Τι να κάνετε εάν κάποιος τρώει σπορόφυτα αγγουριού σε ένα θερμοκήπιο, πώς να το προστατέψετε

Πριν ξεκινήσει η νέα εποχή φύτευσης, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε για το ποιος τρώει τα σπορόφυτα αγγουριού στο θερμοκήπιο. Όχι μόνο εμείς, οι άνθρωποι, τρώμε τραγανά αγγούρια με ευχαρίστηση, τρωκτικά, έντομα, σκουλήκια αγαπούν να γιορτάζουν σε αυτό το φυτό. Μπορείτε να χάσετε όλα τα φυτά σε μια νύχτα και ακόμα να μην γνωρίζετε ποιος το έκανε.

Ποιος τρώει σπορόφυτα αγγουριού στον κήπο

Οι ιδιοκτήτες θερμοκηπίου θα συμφωνήσουν με την άποψη ότι τα κύρια παράσιτα αγγουριών, από τα οποία υποφέρουν ενήλικα φυτά και φυτά, είναι οι λευκές μύγες, τα σκουλήκια, οι αρκούδες, οι γυμνοσάλιαγκες και οι κάμπιες του χειμώνα.

Πώς να προστατεύσετε τα αγγούρια από μια αρκούδα

Τα αγγούρια υποφέρουν από αγγούρια αρκούδας τόσο στο ανοιχτό πεδίο όσο και σε θερμοκήπια. Το παράσιτο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη μεσαία ζώνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι πιθανό να έχετε μια αρκούδα εάν τα φυτά των αγγουριών ή των ήδη καλλιεργημένων φυτών στεγνώσουν.

Σεξουαλικά ώριμα άτομα - ενήλικες - αδρανοποιούνται βαθιά στο έδαφος. Στις αρχές της άνοιξης, τα παράσιτα ξυπνούν και γεννούν αυγά στις φωλιές. Μπορεί να υπάρχουν έως και 500 από αυτά σε έναν συμπλέκτη. Οι ενήλικες και οι προνύμφες τους βλάπτουν τις ρίζες των αγγουριών. Προσελκύονται σε κρεβάτια αγγουριού με φυτά από υγρό χαλαρό χώμα, τα παράσιτα κάνουν πολλές κινήσεις στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το παράσιτο κάθεται σε τρύπες, και τη νύχτα τρώει ρίζες από τα φυτά αγγουριών.

τρώει φυτά

Για να αποφευχθεί η κατανάλωση των φυτωρίων από την αρκούδα, κατασκευάζονται παγίδες από κοπριά. Η φρέσκια κοπριά είναι μια αγαπημένη απόλαυση αυτού του παράσιτου. Οι λάκκοι ψαρέματος διαστάσεων 50 έως 50 cm σκάβονται το φθινόπωρο και γεμίζουν με κοπριά αγελάδας. Όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από την κατάψυξη, η κοπριά αφαιρείται και διασκορπίζεται στο έδαφος. Οι αρκούδες κοιμούνται αυτή τη στιγμή, οπότε δεν κινούνται και παγώνουν.

Μπορείτε να προστατεύσετε τα αγγούρια που φυτεύτηκαν πρόσφατα από το παράσιτο με κηροζίνη. Για να τρομάξει το παράσιτο, τοποθετούνται σωροί κλαδιών ή σανίδων γύρω από την κορυφογραμμή και ποτίζονται άφθονα με κηροζίνη. Ο Medvedka απομακρύνεται από τα αρωματικά κρεβάτια. Για όσους προτιμούν χημικά παρασκευάσματα για την προστασία των φυτωρίων, τα εντομοκτόνα είναι κατάλληλα: "Thunder", "Fenaxin", "Grizzly". Το δόλωμα προετοιμάζεται από αυτούς.

αγγούρια από την αρκούδα

Ποιος κόβει τα φυτά

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού: οι βλαστοί αγγουριών, που χθες ήταν έντονα πράσινοι στο θερμοκήπιο, εξαφανίστηκαν σήμερα. Η κάνναβη βγαίνει από το έδαφος και τα φύλλα κοτυληδόνας βρίσκονται κοντά. Άγνωστα παράσιτα ροκανίζουν στο μίσχο, δαγκώνουν ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους.

Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιος έτρωγε τα βλαστάρια αγγουριού, καθώς μπορεί να είναι τόσο σκουλήκι όσο και προνύμφη σκαθαριού. Συχνά οι γκρι κάμπιες της σέσουλας ροκανίζουν νέους μίσχους αγγουριού · μπορούν να βρεθούν αν σκάψετε το έδαφος δίπλα στο νεκρό φυτό.

πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι

Μπορεί οι προνύμφες των σκαθαριών να συλλεχθούν ενώ σκάβουν την κορυφογραμμή πριν φυτευτούν αγγούρια.Αντιμετωπίστε τα ανυψωμένα φυτά με κρεμμύδι ή έγχυση σκόρδου, τα σκουλήκια δεν τους αρέσουν. Τα χημικά είναι πιο αξιόπιστα μέσα για την καταπολέμηση του παρασίτου (σκαθάρι). Για να το ξεφορτωθείτε, μπορείτε να συστήσετε με ασφάλεια στους κατοίκους του καλοκαιριού φάρμακα:

 • Nemabakt;
 • Ακτάρα;
 • Αντίχρουσε.

μη καπνού εναντίον όλων

Σκουλήκι

Το wireworm βρίσκεται στις περισσότερες περιοχές που βρίσκονται στην εύκρατη κλιματική ζώνη. Το Wireworm ονομάζεται κάντε κλικ στην προνύμφη των σκαθαριώνζουν στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα (2-5 χρόνια). Η προνύμφη στο δεύτερο έτος της ζωής τρώει τις ρίζες του φυτού, οδηγώντας στο θάνατό του.

συναντά το wireworm

Το συρματόσχοινο, λόγω του πυκνού χιτώδους καλύμματος, μπορεί εύκολα να διεισδύσει στους μίσχους των αγγουριών ενηλίκων. Το κύριο μαστίγιο του αγγουριού, στο οποίο έχει εγκατασταθεί το συρματόσχοινο, κάμπτεται με την πάροδο του χρόνου και σταδιακά στεγνώνει.

Μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των προνυμφών παρασίτων χρησιμοποιώντας παγίδες. Τακτοποιήστε τα την άνοιξη σε αποψυγμένο έδαφος, σεζόν με ψιλοκομμένα λαχανικά. Για να σώσετε τα αγγούρια, το φάρμακο Bazudin ενσταλάζεται κατά μήκος της περιμέτρου των κορυφογραμμών, απελευθερώνεται με τη μορφή σκόνης.

αριθμός προνυμφών

Χειμερινή σέσουλα

Η χειμερινή σέσουλα είναι μια μεγάλη (έως 2 cm) πεταλούδα με άνοιγμα φτερών περίπου 5 cm. Γεννά αυγά σε οποιοδήποτε φυτό, συμπεριλαμβανομένων των φυτωρίων αγγουριών. Εάν το μίσχο των δενδρυλλίων στο επίπεδο του εδάφους έχει γίνει λεπτό ή ένα κολόβωμα βγαίνει από το έδαφος αντ 'αυτού, αυτό σημαίνει ότι τα νεαρά αγγούρια στο θερμοκήπιο καταστρέφονται από την κάμπια της χειμερινής σέσουλας.

Οι κάμπιες μπορούν να φτάσουν σε μήκος 5 cm, είναι καφέ ή σκούρο γκρι (σχεδόν μαύρο). Τα λιπαρά παράσιτα ζουν στο έδαφος, τρώνε υπόγεια μέρη φυτών και καταστρέφουν κυρίως τη ρίζα. Για να προστατεύσετε το ριζικό τμήμα από τη σέσουλα, πρέπει να προσθέσετε ένα από τα παρασκευάσματα στις τρύπες πριν φυτέψετε τα αγγούρια:

χειμωνιάτικη σέσουλα

 • Πρωτοβουλία;
 • Ζέμλιν;
 • Μπαζουντίν.

Ως προληπτικό μέτρο κατά το σκάψιμο του εδάφους, επιλέξτε και καταστρέψτε τις κάμπιες και τις προνύμφες. Η απομάκρυνση των ζιζανίων είναι επίσης ένα αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο κατά των χειμωνιάτικων σκώρων και των προνυμφών τους.

προληπτικά μέτρα

Ποιος τρώει φυτά

Η λευκή μύγα έχει γίνει πραγματική μάστιγα θερμοκηπίων - μια πεταλούδα με ανοιχτό κίτρινο σώμα μήκους 0,9-1,1 mm, η επιφάνεια δύο ζευγαριών φτερών καλύπτεται με λευκή γύρη. Οι προνύμφες της πεταλούδας τρώνε φυτά · το επίπεδο στρογγυλό σώμα τους καλύπτεται με μικρά αγκάθια.

Το θηλυκό επιβιώνει το χειμώνα στους -12 ° C. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, 10 ή περισσότερες γενιές whitefly μπορούν να εμφανιστούν από ένα άτομο. Το παράσιτο καταστρέφει τα φυτά των αγγουριών και καταπιέζει τα ενήλικα φυτά: οι προνύμφες απορροφούν το χυμό, οι ενήλικες φέρουν μυκητιασική λοίμωξη. Είναι πολύ δύσκολο να καταστρέψεις τη λευκή μύγα.

μάστιγα θερμοκηπίων

Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι μια λευκή μύγα τρώει το αγγούρι σας με τα ακόλουθα σημάδια:

 • λευκές κουκκίδες είναι ορατές στα φύλλα.
 • παρατηρείται κολλώδης εκκένωση στην επιφάνεια του στελέχους.
 • υπάρχουν στριμμένα φύλλα στα αγγούρια.
 • Στην κάτω επιφάνεια του φύλλου των αγγουριών, φαίνονται προνύμφες που μοιάζουν με κλίμακες.
 • Αν κουνήσετε ένα μαστίγιο αγγουριού, θα εμφανιστούν λευκοί σκώροι.

επιφάνεια στελέχους

Πώς να προστατέψετε τα φυτά από τη λευκή μύγα

Η προστασία δενδρυλλίων ξεκινά πολύ πριν το φυτέψετε στο θερμοκήπιο. Είναι απαραίτητο κάθε φθινόπωρο, μετά τη συγκομιδή, να επεξεργαζόμαστε τις δομές του εδάφους και του θερμοκηπίου με τη βοήθεια ραβδιών θείου, έχοντας προηγουμένως καθαρίσει τις κορυφογραμμές φυτικών υπολειμμάτων. Είναι καλύτερα να βάζετε φωτιά στα πούλια τη νύχτα. Αφαιρέστε το άνω στρώμα του εδάφους (5-7 cm) μαζί με τις προνύμφες του παρασίτου από το θερμοκήπιο.

Μπορείτε να επιταχύνετε την καταστροφή του παρασίτου στα αγγούρια με τη βοήθεια χειροποίητων παγίδων, γι 'αυτό πρέπει να έχετε τα ακόλουθα:

πούλια θείου

 • καστορέλαιο (1 ώρα)
 • κολοφώνιο (1 ώρα);
 • μέλι (1 ώρα);
 • βαζελίνη (1 ώρα).

Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στη θερμαινόμενη κολοφωνία και ανακατέψτε τα πάντα. Όταν το μείγμα έχει κρυώσει, απλώστε το σε μεγάλες λωρίδες χαρτιού, κρεμάστε τις προκύπτουσες κορδέλες στο θερμοκήπιο. Το σύστημα ελέγχου παρασίτων μπορεί να επεκταθεί με τη βοήθεια λαϊκών συνταγών ή χημικών.

καστορέλαιο

Από λαϊκές μεθόδους, οι συνταγές για εγχύσεις είναι χρήσιμες, το ενεργό συστατικό των οποίων μπορεί να είναι:

 • σκόρδο;
 • ρίζες πικραλίδας;
 • μυριόφυλλο.

ρίζες πικραλίδας

Για να αποφευχθεί η κατανάλωση ακατέργαστου μίσχου αγγουριού από το παράσιτο, οι εγχύσεις πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία τουλάχιστον μία φορά κάθε 10 ημέρες. Για εκείνους που δεν εμπιστεύονται τις λαϊκές μεθόδους, η χημεία θα έρθει στη διάσωση. Οι καλοκαιρινοί κάτοικοι καταπολεμούν τη λευκή μύγα με ναρκωτικά:

 • Actellik;
 • Fufanon;
 • Biotlin.

Το actellik θα βοηθήσει

Γυμνοσάλιαγκες σε σπορόφυτα αγγουριού

Στο υγρό κλίμα των θερμοκηπίων, οι γυμνοσάλιαγκες αναπαράγονται καλά · βρίσκονται σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή του ευρωπαϊκού τμήματος της χώρας. Το έντομο δεν έχει άκρα, η επιφάνειά του καλύπτεται με βλέννα, μοιάζει με σαλιγκάρι χωρίς κέλυφος.

Το παράσιτο ξεκινά μια δραστήρια ζωή τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της ημέρας κρύβεται σε βάθος 8 εκ. Τη νύχτα, οι γυμνοσάλιαγκες ροκανίζουν τα μαστίγια και τα φύλλα αγγουριών, πρώτα απ 'όλα, τρυφερά, νεαρά βλαστάρια υποφέρουν. Το παράσιτο είναι πολύ άγριο, τρώει τα περισσότερα φύλλα. Όταν ξεκινά η περίοδος καρποφορίας, οι γυμνοσάλιαγκες τρώνε τις ωοθήκες, αρχίζουν να ροκανίζουν μεγάλα αγγούρια. Ένα μεγάλο ποσοστό της καλλιέργειας μπορεί να χαθεί λόγω γυμνοσάλιαγκας.

γυμνοσάλιαγκες στα φυτά

Τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τον αριθμό των γυμνοσάλιαγκων στο θερμοκήπιο, κάθε κάτοικος του καλοκαιριού αποφασίζει μεμονωμένα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να τοποθετούν δολώματα από τομάτες, μαρούλι και αγγούρια από παράσιτα γύρω από την περίμετρο της κορυφογραμμής. Περιοδικά καταστρέφετε τα υπολείμματα των φυτών μαζί με γυμνοσάλιαγκες και αντικαθιστάτε με νέα. Ορισμένα παράσιτα μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι.

Το παράσιτο έχει μια πολύ ευαίσθητη κοιλιά, δεν θα ανέβει στα κρεβάτια με αγγούρια εάν καλύπτεται με οποιοδήποτε υλικό από τη λίστα γύρω τους γύρω από την περίμετρο:

προτιμάτε από παράσιτα

 • πριονίδια;
 • βελόνες
 • χονδροειδής άμμος
 • κέλυφος καρυδιάς
 • σπασμένα κελύφη.

Από τα χημικά παρασκευάσματα, το φάρμακο "Thunderstorm" είναι δημοφιλές κατά των γυμνοσάλιαγκων, λειτουργεί για 3 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, απαιτούνται τουλάχιστον 2 θεραπείες από τα παράσιτα. Ένα άλλο φάρμακο "Slizneed" χρησιμοποιείται μία φορά το καλοκαίρι, το αποτέλεσμα είναι μικρότερο και διαρκεί μόνο 2 εβδομάδες. Τα παρασκευάσματα έχουν τη μορφή κόκκων, πρέπει να τοποθετούνται όχι μόνο κατά μήκος των συνόρων της κορυφογραμμής, αλλά και μεταξύ των θάμνων.

χημικά

Ψείρα των φυτών

Τα σπορόφυτα μπορεί να πεθάνουν εξαιτίας της βλάβης των αφίδων εάν το έδαφος που ελήφθη από τον κήπο χρησιμοποιήθηκε για φύτευση, δεν αντιμετωπίστηκε από παράσιτα και ασθένειες. Οι αφίδες είναι πολύ παραγωγικές, έως και 20 γενιές του παρασίτου εμφανίζονται το καλοκαίρι. Οι βέλτιστες συνθήκες για ενεργή αναπαραγωγή του παρασίτου είναι η υψηλή υγρασία και οι θερμοκρασίες του αέρα από τους 25 ° C.

Οι αφίδες απορροφούν χυμό από φύλλα, μίσχους και στελέχη αγγουριού. Μπορείτε να καταπολεμήσετε το παράσιτο χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους. Όταν τα φυτά αγγουριού είναι ακόμη μικρά, μπορείτε απλά να τα πλύνετε με σαπουνόνερο. Είναι δύσκολο να πλένεις θάμνους ενηλίκων, έτσι προετοιμάζουν μια έγχυση βοτάνων με την προσθήκη σαπουνιού και ψεκάζουν τα φύλλα και τους θάμνους από τα παράσιτα.

αφίδες

Ποιος τρώει τους σπόρους

Η προνύμφη της μύγας βλαστών προκαλεί μεγάλη ζημιά στα αγγούρια. Όλες οι καλλιέργειες κολοκύθας πάσχουν από αυτό το παράσιτο. Πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού παραπονούνται για κακή βλάστηση κατά τη σπορά σπόρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πρόβλημα είναι στον σπόρο, αλλά αν είναι αδύνατο να βρεθούν τα ερείπια του στην τρύπα, αυτό σημαίνει ότι κάποιος τρώει όλους τους σπόρους των αγγουριών.

Τρώγονται οι σπόροι της προνύμφης βλαστών. Αυτό το έντομο έχει γκρι χρώμα, το σώμα φτάνει τα 5 mm σε μήκος, το παράσιτο ξεκινά την άνοιξη. Η μύγα κάνει τοιχοποιία σε βρεγμένα μέρη, προτιμά να το τοποθετήσει σε κοπριά, κακώς ενσωματωμένο στο έδαφος. Οι προνύμφες εμφανίζονται μετά από 10 ημέρες · κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορούν να εμφανιστούν έως και 3 γενιές του παρασίτου.

φυτρώνουν μύγα

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της βλαστών, αρκούν απλά μέτρα:

 • σκάβω βαθιά μέσα στο έδαφος?
 • ενσωματώστε προσεκτικά την κοπριά στο έδαφος.

Σύμφωνα με τις συμβουλές των έμπειρων κηπουρών, το φάρμακο "Muravyin" μπορεί να εξουδετερώσει τις προνύμφες, όταν φυτεύετε σπόρους, πρέπει να το αναμίξετε με το χώμα και να πασπαλίσετε με την επιφάνεια της τρύπας.

μυρμηκικό φάρμακο

Οι πληροφορίες σχετικά με τα παράσιτα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους θα σας βοηθήσουν να λάβετε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για να σώσετε τα φυτά αγγουριού.

Κριτικές
 1. Άνια
  6.06.2018 00:00

  Χρησιμοποιώ τη θεραπεία "Phenaxin" για τέτοια προβλήματα, μάλλον γρήγορα τρομάζει όλα τα παράσιτα. Μετά από αυτό, προτείνω έντονα τη λίπανση του εδάφους με "BioGrow" Μαζί του, τα φυτά δεν θα υποφέρουν.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι