Σούπερ παράγοντας για σπορόφυτα το υπεροξείδιο υδρογόνου

Τι δεν κάνουν οι κηπουροί και οι κηπουροί για να αυξήσουν τις αποδόσεις ή να απαλλαγούν από έντομα στα κρεβάτια. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα σούπερ φαγητό για τις ντομάτες. Σε αντίθεση με τα ακριβά φάρμακα, τα οποία μερικές φορές είναι εντελώς αναποτελεσματικά, αυτό το φάρμακο μπορεί να αγοραστεί για μια δεκάρα σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Υπεροξείδιο υδρογόνου για απολύμανση

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το υλικό φύτευσης πρέπει να απολυμανθεί πριν από τη φύτευση. Τις περισσότερες φορές, το υπερμαγγανικό ιώδιο ή το κάλιο χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Αλλά μπορείτε να επεξεργαστείτε τους σπόρους ντομάτας και το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σπόροι των γεωργικών καλλιεργειών περιέχουν αναστολείς. Επηρεάζουν τη βλάστηση του υλικού φύτευσης. Στο φυσικό περιβάλλον, καταστρέφονται κατά τη διαδικασία οξείδωσης. Αλλά στη γεωργία, το υπεροξείδιο χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό. Οι σπόροι ντομάτας ψεκάζονται με ένα μπουκάλι ψεκασμού με 1% υπεροξείδιο υδρογόνου ράστερ. Πρέπει να ψεκάσετε τους σπόρους που έχουν ήδη σπαρθεί στο έδαφος. Έτσι, δεν καταστρέφονται μόνο οι αναστολείς που περιέχονται στους σπόρους, αλλά και ολόκληρο το έδαφος.

υπεροξείδιο του υδρογόνου

Ένας άλλος τρόπος απολύμανσης μελλοντικών δενδρυλλίων. Σε διάλυμα υπεροξειδίου 10%, πρέπει να μουλιάσετε τους σπόρους για 25 λεπτά, και στη συνέχεια θα πρέπει να ξεπλυθούν κάτω από τρεχούμενο νερό και να στεγνώσουν σε μπαταρία σε χαλαρή κατάσταση.

Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται επίσης ως διεγερτικό ανάπτυξης για φυτικές καλλιέργειες. Το υλικό φύτευσης τομάτας πρέπει να εμποτιστεί για 12 ώρες σε διάλυμα υπεροξειδίου 0,5%. Μετά από αυτό το διάστημα, οι σπόροι πλένονται επίσης σε καθαρό νερό και στεγνώνουν. Αυτή η μέθοδος επεξεργασίας σπόρων εγγυάται 100% βλάστηση.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου για τα φυτά τομάτας χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία του ριζικού συστήματος των τοματών. Όμως, σε αυτήν την περίπτωση, όλες οι λεπτές ρίζες θα πεθάνουν, αλλά δεν θα παραμείνουν βακτήρια και μύκητες στο ίδιο το ρίζωμα.

επεξεργασία σποροφύτων

Επεξεργασία εδάφους πριν από τη φύτευση δενδρυλλίων

Το εργαλείο έχει βρει εφαρμογή στην καλλιέργεια γης σε καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες. Τα περισσότερα επιβλαβή έντομα προτιμούν το χειμώνα στο έδαφος. Επομένως, πριν από τη φύτευση δενδρυλλίων σε ανοιχτό έδαφος, συνιστάται η απολύμανση του εδάφους. Το πότισμα του υποστρώματος με διάλυμα υπεροξειδίου δεν πρέπει μόνο πριν από τη φύτευση φυτωρίων, αλλά και μετά τη συγκομιδή.

Απαιτείται μόνο ένα μπουκάλι του προϊόντος για 4 λίτρα νερού. Ανακατέψτε καλά το διάλυμα με ένα ξύλινο ραβδί, ρίξτε το σε ένα ποτιστήρι και ρίξτε το πάνω στο σκαμμένο χώμα. Το πότισμα με υδατικό διάλυμα πραγματοποιείται το φθινόπωρο και την άνοιξη, λίγες ημέρες πριν από τη φύτευση νεαρών δενδρυλλίων στα κρεβάτια.

ταΐστε τη γη

Επεξεργασία φυτωρίων και ενηλίκων φυτών

Κατά την καλλιέργεια ντοματών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επεξεργασία των θάμνων.Τα σπορόφυτα τομάτας είναι πολύ αδύναμα, επομένως χρειάζονται πρόσθετη διέγερση ανάπτυξης. Τα χημικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διεγερτικά, αλλά μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτά και να προσπαθήσετε να επεξεργαστείτε τα φυτά με διάλυμα υπεροξειδίου.

Για να ψεκάσετε τους θάμνους, πρέπει να πάρετε 1 λίτρο ζεστό φιλτραρισμένο νερό και να αραιώσετε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. υπεροξείδιο. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ο ψεκασμός πραγματοποιείται συνεχώς, έως ότου τα φυτά μεταμοσχεύονται στο έδαφος. Συνιστάται να ψεκάζετε μία φορά την εβδομάδα. Με τέτοια σίτιση, τα φυτά αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά μέσα σε λίγες ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας.

σπορόφυτα στη χώρα

Αλλά όχι μόνο τα νεαρά φυτά χρειάζονται διεγερτικό ανάπτυξης. Κάτω από ορισμένους παράγοντες, οι θάμνοι ενηλίκων μπορούν επίσης να αναπτυχθούν άσχημα, να έχουν μια ανθυγιεινή εμφάνιση και να στεγνώσουν. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Μπορείτε να απολυμάνετε πληγές και κατάγματα στους μίσχους. Ο τόπος του σπασίματος λιπαίνεται με υπεροξείδιο και σφραγίζεται με λατέξ.

Αυτή η θεραπεία αντιμετωπίζει επίσης καλά τις μυκητιακές ασθένειες. Αραιώστε 25 ml υπεροξειδίου σε 1 λίτρο νερού σε θερμοκρασία δωματίου και ψεκάστε τα κλαδιά και τα φύλλα της ντομάτας με το προκύπτον υγρό.

Το υπεροξείδιο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει μια τόσο κοινή ασθένεια των καλλιεργειών νυχτερινής σκιάς όπως η καθυστερημένη καταστροφή. Σε 1 λίτρο νερού, αραιώστε μερικές σταγόνες ιωδίου (μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό) και 35 ml υπεροξειδίου. Ψεκάστε τα φυτά μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα σημάδια καθυστερημένης όρασης

σπίτια στο παράθυρο

Εφαρμογή ως λίπασμα για ντομάτες

Με τη βοήθεια του υπεροξειδίου του υδρογόνου, μπορείτε λιπαίνουμε τις ντομάτες... Αραιώστε το υπεροξείδιο με νερό (3 λίτρα ανά 50 ml του προϊόντος) και ποτίστε τους θάμνους ντομάτας με το προκύπτον λίπασμα. Μπορείτε να γονιμοποιήσετε τόσο νεαρά φυτά όσο και ενήλικες θάμνους.

Το πότισμα των δενδρυλλίων με αυτό το φάρμακο βοηθά το ρίζωμα να απορροφήσει καλύτερα ιχνοστοιχεία και μακροθρεπτικά συστατικά. Το απελευθερούμενο οξυγόνο «τρώει» τις μικρές ρίζες και επίσης καταστρέφει όλα τα παθογόνα βακτήρια και μύκητες. Πρέπει απλώς να θυμάστε ότι δεν συνιστάται να ποτίζετε το φύλλωμα των φυτών. Το ντύσιμο γίνεται πιο συχνά από μία φορά κάθε 10 ημέρες.

το λίπασμα ρίχνει

Όταν ποτίζετε τα φυτά τομάτας με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά συστάσεων:

  • Το νερό πρέπει να διεισδύσει στο έδαφος σε βάθος μεγαλύτερο από 15 cm.
  • Η ανάγκη χρήσης μόνο ζεστού νερού (όχι κρύου).
  • Κατά το πότισμα των θάμνων, το υγρό δεν πρέπει να πέσει στις κορυφές και να διαβρώσει το έδαφος γύρω από τις τρύπες.

φάρμακο για ντομάτα

Πρέπει να ποτίζετε τους θάμνους νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν ο ήλιος έχει ήδη δύει (εάν ποτίστε τις ντομάτες όταν ο ήλιος λάμπει, μπορούν να καούν και να πεθάνουν).

Κριτικές
  1. Ιρίνα
    1.01.2018 21:08

    Η μέθοδος είναι καλή, εγώ ο ίδιος την χρησιμοποιούσα συνεχώς πριν, μέχρι που ανακάλυψα έναν βιοενεργοποιητή για την ανάπτυξη των φυτών BioGrow... Προς το παρόν, δεν γνωρίζω καν ένα εργαλείο που να μπορεί να συγκριθεί με αυτό ως προς την αποτελεσματικότητα.

    Απαντώ
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι