Δίπλα σε ό, τι μπορείτε και δεν μπορείτε να φυτέψετε πικρή πιπεριά, πώς να επιλέξετε μια γειτονιά στον κήπο

Δεν γνωρίζει κάθε κηπουρός ποιες φυτικές καλλιέργειες έχουν ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη και τη γεύση του πιπεριού, εάν είναι δυνατόν να φυτέψετε γλυκές και πικρές πιπεριές δίπλα του, τις οποίες δεν ανέχεται καθόλου, και γιατί αναπτύσσεται άσχημα. Είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε αυτό, διότι μερικές φορές ακριβώς εκείνα τα φυτά είναι κοντά που επηρεάζουν την απόδοση. Μερικοί βοηθούν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη, άλλοι καταστρέφουν, μεταφέρουν παράσιτα και λαμβάνουν βιταμίνες. Μερικές φορές πρέπει να φυτέψετε μερικές καλλιέργειες μεταξύ τους σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Ονειρεύονται να καλλιεργούν πικρές πιπεριές πολλοί κηπουροί, αλλά αμφιβάλλετε για τη σωστή επιλογή ενός τόπου για αυτό. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που βοηθούν να προσδιοριστεί ακριβώς τι καυτερή πιπεριά μπορεί να φυτευτεί δίπλα, έτσι ώστε να μην βλάψει άλλες καλλιέργειες. Όλα όσα φυτεύουμε και καλλιεργούμε στις καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες πρέπει να έχουν καλές αποδόσεις.

Καλλιέργεια καυτερή πιπεριά

Στις βόρειες περιοχές, οι πιπεριές καλλιεργούνται συνήθως από σπόρους και, στη συνέχεια, τα φυτά φυτεύονται σε χαλαρό έδαφος. Φυτεύονται σε ανοιχτό έδαφος κυρίως μόνο σε θερμές περιοχές. Το πιπέρι λατρεύει πολύ καλά σκαμμένο χώμα, λιπάσματα και πότισμα υψηλής ποιότητας. Προκειμένου να αναπτυχθεί καλά και να αποδώσει γρήγορα καρπούς, λαμβάνεται από στεκόνες, οι κορυφές κόβονται και τροφοδοτούνται με οργανικά μέταλλα. Στο ανοιχτό πεδίο, η ωρίμανση είναι πιο αργή και η συντήρηση θα είναι πιο διεξοδική. Η Χιλή προτιμά τη ζεστασιά.

Η κύρια φροντίδα είναι ίδια με όλα τα θερμόφιλα φυτά. Είναι απαραίτητο να ξεριζωθούν τα ζιζάνια, να ψεκάσετε, να ποτίσετε καλά δύο φορές την εβδομάδα, και επίσης να ταΐσετε με τα απαραίτητα λιπάσματα.

Οι καυτές πιπεριές μπορούν να πολλαπλασιαστούν με σπόρους και βλαστούς. Οι μικροί βλαστοί κόβονται, τοποθετούνται σε νερό και μετά μετά από λίγο αναπτύσσονται ρίζες. Πολλοί άνθρωποι καλλιεργούν αυτήν την κουλτούρα στο σπίτι στο περβάζι. Οι σπόροι μπορούν να στεγνώσουν και να βλαστήσουν για το επόμενο έτος.

Οι πικρές πιπεριές συγκομίζονται στα μέσα του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να είναι υπερβολικά, αλλά για να επιλέξετε περισσότερα πράσινα φρούτα. Αποθηκεύεται τέλεια το χειμώνα, χρησιμοποιείται για καρυκεύματα, προστίθεται σε σνακ και τουρσιά. Τα οφέλη του είναι στην ενίσχυση της ανοσίας και στη βελτίωση του μεταβολισμού. Περιέχει πολλή βιταμίνη C, A, B, σίδηρο. Λένε γι 'αυτόν ότι περιέχει ορμόνες χαράς.

πικρό πιπέρι στον κήπο

Ευνοϊκοί γείτονες για αυτήν την ποικιλία

Είναι πολύ σημαντικό για τους λάτρεις της πιπεριάς να γνωρίζουν ποια φυτά έχουν ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξή της, ποια γειτονιά θα βελτιώσει την ανάπτυξη και τη διατροφή των φρούτων και δεν θα απομακρύνει όλους τους χυμούς. Λίγοι έχουν λεπτομερείς πληροφορίες για το τι να φυτέψετε αυτό το καυτό λαχανικό δίπλα.

Είναι καλύτερο να φυτέψετε καυτερή πιπεριά με εκείνα τα φυτά που έχουν ευεργετική επίδραση σε αυτό. Ένα πιπέρι που φυτεύεται με τους εχθρούς του είναι άρρωστο, δεν αποδίδει καρπούς, καλύπτεται με παράσιτα, μαραίνεται.

Οι καλοί γείτονες δίπλα στις καυτερές πιπεριές είναι διαφορετικά βότανα.Δεν πρέπει να υπάρχει πάρα πολύ, τα χόρτα μπορούν να τραβήξουν θρεπτικά συστατικά από το ριζικό σύστημα των νυχτικών. Και τα ζιζάνια είναι επιβλαβή επειδή μεταδίδουν ασθένειες και κακά έντομα. Μπορεί να φυτευτεί λίγο στην άκρη ή στη μέση μεταξύ θάμνων. Μπορεί να είναι χαμομήλι, μέντα, coltsfoot, τσουκνίδα, σπανάκι, μαρούλι. Επηρεάζουν έντονα την πρώιμη εμφάνιση των φρούτων.

Επίσης, βότανα όπως ο βασιλικός, ο άνηθος, το θυμάρι, το κόλιαντρο αναπτύσσονται πολύ κοντά. Επηρεάζουν την πρόσθετη γεύση του καυτού πιπεριού. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πολλή σκιά, καθώς το λαχανικό δεν του αρέσει. Θα πρέπει να υπάρχει πολλές φορές πιο ζεστό λαχανικό από τα υπόλοιπα χόρτα.

Είναι πολύ χρήσιμο να φυτέψετε ντομάτες σε κοντινή απόσταση. Φαίνονται να αλληλοβοηθούνται γρηγορότερα. Και αν φυτέψετε λίγο σκόρδο μεταξύ τους, θα απομακρύνει όλα τα επιβλαβή έντομα.

Σε ένα θερμοκήπιο, μπορείτε να φυτέψετε πιπεριές δίπλα στις μελιτζάνες. Είναι παρόμοιες όσον αφορά την ωρίμανση, τη φύτευση και τη φροντίδα. Και δεν παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη του άλλου.

Μια καλή γειτονιά θα είναι με καρότα, κρεμμύδια, λάχανο. Μπορούν να φυτευτούν στα πλησιέστερα κρεβάτια. Τότε θα μπορείτε να καλλιεργείτε νόστιμα υγιή λαχανικά.

Τι απαγορεύεται να φυτέψετε

Υπάρχουν μερικά φυτά που είναι εντελώς ασυμβίβαστα με το κόκκινο πιπέρι. Η αρνητική επιρροή γίνεται αισθητή ακόμη και αν ο γείτονας βρίσκεται στον κοντινό κήπο. Μερικές φορές το πιπέρι βλάπτει επίσης τη γεύση άλλων λαχανικών που φυτεύονται με αυτό.

πικρή πιπεριά στο ανοιχτό χωράφι

Μην φυτεύετε μάραθο με αυτό το καρύκευμα. Αυτό θα προκαλέσει ασθένειες του πρώτου, το φύλλωμα θα μαραθεί και τα φρούτα δεν θα είναι σε θέση να αναπτυχθούν κανονικά, καθώς το μάραθο επιλέγει τα πάντα για την ανάπτυξή του.

Τα τεύτλα δεν είναι ούτε πολύ καλός φίλος. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, φτάνει στον ήλιο, καταστέλλει τις περισσότερες ρίζες με τη δύναμή του. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε ποια απόσταση είναι καλύτερα να τα καθίσετε.

Το πιπέρι δεν είναι φιλικό με πατάτες. Για κονδύλους, είναι καλύτερο να βρείτε ένα μέρος μακριά από όλους στη χώρα. Παίρνει όλα τα μέταλλα και βιταμίνες από άλλες καλλιέργειες, δεδομένου ότι χρειάζεται πάντα πολλά από αυτά για ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Πικρές και γλυκές πιπεριές δεν πρέπει να μεγαλώνουν στο ίδιο κρεβάτι. Εάν είναι κοντά, θα αρχίσουν να επικονιάζουν ο ένας τον άλλον, και στη συνέχεια θα υπάρχει μεγάλη πικρία στις πιπεριές και μια εντελώς διαφορετική γεύση θα μεταδοθεί από το γλυκό. Τα άνθη τους μεταδίδουν γονιμοποίηση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα νέα είδη. Δηλαδή, το απαραίτητο καρύκευμα δεν θα είναι πλέον από το πιπέρι.

Δίπλα στο γλυκό, πικάντικο πιπέρι θα χάσει όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, θα γίνει μια εντελώς διαφορετική ποικιλία, όχι αυτή που ήταν πριν. Επομένως, είναι καλύτερο να φυτέψετε ένα γλυκό λαχανικό σε άλλο θερμοκήπιο μαζί με αγγούρια και ντομάτες. Διαχωρίζοντας τις καυτές και βουλγαρικές πιπεριές, η απόδοση και η γεύση θα είναι καλύτερα.

Στη συνέχεια φυτεύονται τα φυτά

Υπάρχει ένας σημαντικός κανόνας: πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν φυτεύετε τις ίδιες ποικιλίες από έτος σε έτος, καθώς και για να παρακολουθείτε μετά από ποια φυτά μπορείτε να σπείρετε αυτήν την ποικιλία. Πράγματι, συχνά ο λόγος για χαμηλή απόδοση είναι ότι πριν από αυτό, ένας εχθρός φυτεύτηκε στη θέση του πιπεριού.

Είναι πολύ σημαντικό να φυτέψετε τα φυτά σε ήρεμο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι πριν από αυτό, ακριβώς αυτές οι ποικιλίες μεγάλωσαν που δεν θα βλάψουν το λαχανικό. Τα φυτά πρέπει να ανταλλάσσονται. Για παράδειγμα, πεπόνια και κολοκύθες. Πεπόνια, καρπούζια, κολοκύθια, μελιτζάνες, κολοκύθες είναι φυτά μετά τα οποία το τσίλι θα δώσει ομοιόμορφα, νόστιμα φρούτα.

Το ίδιο θέμα με τα αγγούρια. Μετά από αυτά, η γη είναι πιο ευνοϊκή για ανάπτυξη. Εάν υπάρχουν πολλά θερμοκήπια στη χώρα, τότε αξίζει να αλλάξετε τη φύτευση σε αυτά από έτος σε έτος.

πικρή πιπεριά μεγαλώνει στον κήπο

Και η γη μετά τα φασόλια, τα μπιζέλια και τα φασόλια είναι κορεσμένη με κάλιο και φωσφόρο μέταλλα, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για πικάντικες πιπεριές. Αναπτύσσεται καλύτερα από κομπόστ, χούμο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Πρέπει να γνωρίζετε μετά από ποια φυτά λαμβάνεται το βιταμινοποιημένο έδαφος.

Εάν τα χόρτα αναπτύχθηκαν στην κορυφογραμμή πέρυσι, η γη θα ξεκουραστεί, τα φρούτα - με έντονες γεύσειςΟι χλόες παρέχουν απαραίτητα μέταλλα και χούμο στο έδαφος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τις νυχτερινές σκιάσεις.

Μην φυτεύετε πιπεριές μετά από ντομάτες, μελιτζάνες, τεύτλα, πατάτες, πιπεριές. Αυτά τα φυτά είναι της ίδιας οικογένειας νυχτερινών, το ίδιο είδος έχει επιζήμια επίδραση στα φυτά. Υποφέρουν από τις ίδιες ασθένειες, έχουν τα ίδια έντομα, υιοθετούν χρήσιμες ουσίες μεταξύ τους.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ποια φυτά μπορούν να φυτευτούν δίπλα σε καυτές πιπεριές και ποια δεν μπορούν να φυτευτούν. Η συμβατότητα των φυτικών καλλιεργειών επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξή τους. Μερικές φορές συμβαίνει ότι ο ίδιος εμποδίζει την σωστή ανάπτυξη άλλων ποικιλιών. Εάν καταρτίσετε σωστά ένα σχέδιο για φύτευση στον κήπο, εξασφαλίστε μια ευνοϊκή γειτονιά λαχανικών, τότε δεν θα υπάρξουν ποτέ λάθη, με αποτέλεσμα να έχετε μια εξαιρετική συγκομιδή.

Κριτικές
  1. Τζούλια
    7.07.2018 09:40

    Χρησιμοποιώ επίσης αυτές τις συμβουλές, γιατί μόλις φύτεψα γλυκές και πικρές πιπεριές δίπλα του, στο τέλος έμειναν χωρίς γλυκό) Και για καλύτερη ανάπτυξη χρησιμοποιώ πάντα BioGrow, η απόδοση είναι υψηλότερη και τα φυτά δεν αρρωσταίνουν.

    Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι