Πώς να στεγνώσετε σωστά το χειμερινό σκόρδο μετά το σκάψιμο και πού να το αποθηκεύσετε;

Χειμερινό σκόρδο: μια λεπτή συγκομιδή, η συγκομιδή αφαιρείται τον Ιούλιο. Επομένως, πώς να αποθηκεύσετε το χειμερινό σκόρδο μέχρι την άνοιξη είναι μια πολύ δημοφιλής ερώτηση και δεν έχει ακόμη λάβει εξαντλητική απάντηση. Τα περισσότερα κεφάλια πριν από αυτήν την περίοδο, εάν αποθηκευτούν ακατάλληλα, στεγνώνουν, σαπίζουν ή καταστρέφονται από ασθένεια. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να απαντήσουμε στην ερώτηση και να αγγίξουμε άλλα σημαντικά θέματα.

Η κύρια προϋπόθεση για μακροχρόνια αποθήκευση είναι ο χρόνος συγκομιδής

Το σκόρδο σκάβεται από τα κρεβάτια του κήπου όταν συμβαίνουν ορισμένες συνθήκες. Χωρίς βροχή για τρεις εβδομάδες και ωρίμανση της συγκομιδής.

Η πρώτη συνθήκη απαιτείται για μακροχρόνια αποθήκευση. Το πότισμα των φυτών σταματά τρεις εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή. Εάν, κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των κεφαλών, βρέχει συνεχώς, απαιτείται πλήρης ξήρανση σε ξηρό μέρος.

Η ωριμότητα του σκόρδου ελέγχεται με τον ακόλουθο τρόπο. Επιθεώρηση φυτών - όταν είναι ώριμα, οι ζυγαριές γίνονται ξηρές και λεπτές, τα κάτω φύλλα γίνονται κίτρινα και ξηρά, το δέρμα των ταξιανθιών ραγίζει. Οι κορυφές βρίσκονται στο κρεβάτι του κήπου. Η ξήρανση αυτών των φρούτων δεν θα διαρκέσει πολύ.

Όταν είναι υπερβολικά, το σκόρδο χάνει θρεπτικά συστατικά, εμφανίζονται νέες ρίζες στο κάτω μέρος, οι κεφαλές χωρίζονται σε φέτες και αυτές, με τη σειρά τους, αρχίζουν να πονάνε και να σαπίζουν. Τέτοια λαχανικά δεν υπόκεινται σε μακροχρόνια αποθήκευση. Επομένως, είναι σημαντικό να συλλέγετε εγκαίρως τις καλλιέργειες από τα κρεβάτια.

χειμώνα σκόρδο

Καθαρισμός φυτών

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σε ξηρό, ηλιόλουστο καιρό χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Βλάπτουν το σκόρδο λιγότερο κατά τη συγκομιδή. Μετά το σκάψιμο, το χώμα αφαιρείται από τα φυτά, τα κατεστραμμένα και σάπια φρούτα απορρίπτονται. Τα υπόλοιπα πρέπει να στεγνώνονται. Το φύλλωμα ξηραίνεται μαζί με τα φρούτα.

Σε αποξηραμένα φρούτα, οι ρίζες και οι κορυφές κόβονται, όταν φυλάσσονται σε πλεξούδες και τσαμπιά, αφήνονται οι κορυφές των 30 εκατοστών, σπάζοντας τα φύλλα και τα στελέχη στο επιθυμητό μέγεθος.

στεγνώστε σωστά

Πώς ξηραίνεται το χειμερινό σκόρδο μετά το σκάψιμο;

Μετά τη συγκομιδή, τα φυτά στεγνώνουν καλά πριν από το χειμώνα. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλες οι ακόλουθες συνθήκες:

 1. Κρεβάτια κήπου - υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει βροχή.
 2. Gazebos - απαραίτητα κάτω από μια στέγη κατά τη διάρκεια της βροχής, σε ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες τα φυτά βγαίνουν στον ήλιο.
 3. Ζεστά, στεγνά δωμάτια. Το στέγνωμα συμβαίνει σε αυτά όταν ο καιρός είναι υγρός με έντονες βροχές έξω. Η ξήρανση είναι προβληματική σε υγρό καιρό.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το σκόρδο στεγνώνει για έως και ένα μήνα. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε τις κεφαλές για αποσύνθεση, μούχλα, στέγνωμα.

χωρίς βροχή

Προετοιμασία για μακροχρόνια αποθήκευση

Τα αποξηραμένα κεφάλια πρέπει να προετοιμαστούν για την αποθήκευση του χειμώνα σκόρδου στο σπίτι ως εξής.Η μακροχρόνια αποθήκευση θα αντέξει μόνο υγιή φρούτα που δεν έχουν υποστεί βλάβη από ασθένεια ή μηχανικά. Τρία στρώματα ζυγών πρέπει να παραμείνουν στο κεφάλι - προστατεύουν τα δόντια από το στέγνωμα και τη ζημιά. Οι ρίζες είναι κομμένες, αφήνοντας 1 εκατοστό στο κεφάλι. Τους κόψαμε επίσης με αέριο ή φωτιά. Ταξινομούμε τα κεφάλια κατά μέγεθος.

στεγνά δωμάτια

Πού να αποθηκεύσετε το σκόρδο;

Το σκόρδο αποθηκεύεται στο σπίτι με δύο τρόπους: κρύο και ζεστό.

Όταν είναι κρύο, φυλάσσεται σε υπόγειο ή ψυγείο. Σε αυτήν την περίπτωση, η βέλτιστη θερμοκρασία είναι από +2 έως +4 μοίρες. Υγρασία αέρα 70-80%. Σε υψηλότερη υγρασία, θα αρχίσει να σαπίζει.

μακροχρόνια αποθήκευση

Θερμή αποθήκευση - θερμοκρασία αέρα από 20 έως 24 βαθμούς. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και ο αέρας είναι ξηρός, τα γαρίφαλα θα στεγνώσουν απλά. Ο χώρος αποθήκευσης πρέπει να είναι στεγνός, αλλά όχι κοντά σε θερμαντήρες. Το μπάνιο δεν είναι κατάλληλο για αυτό το σκοπό. Τις περισσότερες φορές, οι κηπουροί το κρεμούν στο διάδρομο, στην κουζίνα, στη σοφίτα και στις ντουλάπες.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τις χειμερινές καλλιέργειες;

Το σκόρδο παρασκευάζεται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τις συνθήκες ή την τοποθεσία αποθήκευσης. Πώς να διατηρήσετε το χειμερινό σκόρδο μέχρι την άνοιξη στο σπίτι;

μείνε στο σπίτι

Μια θερμή μέθοδος αποθήκευσης χρησιμοποιείται όταν δεν υπάρχει κελάρι, υπόγειο ή ελεύθερος χώρος στο ψυγείο. Οι κηπουροί χρησιμοποιούν μια ποικιλία συσκευών για να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του κεφαλιού τους. Παρακάτω είναι τα πιο δημοφιλή.

Με την κρύα μέθοδο, τα αποξηραμένα φρούτα τοποθετούνται σε υπόγειο, ψυγείο ή κελάρι. Εκεί, το χειμώνα, η θερμοκρασία διατηρείται στους + 2- + 4, όπως και στο ψυγείο.

ζεστός τρόπος

Δρεπάνι

Πριν τοποθετηθούν για το χειμώνα, τα λαχανικά προετοιμάζονται λίγο διαφορετικά. Πώς να κόψετε σωστά; Μην κόβετε τελείως τις κορυφές. Για να δέσετε τα φρούτα σε πλεξίδες, αφήστε τα στελέχη μήκους 30 εκατοστών. Το οποίο στη συνέχεια θα πλεγμένο.

Για αυτή τη μέθοδο χειμώνα, το φθινόπωρο, τα φρούτα επιλέγονται με τρία μη ραγισμένα κελύφη, ολόκληρα, ομοιόμορφου χρώματος. Πλέξτε το σκόρδο σε μια πλεξίδα για αποθήκευση, υφαντά σε αυτό ένα επιπλέον σχοινί για κρέμασμα. Αποθηκεύεται σε ξηρό, ζεστό μέρος σε διαμέρισμα ή σπίτι. Συχνά εκτελεί διακοσμητική λειτουργία.

Περικοπή των κορυφών

Δέσμες

Οι κορυφές επεξεργάζονται, όπως στις πλεξίδες, αλλά στη συνέχεια δένονται με σκούπα 10-15 κεφαλών και κρέμονται σε ξηρό, ζεστό μέρος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 24 βαθμούς, διαφορετικά τα δόντια θα μαραθούν.

κεφάλια και ανασταλεί

Τράπεζες

Στα βάζα, το χειμερινό σκόρδο αποθηκεύεται περισσότερο στο σπίτι λόγω της έλλειψης κυκλοφορίας του αέρα. Είναι προ-αποστειρωμένα. Επιλέγουν ομοιόμορφα, μη ραγισμένα κεφάλια ομοιόμορφου χρώματος, χωρίς κηλίδες, σάπια και βλάστηση. Τοποθετούνται σε έτοιμα βάζα και τυλίγονται. Φυλάσσεται σε ερμάρια, ντουλάπες.

κυκλοφορία του αέρα

Κουτιά

Ένας μεγάλος αριθμός λαχανικών τοποθετείται σε ένα ξύλινο ή χαρτόνι δοχείο για το χειμώνα το φθινόπωρο. Προεπιλεγμένα αποξηραμένα, όχι μολυσμένα φρούτα. Τα κουτιά τοποθετούνται σε ένα ζεστό δωμάτιο στο οποίο η θερμοκρασία του αέρα διατηρείται από 18 έως 24 μοίρες. Οι χειμερινές καλλιέργειες αποθηκεύονται επίσης σε κουτιά με κρύο τρόπο, τοποθετούνται σε υπόγειο ή κελάρι. Η καλλιέργεια που έχει παραμείνει με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείται ως υλικό φύτευσης για σκελίδες σκόρδου κατά τη σπορά της άνοιξης.

ποσότητα λαχανικών

Ψάθινα καλάθια

Αποθηκεύουν σε καλάθια φλοιού σημύδας με τον ίδιο τρόπο όπως σε κουτιά.

ψάθινα καλάθια

Νάιλον κάλτσες

Οι γιαγιάδες μας κρατούσαν κρεμμύδια σε κάλτσες. Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη στο χρόνο. Αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα με την προϋπόθεση ότι τοποθετούνται σε ένα ζεστό δωμάτιο με βέλτιστη θερμοκρασία.

κάλτσες από νάιλον

Πλέγμα

Φυλάσσετε σε δίχτυα, όπως και στο νάιλον. Κρεμαστά στην ντουλάπα, στο διάδρομο ή στην κουζίνα. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η υπερβολική υγρασία του νερού, τα λαχανικά θα σαπίσουν. Φυτεύουμε αυτά τα δόντια στα κρεβάτια την άνοιξη.

κατάστημα πλεγμάτων

Παραφίνη

Ένας εξαιρετικός αλλά χρονοβόρος τρόπος. Επιλέγονται υγιή, αποξηραμένα φρούτα, βυθίζονται σε θερμαινόμενη παραφίνη και τοποθετούνται σε ένα δοχείο. Με αυτή τη μέθοδο, τα λαχανικά δεν χάνουν υγρασία, καθώς σφραγίζονται με παραφίνη.

επίπονος τρόπος

Ηλιέλαιο

Κάθε έτοιμο φρούτο βυθίζεται σε βραστό φυτικό λάδι για μία ώρα, στη συνέχεια τοποθετείται σε γυάλινο δοχείο, καλύπτεται με καπάκι και αφήνεται για το χειμώνα σε κρύο ή ζεστό δωμάτιο. Το αποστειρωμένο λάδι θα αποτρέψει την ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων. Με αυτή τη μέθοδο, το σκόρδο αποθηκεύεται μέχρι την άνοιξη.

φυτικό λάδι

Πασπαλίζουμε με αλεύρι, φλούδα κρεμμυδιού, αλάτι

Με αυτήν τη μέθοδο, το κομμένο υλικό τοποθετείται σε ένα δοχείο. Βάζα, κουτιά, καλάθια θα κάνουν. Απλώστε σε στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώμα με αλεύρι, αλάτι ή φλοιό. Προϋπόθεση, το πρώτο στρώμα πρέπει να αποτελείται από το χυμένο υλικό. Οι καρποί είναι τελείως κλειστοί από την επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος. Μπορεί να αποθηκευτεί με αυτόν τον τρόπο τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα δωμάτια.

Κατά το χειμώνα σκόρδο, είναι σημαντικό να επιθεωρήσετε τα φρούτα για σήψη, βλάστηση και στέγνωμα. Οι ελαττωματικές κεφαλές αφαιρούνται από τον όγκο. Διαφορετικά, ένα κεφάλι θα καταστρέψει ολόκληρη τη σοδειά. Διατηρήστε τη βέλτιστη θερμοκρασία και υγρασία. Εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, το σωστό χειμερινό σκόρδο θα παραμείνει χωρίς απώλεια έως ότου φυτευτούν νέα σκελίδες και θα ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες με νόστιμα γαρίφαλα μέχρι την επόμενη συγκομιδή. Αποθηκεύστε σωστά τις χειμερινές καλλιέργειες.

αλεύρι και κρεμμύδια

Κριτικές
 1. Λεπτολόγος
  8.08.2018 20:10

  είναι εκπληκτικό πώς όλοι γράφουν το ίδιο πράγμα, αλλά δεν γράφουν τι σκόρδο να φυτέψουν πριν από το χειμώνα. Θα χωρίσω το θέμα σε ενότητες:
  1. το χειμώνα σκόρδο σκάφη, το μέγιστο όπως λένε ότι αποθηκεύεται μέχρι την άνοιξη. ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΝΑ ΦΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ??? Δεν μπορείτε να φυτέψετε αυτό, απλά δεν θα είναι εκεί.
  2. γράψτε ότι το αποθηκευμένο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ σκόρδο μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη. Περιμένετε, αλλά αυτό είναι το σκόρδο της άνοιξης; Έχει νόημα: χειμώνας ή άνοιξη μόνο με το χρόνο φύτευσης ;;;
  3. Λοιπόν, σύμφωνα με τη λογική των συγγραφέων, φυτεύουμε χειμερινό σκόρδο, σκάβουμε το περασμένο καλοκαίρι και αποθηκεύουμε μέχρι την άνοιξη και φυτεύουμε αυτό την άνοιξη. Τότε το σκάβουμε το Σεπτέμβριο και το Σεπτέμβριο και το φυτεύουμε; κάτι δεν πάει καλά εδώ.
  4. Εάν υπάρχουν δύο τύποι σκόρδου: χειμώνας και άνοιξη, εξηγήστε πώς να αποθηκεύσετε το χειμώνα σκόρδο μέχρι την επόμενη φύτευση στο Φθινόπωρο !!!, Για να το φυτέψετε πριν από το χειμώνα. Λοιπόν, οι copywriters σπάνε τα δόρατά τους, δεν υπάρχουν πληροφορίες στο Διαδίκτυο ...

  Απαντώ
  • Νικολάι
   11.11.2018 20:31

   Ένα άρθρο για το πώς να διατηρήσετε το σκόρδο μέχρι την άνοιξη. Και όχι τι να φυτέψετε το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Είσαι λίγο μπερδεμένος. Γράψτε στο Yandex: τι να φυτέψετε το φθινόπωρο ή την άνοιξη, και θα μάθετε!

   Απαντώ
 2. Ελπίδα
  10.10.2018 13:09

  Το χειμερινό σκόρδο σκάβεται τον Ιούλιο-Αύγουστο και το φθινόπωρο φυτεύονται οι μεγαλύτερες κεφαλές του, δηλαδή χρειάζονται μόνο 2-3 μήνες από το σκάψιμο έως τη φύτευση.

  Απαντώ
 3. Βασιλισα
  8.08.2020 20:16

  Σκάψιμο τον Αύγουστο. Φυτεύουμε μέρος των γαρίφαλων σκόρδου τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Και έτσι από χρόνο σε χρόνο.

  Απαντώ
  • διαχειριστής
   8.08.2020 11:27

   Φυσικά, εάν έχετε δοκιμάσει την προτεινόμενη μέθοδο στην πράξη, λειτουργεί. Μόνο μία προειδοποίηση: δεν αναφέρατε σε ποια περιοχή ζείτε. Πιθανότατα σε ένα από τα νότια. Αυτό σημαίνει ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πιο ήπιες. Για τους περισσότερους Ρώσους, η μέθοδος που αναφέρεται στο άρθρο με το σκάψιμο τον Ιούλιο είναι κατάλληλη. Και το σχόλιό σας θα είναι χρήσιμο για όλους τους κατοίκους του καλοκαιριού. Αλλά μόνο αν υποδείξετε για ποια περιοχή είναι κατάλληλη.

   Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι