Σχέδια για τη δημιουργία ενός σπιτιού για χήνες και πάπιες με τα χέρια σας, ένα σχέδιο στυλό

Αν θέλετε να ξεκινήσετε τη διατήρηση και αναπαραγωγή πουλερικών, πρέπει να φροντίσετε την κατασκευή και τον εξοπλισμό ενός σπιτιού για χήνες και πάπιες. Θα ζουν στο ορνιθώνα όλο το χρόνο, οπότε πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Σκεφτείτε πώς και από ποια υλικά μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι, ποια εργαλεία χρειάζεστε για αυτό και πώς να εξοπλίσετε ένα δωμάτιο για χειμερινά πουλιά.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Οποιοδήποτε σπίτι πουλερικών, ανεξαρτήτως κατασκευής, πρέπει να είναι ευρύχωρο, ζεστό, στεγνό και ελαφρύ. Στο πρώτο στάδιο, πρέπει να υπολογίσετε την έκταση των εγκαταστάσεων, με βάση τον αριθμό των μελλοντικών ζώων. Για 1 τετραγωνικό. μ. δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από 3 πουλιά φυλών με μέσο βάρος σώματος. Είναι αδύνατο να εγκατασταθούν χήνες ή πάπιες σε περιορισμένο χώρο για αυτούς, καθώς το γεμάτο περιεχόμενο οδηγεί σε ασθένειες.

Το ορνιθώνα πρέπει να έχει παράθυρα επαρκούς περιοχής για να το φωτίζει · για χειμερινό φωτισμό, θα πρέπει να παρέχονται λαμπτήρες που θα πρέπει να ανάβουν τα βράδια και τα πρωινά. Πέρκες, τροφοδότες και πότες πρέπει να εγκατασταθούν στο σπίτι. Εξοπλίστε ένα σύστημα εξαερισμού.

Γνώμη ειδικού
Zarechny Maxim Valerievich
Γεωπόνος με 12 χρόνια εμπειρίας. Ο καλύτερος ειδικός μας στο εξοχικό σπίτι.
Δίπλα στο πουλερικό σπίτι, πρέπει να κανονίσετε ένα στυλό για να περπατήσετε το πουλί. Το μέγεθός του πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 φορές μεγαλύτερο από το παπάκι ή το χηνάρι. Το μαντρί πρέπει να είναι περιφραγμένο με δίχτυ, να τοποθετείται σε αυτό ένα δοχείο με νερό για μπάνιο.

Σχέδια και σχέδια

Το σχέδιο θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του ορνιθώνα. Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η θέση των θυρών, των παραθύρων, των διαστάσεων τους, του ύψους των τοίχων, των στεγών. Τότε πρέπει να επιλέξετε ποιο υλικό θα είναι οι τοίχοι, το δάπεδο, η οροφή, η οροφή. Για τη θερινή φύλαξη των χήνων και των παπιών, μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι από ξύλο, για όλο το χρόνο - από τούβλα ή μπλοκ. Όταν αγοράζετε υλικά, πρέπει να τα πάρετε με περιθώριο περίπου 20%, ώστε να υπάρχει αρκετό για κατασκευή.

σπίτι για χήνες και πάπιες

Ποια εργαλεία και υλικά θα χρειαστούν

Για να χτίσετε ένα σπίτι για χήνες και πάπιες, πρέπει να αποθηκεύσετε οικοδομικά υλικά: τούβλα, μπλοκ, σανίδες, clapboard. Αγοράστε άμμο, χαλίκι και τσιμέντο για την τοποθέτηση των θεμελίων, υλικό στέγης για την οροφή, ενισχυτικό πλέγμα. Από τα εργαλεία θα χρειαστείτε ένα φτυάρι, τρυπάνι, σφυρί, μύλο, πριόνι, καρφιά, βίδες.

Πώς να φτιάξετε ένα υπόστεγο για χήνες και πάπιες με τα χέρια σας

Μπορείτε να χτίσετε ένα σπίτι για χήνες και πάπιες μόνοι σας. Ένα μικρό υπόστεγο δεν απαιτεί πολύ χρόνο κατασκευής και προσπάθεια. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να χτίσουμε ένα ελαφρύ σπίτι σανίδων.

Σήμανση πλοκής

Ένα μέρος για ένα πουλερικό σπίτι πρέπει να επιλέγεται κοντά σε κτήρια, σε οικόπεδο στο οποίο όχι μόνο ένα σπίτι, αλλά και ένα κοράλλι μπορεί να τοποθετηθεί ελεύθερα. Πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να μπορεί να προσεγγιστεί εύκολα.

σπίτι για χήνες και πάπιες

θεμέλιο

Το βάθος της βάσης θεμελίωσης εξαρτάται από το φορτίο των τοιχωμάτων, από το βάρος του υλικού από το οποίο θα κατασκευαστούν. Δεν απαιτείται θεμέλιο από τούβλα ή σκυρόδεμα για την υποστήριξη ξύλινων τοίχων. Μπορείτε να βάλετε το κτίριο σε χαμηλά ράφια ή στοίβες. Οι χαλύβδινοι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ράφια, πρέπει να βάθονται κατά 35-40 cm και να γεμίσουν με τσιμεντοκονία για ενίσχυση.

Καλύψτε το χώρο κάτω από το πάτωμα με διογκωμένο πηλό, θρυμματισμένη πέτρα ή άλλο λεπτό υλικό.

Τείχη

Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από σανίδες μεσαίου πάχους. Από έξω, μπορούν να μονωθούν με τσόχα. Αυτό όχι μόνο θα κάνει το κτίριο ζεστό, αλλά και θα αποτρέψει τη δημιουργία ρεύματος. Τα παράθυρα και οι πόρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν παλιά, για παράδειγμα, μετά την αντικατάσταση σε κατοικημένη περιοχή.

σπίτι για χήνες και πάπιες

Στέγη

Σε μια πάπια, μπορείτε να φτιάξετε μια στέγη αετωμάτων ή μια στέγη αετωμάτων εάν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε σανό ή άλλη τροφή στη σοφίτα. Μπορείτε να καλύψετε την οροφή με ολλανδίνη, σχιστόλιθο, σανίδες καλυμμένες με στέγη στην κορυφή, κεραμικά πλακίδια. Το κύριο πράγμα είναι ότι η οροφή δεν διαρρέει, δεν αφήνει το κρύο να περάσει.

Εξοπλισμός χήνας-χειμώνα το χειμώνα

Σε περιοχές όπου οι χειμώνες είναι κρύοι, το ζήτημα της θέρμανσης θα πρέπει να επιλυθεί. Σε ένα ζεστό δωμάτιο, οι πάπιες και οι χήνες αισθάνονται καλά, οι γυναίκες βιάζονται το χειμώνα. Η θερμοκρασία στο σπίτι κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 10 ° C. Για θέρμανση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπέρυθρες λάμπες (σε ένα μικρό δωμάτιο), 8-10 τετραγωνικών μέτρων. m πρέπει να εγκαταστήσετε 1 λάμπα των 250 Watt. Ο ευκολότερος τρόπος θέρμανσης ενός σπιτιού για ένα μεγάλο ζώο είναι με θερμαντικά σώματα ή θερμαινόμενες ξυλόσομπες.

Εκτός από τη θερμότητα, το πουλί θα χρειαστεί φωτισμό. Δεν θα βιαστούν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Οι ώρες της ημέρας και το χειμώνα πρέπει να είναι ίσες με 10-12 ώρες. Για 1 τετράγωνο. μ. η περιοχή του σπιτιού πρέπει να έχει φωτισμό 5 watt. Όντας σε ένα ελαφρύ παπάκι ή χηνάκια, τα πουλιά παραμένουν ενεργά και παραγωγικά.

σπίτι για χήνες και πάπιες

Προϋπόθεση για τη διατήρηση πάπιων και χήνων το χειμώνα είναι η παρουσία παχιών θερμών απορριμμάτων στο πάτωμα. Χωρίς αυτό, το πουλί μπορεί να παγώσει τα πόδια του ή να κρυώσει. Το στρώμα απορριμμάτων τους χειμερινούς μήνες πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 εκ. Είναι κατασκευασμένο από ξηρό, καθαρό άχυρο, σανό, πριονίδι. Το χειμώνα, δεν το αλλάζουν · μετά τη ρύπανση, χύνεται ένα λεπτό νέο στρώμα στην κορυφή. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η μόλυνση και η υπερβολική υγρασία των απορριμμάτων, πρέπει να είναι στεγνό.

Ακόμα και το χειμώνα, οι χήνες και οι πάπιες πρέπει να περπατούν, φυσικά, σε ημέρες που ο παγετός είναι ελαφρύς. Επομένως, στην περιοχή με τα πόδια, πρέπει να πασπαλίζετε άχυρο, πριονίδι ή τύρφη. Και επίσης μπλοκάρετε το πλέγμα με πυκνό υλικό για να το προστατέψετε από τον κρύο άνεμο. Δεν μπορείτε να περπατήσετε το πουλί μόνο σε χιονοπτώσεις και σοβαρούς παγετούς.

Δεν είναι δύσκολο να χτίσεις ένα σπίτι για πάπιες και χήνες σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο. Μπορείτε να προσαρμόσετε ένα περιττό βοηθητικό δωμάτιο για αυτό, και αν δεν υπάρχει, χτίστε ένα σπίτι από το μηδέν. Για την κατασκευή, θα χρειαστείτε τυποποιημένα υλικά και εργαλεία και απλή γνώση της κατασκευής. Ένα σωστά χτισμένο σπίτι πουλερικών θα λειτουργεί για πολλά χρόνια χωρίς την ανάγκη σημαντικών επισκευών. Είναι δυνατό να αναπτυχθούν και να αναπαραχθούν πουλιά κάθε είδους, όχι μόνο πάπιες και χήνες. Απλά πρέπει να υπολογίσετε σωστά τον αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικό μέτρο περιοχής.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι