Γιατί τα κουνέλια χτυπούν μερικές φορές τα πίσω πόδια τους και πώς να εξαλείψουν τις αιτίες

Οι συμπεριφορικές αντιδράσεις είναι η εκδήλωση της δραστηριότητας των ζώων στη δράση οποιωνδήποτε περιβαλλοντικών παραγόντων. Για να καταλάβετε γιατί το κουνέλι χτυπάει απότομα με τα πίσω πόδια του, πρέπει να παρατηρήσετε το κατοικίδιο για λίγο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατό να «αποκρυπτογραφήσουμε» τη συμπεριφορά του κουνελιού και να καταλάβουμε ποιες καταστάσεις προκαλούν την εκδήλωση αυτής της συμπεριφοράς.

Προειδοποίηση κινδύνου

Μερικοί από τους ενοχλητικούς παράγοντες είναι δυνατοί, ακατανόητοι ήχοι, ξαφνική αλλαγή στην κατάσταση - όταν το ζώο αισθάνεται κίνδυνο για τη ζωή. Τα κουνέλια μπορούν να αντιδράσουν με αυτόν τον τρόπο σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, σε ένα κλουβί ή σε μια βόλτα. Μόλις το ζώο έχει την αίσθηση του κινδύνου, αρχίζει να χτυπάει με τα πόδια του.

Ένα κουνέλι μπορεί να αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία ζευγαρώματος, αφού τοποθετείται σε κλουβί με αρσενικό. Το θηλυκό μπορεί να αντιληφθεί τη μετακίνηση από το κλουβί στο κλουβί ως επικίνδυνη κατάσταση, επομένως χτυπά με τα πίσω πόδια της. Εάν το κουνέλι εμφανίσει επιθετικότητα, συνιστάται να το επιστρέψετε στο «φυσικό» κλουβί της και να προσπαθήσετε να ζευγαρώσετε ξανά σε 1-2 ημέρες.

Ερεθισμός

Οι λόγοι για δυσαρέσκεια ή ερεθισμό μπορεί να διαφέρουν. Οι ιδιοκτήτες σημειώνουν ότι τα κατοικίδια συχνά χτυπούν τα πόδια τους στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • αντικατάσταση του παλιού κλουβιού με νέο
  • ακόμη και μια μικρή αλλαγή στο δωμάτιο ερεθίζει το ζώο. Σε τελική ανάλυση, πρέπει να προσαρμοστεί εκ νέου στην κατάσταση.
  • Το κατοικίδιο ζώο μπορεί να ενοχληθεί όταν τραβηχτεί βίαια από το κλουβί για να καθαριστεί μέσα στη δομή. Η βέλτιστη λύση είναι να καθαρίσετε το κλουβί όταν το κατοικίδιο ζώο περπατά.

Πιστεύεται ότι τα αυτιά είναι πιο ενεργά τις πρωινές ή τις βραδινές ώρες. Ωστόσο, εάν υπάρχει συνεχής πηγή ερεθισμού, το κουνέλι θα χτυπήσει στα πίσω πόδια του τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη νύχτα.

Πώς εκφράζει η επιθετικότητα ένα κουνέλι;

Με σοβαρό ερεθισμό, τα αυτιά αρχίζουν να συμπεριφέρονται αρκετά επιθετικά. Επιπλέον, οι αντιδράσεις στα ζώα μπορεί να διαφέρουν. Μερικά άτομα χτυπούν τα πίσω πόδια τους ή σκοντάφτουν, πηδούν στο πλάι ή τρέχουν. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να τα κυνηγάτε.

Γνώμη ειδικού
Zarechny Maxim Valerievich
Γεωπόνος με 12 χρόνια εμπειρίας. Ο καλύτερος ειδικός μας στο εξοχικό σπίτι.
Για να γίνει ευκολότερη η αποκατάσταση της αίσθησης ασφάλειας, πολλά κουτιά από χαρτόνι τοποθετούνται στο δωμάτιο.

Μια ακραία εκδήλωση επιθετικότητας - το ζώο αρνείται να περπατήσει, δαγκώνει. Ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσετε το αυτί είναι να του προσφέρετε μια απόλαυση. Εάν η επιφυλακή επιμένει, είναι καλύτερο να αφήσετε το γούνινο κατοικίδιο μόνο του για να του δώσετε χρόνο να ηρεμήσει.

δύο κουνέλια

Επικοινωνία με ανθρώπους και άλλα κουνέλια

Τα κουνέλια αντιδρούν συχνά σε καταστάσεις ή ερεθίσματα πατώντας τα πίσω πόδια τους, άλματα και ασυνήθιστους ήχους.Είναι σημαντικό να "διαβάσετε" σωστά τη συμπεριφορά του κατοικίδιου ζώου για να τον βοηθήσετε να συνηθίσει γρήγορα στο νέο δωμάτιο ή να τον διδάξει να επικοινωνεί με άλλα ζώα. Μπορείτε να εξαλείψετε την επιθετικότητα ή τον ερεθισμό με διαφορετικούς τρόπους:

  • τοποθετήστε το κατοικίδιό σας σε ένα ήσυχο και ήρεμο μέρος σε εσωτερικούς χώρους.
  • η κατασκευή ενός ευρύχωρου κλουβιού θα επιτρέψει στα αυτιά να περπατούν ελεύθερα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ·
  • η καλύτερη επιλογή επικοινωνίας είναι να σκύψετε το ζώο, αντί να το σηκώσετε ψηλά για να το κρατήσετε στα χέρια σας.

Εάν διατηρούνται άλλα κουνέλια στο διαμέρισμα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο νεοφερμένος δεν προσβάλλεται κατά τη συνάντηση. Επίσης, μερικές φορές το θηλυκό χτυπά με τα πόδια της όταν φυτεύεται στο κλουβί του αρσενικού για ζευγάρωμα. Για να διορθώσετε την κατάσταση, συνιστάται να αναβάλλετε τη διαδικασία ζευγαρώματος για λίγες ημέρες (ή το κουνέλι επιλέγεται άλλος σύντροφος).

Τα κουνέλια λαγουδάκι δεν παρουσιάζουν συχνά επιθετικότητα ή ερεθισμό. Για να αποτρέψετε μια τέτοια συμπεριφορά, πρέπει να γνωρίζετε τους λόγους που προκαλούν τέτοιες αντιδράσεις. Είναι επίσης σημαντικό να είναι σε θέση να εξαλείψει σωστά εκδηλώσεις φόβου, επιθετικότητας, φόβου.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι