Περιγραφή της ποικιλίας ντομάτας Miracle Altai, χαρακτηριστικά καλλιέργειας και φροντίδας

Η ντομάτα Altai Miracle εκτράφηκε από ειδικούς τα τελευταία χρόνια του περασμένου αιώνα και σήμερα το φυτό βρίσκεται στο κρατικό μητρώο των καλύτερων επιτευγμάτων αναπαραγωγής. Οι ειδικοί έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία ντοματών που θα μπορούσαν να δείξουν υψηλή απόδοση στο κλίμα των περιοχών της Σιβηρίας. Χάρη στις προσπάθειες των ειδικών, εμφανίστηκε μια ποικιλία, που ονομάζεται Θαύμα των Αλτάι. Η περιγραφή της ποικιλίας δείχνει πιθανή καλλιέργεια σε θερμοκήπια και συνθήκες ανοιχτού χωραφιού.

Το χαρακτηριστικό της τομάτας το κατατάσσει ως έναν ορισμένο τύπο, δηλαδή, η ανάπτυξη του κύριου στελέχους συμβαίνει συνεχώς. Στο ανοιχτό πεδίο, το ύψος του θάμνου κυμαίνεται από 1,3 έως 1,6 μέτρα. Σε ένα θερμοκήπιο, αυτή η τιμή μπορεί να είναι ελαφρώς υψηλότερη. Λόγω της υψηλής ανάπτυξής του, το φυτό πρέπει να είναι δεμένο, ενώ τα στηρίγματα πρέπει να είναι υψηλότερα από την ανάπτυξη των κύριων κορμών.

Θαύμα του Αλτάι

Το φυτό έχει ισχυρούς κορμούς, που χαρακτηρίζονται από καλή αντοχή και απόχρωση σμαραγδένιου πράσινου φυλλώματος. Η ποικιλία Altai έχει καλή ικανότητα τοποθέτησης φρούτων σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ο θάμνος αντέχει τέλεια στο βάρος του φρούτου και δεν σπάει, οπότε δεν απαιτείται επιπλέον δέσιμο των χεριών.

Χαρακτηριστικά φρούτων

Οι κριτικές των κηπουρών επιβεβαιώνουν τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της ντομάτας. Οι πρώτες βούρτσες σχηματίζουν μεγάλες ντομάτες, το μέσο βάρος των οποίων κυμαίνεται από 300 έως 350 γραμμάρια. Μια υψηλή απόδοση φρούτων έρχεται στο δεύτερο κύμα. Ταυτόχρονα, το μέσο βάρος ελαττώνεται ελαφρώς και κυμαίνεται από 150 έως 200 γραμμάρια. Οι άγουρες ντομάτες έχουν ένα μικρό σκοτεινό σημείο κοντά στο μίσχο, το οποίο εξαφανίζεται καθώς ωριμάζει το φρούτο.

Εάν είναι απαραίτητο να μεταφερθούν λαχανικά, συλλέγονται σε ελαφρώς ανώριμη μορφή.

Τα βαθιά κόκκινα φρούτα έχουν σχήμα οβάλ. Ο πολτός ενός λαχανικού συνδυάζει αρμονικά την πυκνότητα με την τρυφερότητα και το χυμό. Η γεύση της ντομάτας είναι γλυκιά με ελαφριά ξινή. Ο αριθμός των θαλάμων σπόρων κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 5 έως 7.

εκτρέφονται από ειδικούς

Πότε και πώς πραγματοποιείται η ωρίμανση;

Το Miracle of Altai ανήκει σε ποικιλίες μεσαίας σεζόν όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ωρίμανσης. Τα πρώτα φρούτα αφαιρούνται 90 ημέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων βλαστών. Η καρποφορία διαρκεί πολύ και διακρίνεται από την πλήρη αξία της επιστροφής. Βούρτσες με ντομάτες ωριμάζουν σε κύματα.

Η ντομάτα έχει υψηλή απόδοση. Για καλλιέργεια θερμοκηπίου σε 1 m2 αντιπροσωπεύει 10 έως 15 κιλά λαχανικών. Ένας θάμνος ενός φυτού κατά μέσο όρο φέρνει από 4 έως κιλά λαχανικών. Σε συνθήκες ανοιχτού χωραφιού, οι αποδόσεις είναι ελαφρώς χαμηλότερες, αλλά σε καλές καιρικές συνθήκες μπορούν να αντιστοιχούν στις τιμές της καλλιέργειας θερμοκηπίου.

συμβαίνει ωρίμανση

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ποικιλία είναι ασυνήθιστα ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι σπόροι έχουν υψηλό ποσοστό βλάστησης, που φτάνει το 99,8%, και τα φυτά ανέχονται καλά την κατάδυση. Η ανοχή στο άγχος είναι ανώτερη από αυτήν ορισμένων υβριδικών ποικιλιών. Οι κριτικές των κηπουρών μιλούν για τα ακόλουθα πλεονεκτήματα της ποικιλίας:

 • έχει την ικανότητα να αυξάνεται συνεχώς, κάτι που δεν σταματά ακόμη και με απότομη πτώση της θερμοκρασίας.
 • ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, σχηματίζονται ωοθήκες.
 • καλές αποδόσεις όταν καλλιεργούνται όχι μόνο σε θερμοκήπιο, αλλά και σε ανοιχτό έδαφος.

συνεχής ανάπτυξη

Λόγω αυτών των πλεονεκτημάτων, η ποικιλία παρέχει έναν εξαιρετικό δείκτη απόδοσης ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες του καιρού. Οι κριτικές των κηπουρών επιβεβαιώνουν την ευελιξία της ποικιλίας. Η ικανότητα ωρίμανσης σε κύματα διευκολύνει την επεξεργασία της καλλιέργειας. Το μόνο μειονέκτημα είναι η δυσανεξία του φυτού στην υπερχείλιση του εδάφους.

Οι αποχρώσεις της ανάπτυξης

Η καλλιέργεια και η φροντίδα ενός φυτού δεν διαφέρει από τους γενικά αποδεκτούς κανόνες. Συνιστάται να τηρείτε τις ακόλουθες συμβουλές:

τέτοια πλεονεκτήματα

 • φυτά φυτεύονται στο έδαφος με ηλικία τουλάχιστον 2 μηνών.
 • το σχέδιο φύτευσης προϋποθέτει 3 φυτά για ανοιχτό έδαφος για 1 m², 4 για συνθήκες θερμοκηπίου ·
 • το φυτό χρειάζεται δέσιμο και τσίμπημα?
 • οι θάμνοι πρέπει να παρέχουν επαρκή αερισμό.

Για να απαλλαγείτε από το φυτό των παρασίτων και των παραδοσιακών ασθενειών της τομάτας, θα βοηθήσετε τον περιοδικό ψεκασμό με φάρμακα, την απολύμανση του εδάφους και την εναλλαγή των καλλιεργειών. Οι κριτικές των κηπουρών μιλούν για τη δυνατότητα απόκτησης καλής συγκομιδής με ελάχιστο χρόνο και προσπάθεια.

φυτεύονται φυτά

Κριτικές
 1. Μαρίνα
  2.02.2018 09:21

  Στο σπίτι αυτή η ποικιλία ονομάζεται "Biyskaya rose", δεν ξέρω γιατί. Μόλις έγινε. Το Bioactivator χρησιμοποιείται από την περασμένη σεζόν BioGrow - και οι ντομάτες φαίνεται να έχουν μεγαλώσει ακόμη περισσότερο από το συνηθισμένο. Και η συγκομιδή είναι σίγουρα περισσότερο από ό, τι την προηγούμενη σεζόν.

  Απαντώ
  • Φωλιά
   3.03.2019 13:59

   Και από πού πήρατε την ιδέα ότι αυτή η συγκεκριμένη ποικιλία ονομάζεται τριαντάφυλλο Biysk; Το Biysk rosan είναι μια εντελώς διαφορετική ποικιλία.

   Απαντώ
 2. αναστασία
  6.06.2018 20:03

  Μεγάλωσα σε ένα θερμοκήπιο για δύο εποχές, πολύ νόστιμα, όμορφα φρούτα. Όμως η κλαδοσπορίωση οργίστηκε. Φέτος δεν φυτεύτηκαν. Θα το επαναλάβω τον επόμενο χρόνο με τους σπόρους μου.

  Απαντώ
 3. Φωλιά
  3.03.2019 14:57

  Αλλο ένα ψέμα. Σύμφωνα με το Κρατικό Μητρώο Επιτευγμάτων Αναπαραγωγής, η ντομάτα Altai Chudo είναι καθοριστική (και καθόλου απροσδιόριστη, όπως γράφεται ψευδώς στο άρθρο), η οποία, δεδομένης της ανάπτυξης των φυτών, σημαίνει ότι αυτή η ντομάτα είναι περισσότερο ημι-καθοριστικού τύπου (επειδή οι ημι-καθοριστικές ποικιλίες στο μητρώο υποδεικνύονται με τον ίδιο τρόπο όπως ο καθοριστικός παράγοντας ). Και η μέση ωρίμανση υποδηλώνει την περίοδο από τη βλάστηση έως την ωρίμανση των πρώτων φρούτων 110-120 ημέρες, και όχι 90 καθόλου, όπως γράφεται ψευδώς στο άρθρο.

  Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι