Περιγραφή και χαρακτηριστικά των γκρίζων χήνων Tambov και αναπαραγωγής

Η φυλή των γκρίζων χήνων Tambov περιλαμβάνεται στην ομάδα φυλών κρέατος. Λόγω της υψηλής παραγωγικότητάς της, η φυλή είναι δημοφιλής όχι μόνο στη Ρωσία και τις γειτονικές χώρες, αλλά και σε ξένες χώρες. Εξετάστε την περιγραφή και τα χαρακτηριστικά των χήνων Tambov, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της φυλής, πώς να διατηρήσετε, να φροντίσετε τα πουλιά και πώς να τα ταΐσετε. Δεν θα είναι περιττό να μάθετε πώς να αναπαράγετε και να αναπαράγετε χήνες στο σπίτι.

Ιστορία της εμφάνισης

Οι εργασίες αναπαραγωγής για την αναπαραγωγή της φυλής Tambov πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του '30. 20ος αιώνας στην Ουκρανία. Μια νέα ποικιλία προήλθε από τη φυλή Romny και Toulouse. Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, οι χήνες μεταφέρθηκαν στην περιοχή Tambov, όπου ολοκληρώθηκε η δημιουργία της φυλής. Έτσι, στη φυλή Tambov, διακρίνονται 2 τύποι εντός φυλής - οι χήνες της Ουκρανίας και του Tambov. Τα φτερά και των δύο τύπων είναι γκρι.

Για το ζώο αναπαραγωγής, επιλέχθηκαν πουλιά που μπόρεσαν να αποκτήσουν γρήγορα βάρος, διακρίνονταν από τη ζωτικότητα και τη γονιμότητα και μπορούσαν να τρέφονται με τροφή με χαμηλή θρεπτική αξία. Οι γκρι χήνες χρησιμοποιούνται τώρα για την αναπαραγωγή νέων φυλών που διακρίνονται από την παραγωγικότητα και την προσαρμοστικότητα στις συνθήκες διαφορετικών κλιματικών ζωνών.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά των χήνων Tambov

Οι χήνες Tambov είναι μεγάλες, με ισχυρή σύσταση, έχουν μακρύ σώμα, μυώδες στήθος, μεσαίου μήκους λαιμό, μεγάλο κεφάλι. Παχύ ράμφος, κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα, ίδιο χρώμα του μετατάρσου Μια έντονη πτυχή είναι ορατή στην κοιλιά των πουλιών. Το φτερό είναι γκρι, πιο σκούρο στο πίσω μέρος από το κεφάλι, το πάνω μέρος του λαιμού και του στήθους. Η κοιλιά καλύπτεται με λευκό φτερό. Το βάρος των χήνων της φυλής Tambov είναι 7-9,5 kg, οι χήνες - 6-6,5 kg. Τα θηλυκά γεννούν 3-4 δωδεκάδες αυγά, το καθένα ζυγίζει 160-180 g. Η ικανότητα εκκόλαψης των χηνών είναι 75%. Οι χήνες Tambov χρησιμοποιούνται από τους κτηνοτρόφους ως βελτιωτικά, έχουν υβριδικούς απογόνους καλής ποιότητας.

Υπέρ και κατά

Υπέρ και κατά
ο ρυθμός ανάπτυξης των χηνών, στους 2,5 μήνες συσσωρεύουν 4,5 κιλά βάρους.
μπορεί να τρέφεται ειδικά για λιπαρό συκώτι.
μπορεί να καλλιεργηθεί χωρίς δεξαμενή.
μπορεί να διατηρηθεί σε βοσκότοπο ·
το φυτό χήνες και μεγαλώνουν τα χηνάκια τους.

Δεν υπάρχουν ελαττώματα στις χήνες και τις χήνες της φυλής Tambov.

Συντήρηση και φροντίδα των πτηνών

Οι χήνες της επιλογής Tambov εκτρέφονται σε ένα πουλερικό σπίτι, στον οποίο πρέπει να είναι ευρύχωρα. Για κάθε πουλί πρέπει να εκχωρείται τουλάχιστον 0,5 m. Είναι απαραίτητο να διατηρείται το δωμάτιο στεγνό, ζεστό και ελαφρύ. Θα πρέπει να είναι φωτεινό ακόμη και τις χειμερινές μέρες. Αυτό είναι απαραίτητο για τις χήνες να γεννήσουν αυγά.

Δεν πρέπει να υπάρχουν ρωγμές στους τοίχους και την οροφή έτσι ώστε να μην σχηματίζονται ρεύματα, από τα οποία οι χήνες μπορούν να κρυώσουν.Αλλά το κρύο δεν είναι τόσο τρομερό για αυτούς, μπορούν να αντέξουν ένα κρύο, ζώντας σε ένα σπίτι πουλερικών. Αλλά πρέπει να υπάρχει ένα στρώμα απορριμμάτων στο πάτωμα. Το άχυρο, η σκόνη σανού, η ξηρά τύρφη, το πριονίδι ή τα ξέσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό στρωμνής. Τα απορρίμματα πρέπει να είναι φρέσκα, καθαρά και στεγνά, τα βακτήρια και οι ιοί πολλαπλασιάζονται στο βρεγμένο.

Πρέπει επίσης να παρέχεται εξαερισμός του δωματίου. Τα περιττώματα πουλιών, αποσυντίθενται, εκπέμπουν αμμωνία, την οποία αναπνέουν οι χήνες. Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να αφαιρεί τους καπνούς από το σπίτι. Επομένως, πρέπει να λειτουργεί ομαλά. Εάν δεν υπάρχει σύστημα, τότε πρέπει να αερίζετε χειροκίνητα το gooseneck - ανοίξτε την πόρτα και τα παράθυρα.

Tambov γκρι χήνα

Οι χήνες του Ταμπόφ αγαπούν τους περιπάτους και την ενεργή κίνηση. Η σωματική δραστηριότητα και ο καθαρός αέρας τα καθιστούν ισχυρότερα, υγιέστερα και μεγαλώνουν γρηγορότερα. Επομένως, οι χήνες πρέπει να απομακρύνονται για βόλτα στο μαντρί κάθε μέρα. Εκεί, τα πουλιά πρέπει να περάσουν 8-10 ώρες. Το καλοκαίρι, μπορούν να κρατηθούν στο στυλό όλη την ημέρα και μόνο για το βράδυ μπορούν να οδηγήσουν πίσω στον αχυρώνα.

Κανόνες διατροφής

Για το χειμώνα, τα τρόφιμα για χήνες είναι καλύτερα προετοιμασμένα για μελλοντική χρήση. Έτσι θα είναι φθηνότερα και θα είναι πάντα κοντά σας. Τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, οι αστικές γυναίκες μαγειρεύουν για πουλιά από σιτηρά, τριμμένες ρίζες και λαχανικά. Προστίθενται οστεάλευρα, απορρίμματα ψαριών, προμείγματα, κιμωλία και αλάτι. Η συνοχή του πολτού πρέπει να είναι υγρή. Προστίθεται φρέσκο ​​πράσινο γρασίδι σε αυτά. Αυτό το συστατικό τροφής απαιτείται, καθώς οι χήνες είναι φυτοφάγα πουλιά.

Γνώμη ειδικού
Zarechny Maxim Valerievich
Γεωπόνος με 12 χρόνια εμπειρίας. Ο καλύτερος ειδικός μας στο εξοχικό σπίτι.
Εάν υπάρχει δεξαμενή δίπλα στην αυλή, μπορείτε να οδηγήσετε χήνες εκεί. Η υδρόβια βλάστηση και τα ζωντανά πλάσματα θα είναι καλό φαγητό για να κερδίσουν βάρος τα πουλιά.

Οι χήνες μπορούν να τσιμπήσουν το γρασίδι στο βοσκότοπο, τόσοι πολλοί πουλερικοί δεν κόβουν το γρασίδι, αλλά απλώς βόσκουν τα ζώα στο πλησιέστερο λιβάδι. Το βράδυ, τρέφονται μία φορά με πουρέ. Πριν από την έναρξη της ωοτοκίας, οι χήνες τρέφονται με παρασκευάσματα βιταμινών και προμείγματα. Τα μίγματα προετοιμάζουν το σώμα για την περίοδο που θα καταναλώνεται πολύ ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Τα χηνάκια τρέφονται πρώτα με ένα μείγμα βραστών αυγών, τυριού cottage, μικρών κόκκων και ψιλοκομμένων χόρτων. Όταν είναι 1,5 εβδομάδων, αρχίζουν να τρέφονται τριμμένες ρίζες και λαχανικά. Μέχρι 1,5 μήνες, μεταφέρονται σε δίαιτα ενηλίκων. Τα πουλερικά εκτρέφονται για πάχυνση έως και 5 μήνες.

Υπάρχει ένα σχέδιο για τη σίτιση των χήνων Tambov με τη χρήση ζωοτροφών πουλερικών. Η σύνθετη τροφή είναι εύκολη στη χρήση, η σύνθεση επιλέγεται και επαληθεύεται έτσι ώστε το μείγμα να μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως την ανάγκη του σώματος της χήνας για θρεπτικά συστατικά. Κατά τη σίτιση με συνδυασμένες τροφές, οι χήνες πρέπει να γεμίζουν συνεχώς με νερό στους πότες.

Αναπαραγωγή και καλλιέργεια

Οι χήνες Tambov μπορούν να επωάσουν τα αυγά τους, έως και 15 αυγά τοποθετούνται κάτω από αυτά. Μετά την εκκόλαψη, όχι μόνο οι μητέρες, αλλά και οι πατέρες φροντίζουν το γέννα. Οι οικογένειες χήνων πρέπει να αποτελούνται από καθαρόαιμους εκπροσώπους της φυλής, κατά μέσο όρο πρέπει να υπάρχουν 6-7 γυναίκες για 1 αρσενικό. Όταν διασταυρώνονται με άλλες φυλές από τις φυλές Tambov, λαμβάνονται χηνάκια που έχουν τα χαρακτηριστικά και των δύο γονέων, είναι συχνά πιο ανθεκτικά και ταχύτερα από τους συγγενείς τους.

Tambov γκρι χήνα

Συχνές ασθένειες

Οι χήνες της φυλής Tambov είναι υγιείς, ισχυρές, ανθεκτικές στο κρύο. Σπάνια αρρωσταίνουν εάν ζουν σε καθαρό, φωτεινό, ζεστό και αεριζόμενο δωμάτιο.

Αλλά αν δεν τηρούνται οι κανόνες συντήρησης και φροντίδας, τότε τα πουλιά συχνά πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες. Χωρίς πρόληψη και θεραπεία, μπορούν να σκοτώσουν όλα τα ζώα.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση και εξάπλωση μολύνσεων στο κοπάδι, πρέπει να θυμάστε να καθαρίζετε και να αλλάζετε τα απορρίματα, να πλένετε και να απολυμαίνετε τον εξοπλισμό. Εάν υπάρχουν ενδείξεις παρατυπιών και διαταραχών, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο. Ο γιατρός θα είναι σε θέση να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία, να καθορίσει πόσο καιρό θα διαρκέσει.

Οι πεπτικές και μεταβολικές διαταραχές εμφανίζονται ως αποτέλεσμα ακατάλληλης σίτισης. Για να εξαλείψετε την αιτία, πρέπει να αναθεωρήσετε τη διατροφή, να την προσαρμόσετε υπέρ της ελαφριάς, αλλά θρεπτικής τροφής.

Οι γκρι χήνες Tambov εκτρέφονται στην Ουκρανία και τη Ρωσία, αλλά είναι δημοφιλείς σε πολλές περιοχές με διαφορετικά κλίματα. Τα πουλιά εκτιμώνται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες κτηνοτρόφους για τη γρήγορη ανάπτυξη, τη ζωτικότητα και την παραγωγή αυγών. Η φυλή μπορεί να καλλιεργηθεί για κρέας για τον εαυτό σας ή για πώληση σε βιομηχανικές ή ιδιωτικές μίνι εκμεταλλεύσεις, καθώς και για λήψη αυγών για δική σας κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι