αγγουριών, τότε δεν πρέπει να περιμένετε άφθονη συγκομιδή. Εάν η φύτευση είναι πολύ νωρίς, τότε τα φυτά θα βλάψουν, τα φύλλα θα εξασθενίσουν γρήγορα. Πρέπει να φυτέψετε εγκαίρως και σύμφωνα με το σεληνιακό ημερολόγιο.

τέσσερις φάσεις

Πότε να σπείρετε αγγούρια το επόμενο έτος

Οι ευνοϊκές ημέρες για τη σπορά αγγουριών πρέπει να μελετηθούν σύμφωνα με το ημερολόγιο των σεληνιακών φάσεων. Αυτή είναι μια πολύ αποτελεσματική τεχνική. Σε τελική ανάλυση, ακόμα και αν σπέρνετε την υψηλότερη ποιότητα και τους πιο ακριβούς σπόρους των ελίτ ποικιλιών σε λάθος φάση του φεγγαριού, τότε δεν πρέπει να περιμένετε μια υψηλής ποιότητας συγκομιδή. Εάν σπέρνετε πολύ νωρίς, τότε τα φυτά θα είναι ήδη έτοιμα για φύτευση στο έδαφος και το έδαφος δεν είναι ακόμη έτοιμο για ανάπτυξη των φυτών, καθώς το έδαφος δεν έχει ακόμη ζεσταθεί και η σεληνιακή επιρροή είναι πολύ ισχυρή.

Είναι απαραίτητο να σπείρετε αγγούρια την ημέρα που είναι η καλύτερη σύμφωνα με το ημερολόγιο για αυτήν την ενέργεια. Στη συνέχεια, τα φυτά θα μεγαλώσουν δυνατά, ψηλά και τα φρούτα θα είναι νόστιμα και υγιή. Αυτός θα είναι ο αριθμός όταν οι σπόροι εμποτίζονται και φυτεύονται στο έδαφος.

τσιμπιδάκι σπόρων

Αυτός ο αριθμός πρέπει να υπολογιστεί προσεκτικά, διαφορετικά θα είναι αδύνατο να διορθωθεί. Οι καλοί μήνες για τα αγγούρια, ή μάλλον τη σπορά τους, είναι Μάρτιος και Απρίλιος. Φυτεύονται στο σπίτι σε ειδικά δοχεία. Τον Μάρτιο, σύμφωνα με το ημερολόγιο, αυτές θα είναι ημέρες για τη σπορά αγγουριών από 19 έως 24, καθώς και 27 και 28. Και τον Απρίλιο, μπορείτε να σπείρετε από 5 έως 9, καθώς και από 20 έως 24.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ημερομηνίες σποράς των σπόρων. Επειδή η ποιότητα της καλλιέργειας εξαρτάται από αυτήν.

άντρας στο πεδίο

Πότε να φυτέψετε αγγούρια σε ανοιχτό έδαφος και θερμοκήπιο

Οι ημέρες φύτευσης εξαρτώνται επίσης όχι μόνο από τις σεληνιακές φάσεις, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες της περιοχής, καθώς και από την ποικιλία των σπόρων, από τα χαρακτηριστικά τους. Εάν το έδαφος ζεσταθεί άσχημα, εξακολουθεί να είναι παγωμένο τη νύχτα ή χιονίζει, τότε μπορείτε να αναβάλλετε τη φύτευση σε πιο ευνοϊκή ώρα. Η γη πρέπει να θερμαίνεται έως 13 μοίρες σε βάθος 10 cm και ο αέρας - έως και 16 μοίρες. Διαφορετικά, τα φυτά θα παγώσουν και θα πεθάνουν.

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο χρόνος φύτευσης, δηλαδή, τις ημέρες που είναι καλύτερο να φυτέψετε το βράδυ, και αντίστροφα, μερικές ημέρες έχουν μόνο πρωινές ώρες ευνοϊκές για φύτευση. Επομένως, η ημερομηνία 05.2020 πρέπει να επιλεγεί με ακρίβεια και να ληφθεί υπόψη η ώρα της ημέρας. Η φύτευση αγγουριών σε ανοιχτό έδαφος πρέπει να γίνει λίγο αργότερα από τη φύτευση σε θερμοκήπια. Είναι απαραίτητο να περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί η γη στην επιθυμητή θερμοκρασία.

περιποιημένος κήπος

Οι πιο επιτυχημένοι αριθμοί για τη φύτευση αγγουριών σύμφωνα με τα δεδομένα που μελετήθηκαν τον Μάιο 2020 είναι 18, 24-28. Και τον Ιούνιο - από 14 έως 15, και από 21 έως 22. Αυτές τις μέρες μπορείτε να φυτέψετε φυτά σε θερμοκήπια ή σε ανοιχτό έδαφος με σπόρους. Οι πρώιμες ποικιλίες ωρίμανσης που αγαπούν τη ζεστασιά μπορούν να φυτευτούν τον Ιούνιο. Τότε θα ριζωθούν τέλεια και θα δώσουν άφθονη συγκομιδή στο τέλος του καλοκαιριού.

Συνιστάται το πότισμα και η σίτιση την πρώτη φορά πριν από τη φύτευση και περίπου 10 ημέρες μετά.

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της συγκομιδής, είναι πολύ σημαντικό να φυτέψετε μόνο σε εύφορο, προπαρασκευασμένο έδαφος, να το ποτίσετε καλά, να το χαλαρώσετε και να τον ψεκάσετε από επιβλαβή έντομα. Η φροντίδα επηρεάζει επίσης τα φυτά.

φυτεμένο θερμοκήπιο

Μη ευνοϊκές μέρες για φύτευση και έξοδο

Κατά την καλλιέργεια αγγουριών, αξίζει επίσης να θυμάστε για δυσμενείς σεληνιακές ημέρες, δηλαδή για εκείνες τις ημέρες που δεν πρέπει να σπέρνετε και να φυτέψετε φυτά. Διαφορετικά, δεν θα δώσουν υγιή φρούτα, θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν. Εάν δεν μπορείτε να φυτέψετε αγγούρια τη σωστή ημερομηνία, τότε θα πρέπει να τα φυτέψετε σε οποιαδήποτε άλλη, απλώς αποφύγετε τις ημερομηνίες που θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση.

δυσμενείς μέρες

Μη ευνοϊκές μέρες:

Μάρτιος - από 8 έως 13, από 14 έως 17.

Απρίλιος - από 4 έως 6, από 14 έως 16.

Μάιος - 2-3, 7-8, 15.

Αυτές τις μέρες πρέπει να φοβούνται αυστηρά, καθώς το φεγγάρι επηρεάζει έντονα την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των πολιτισμών.

φτυάρι και αγριοκάτσικο

Αφού εξετάσετε τις ευνοϊκές ημέρες του Μαΐου 2020 για τη φύτευση αγγουριών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο σποράς. Εάν ακολουθείτε αυτήν την τεχνική, τότε μπορείτε να πάρετε μια άφθονη συγκομιδή. Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε το σεληνιακό ημερολόγιο για τη φροντίδα των καλλιεργειών. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να αυξήσετε την απόδοση στον ιστότοπο.

Κριτικές
  1. Ίννα
    5.05.2018 06:50

    Συμμορφώνομαι με το σεληνιακό ημερολόγιο κατά τη φύτευση φυτών, αλλά επίσης τα ταΐζω επιπλέον, χωρίς αποτυχία, με βιοενεργό BioGrow, παρατήρησαν ότι στη συνέχεια γίνονται πολύ πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά.

    Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι