Περιγραφή των γαλοπούλων της φυλής χαλκού και της καλλιέργειάς τους στο σπίτι

Οι χάλκινες γαλοπούλες είναι κοτόπουλα κοτόπουλου. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ένα σκούρο γυαλιστερό φτέρωμα με μεταλλική λάμψη. Οι χάλκινες γαλοπούλες εκτιμώνται από τους αγρότες για την υψηλή παραγωγή κρέατος και αυγών. Με μια ισορροπημένη διατροφή, η μέση αύξηση βάρους ανά μήνα είναι 1,5-2 κιλά. Υπάρχουν δύο ποικιλίες που διαφέρουν στα χαρακτηριστικά της καλλιέργειάς τους.

Η προέλευση της φυλής

Οι χάλκινες γαλοπούλες εκτράφηκαν για πρώτη φορά τον 20ο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, γι 'αυτό και ονομάζονται αμερικανικές ευρύτερες καστανιές. Η επιλογή χρησιμοποίησε αφρικανικές και γαλοπούλες Norfolk. Οι κτηνοτρόφοι αντιμετώπισαν το καθήκον να αναπτύξουν μια παραγωγική φυλή για βιομηχανική αναπαραγωγή. Τα κατάφεραν: Οι αμερικανικές χάλκινες γαλοπούλες αυξάνουν το βάρος, η φυλή χαρακτηρίζεται από υψηλή παραγωγή αυγών. Αλλά μόνο το εσωτερικό περίβλημα είναι κατάλληλο για πουλιά.


Οι εγχώριοι κτηνοτρόφοι συνέχισαν το έργο των Αμερικανών συναδέλφων τους και βελτίωσαν τη φυλή. Στον Βόρειο Καύκασο, εμφανίστηκαν χάλκινες γαλοπούλες, προσαρμοσμένες για καλλιέργεια σε βοσκότοπους. Τα μεγαλύτερα και τα πρώτα υβρίδια της τοπικής και αμερικανικής φυλής χαλκού συμμετείχαν στην επιλογή.

Γνώμη ειδικού
Zarechny Maxim Valerievich
Γεωπόνος με 12 χρόνια εμπειρίας. Ο καλύτερος ειδικός του καλοκαιριού.
Οι βόρειες γαλοπούλες του Καυκάσου με χάλκινο φτέρωμα είναι από τα επιτεύγματα της ρωσικής αναπαραγωγής. Η φυλή καταχωρήθηκε το 1956 και διανεμήθηκε στην Κεντρική Ασία και τη νότια Ρωσία.

Περιγραφή χάλκινων γαλοπούλων

Οι αμερικανικές γαλοπούλες με μεγάλο στήθος διακρίνονται από το φτέρωμα τους:

 • στο λαιμό - μια λαμπερή χάλκινη σκιά.
 • στην πλάτη - παρόμοιο χρώμα, με μια μαύρη εγκάρσια λωρίδα στο τέλος κάθε φτερού.
 • στο στήθος - σκούρο χάλκινο.
 • στις πλευρές - μαύρο με χάλκινη γυαλάδα.
 • στους ώμους - με πρασινωπή απόχρωση.
 • φτερά - σκούρο καφέ, με λευκές, γκρι ρίγες.
 • μονάδα ουράς - μαύρο, με ελαφριές ρίγες και άκρη.

Το μεγάλο και βαρύ σώμα από χάλκινες γαλοπούλες με πλατύ στήθος υποστηρίζεται από δυνατά πόδια. Η ηλικία των πουλιών καθορίζεται από το χρώμα των ποδιών: μαύρο - σε νεαρά ζώα, ανοιχτό σώμα, ροζ - σε ώριμα, παλιά πουλιά. Το άθικτο τμήμα του κεφαλιού καλύπτεται με ανάπτυξη λευκών κοραλλιών. Μια μακρά ρινική ανάπτυξη κρέμεται από το ράμφος.

Το φτέρωμα των γαλοπούλων του Βόρειου Καυκάσου έχει φωτεινότερες χάλκινες-πράσινες αποχρώσεις. Τα φτερά στο σώμα είναι γυαλιστερά και η ουρά είναι ματ.

Οι εξωτερικές διαφορές μεταξύ των γαλοπούλων εσωτερικού περιλαμβάνουν επίσης:

 • επιμήκη σώμα, επεκτείνεται προς το στέρνο?
 • λιγότερο ογκώδες στήθος?
 • κόκκινο κοράλλι αναπτύσσεται στο κεφάλι.

Συχνές στην εμφάνιση των φυλών της Αμερικής και του Βόρειου Καυκάσου είναι ένα ευρύ τεράστιο σώμα και ένα μικρό κεφάλι, μακριά φτερά και μια ουρά σε σχήμα ανεμιστήρα. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της εγχώριας ποικιλίας είναι ότι οι κόκκινες αναπτύξεις γίνονται μπλε όταν ανησυχούν τα πουλιά.

γενικά χαρακτηριστικά

Οι χάλκινες γαλοπούλες είναι μια εξαιρετικά παραγωγική φυλή κρέατος.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

Ο ρυθμός αύξησης βάρους για ποικιλίες εμφανίζεται στον ακόλουθο πίνακα βάρους:

ΗλικίαΒάρος σε χιλιόγραμμα
ΑμερικανόςΒόρειος Καυκάσιος
3 μήνες4,44
4 μήνες6,65
9 μήνες11-208-18

Τα πουλιά που τρέφονται με πουλερικά αυξάνουν βάρος έως και τριάντα κιλά. Οι γαλοπούλες σε ιδιωτικά νοικοκυριά σπάνια φτάνουν το μέγιστο βάρος τους. Τα ενήλικα αρσενικά ξεπερνούν τα θηλυκά κατά 10 κιλά. Οι χάλκινες γαλοπούλες γεννούν 55-70 αυγά ανά σεζόν. Το ποσοστό επιβίωσης των γαλοπούλων είναι 70 τοις εκατό. Η γονιμότητα των αυγών είναι 90 τοις εκατό. Οι γυναίκες αρχίζουν να βιάζονται από εννέα μήνες.

Κύριες θετικές και αρνητικές πτυχές

Οφέλη από χάλκινες φυλές γαλοπούλας:

 • υψηλή παραγωγικότητα κρέατος ·
 • καλή παραγωγή αυγών
 • ισχυρή ασυλία
 • πρόωρη ωριμότητα
 • υψηλό ποσοστό επιβίωσης των νεοσσών.
 • ανεπιτήδευτο περιεχόμενο.

Μειονεκτήματα:

 • ευαισθησία στα ρεύματα και την υγρασία.
 • τα πουλιά κερδίζουν πολύ βάρος εάν τρέφονται σωστά.
 • μια μη ισορροπημένη διατροφή οδηγεί σε παραμορφώσεις στα πόδια των νεοσσών.

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση ανάμεσα στις γαλοπούλες της Αμερικής και του Βόρειου Καυκάσου, καθώς οι πρώτες δεν μπορούν να διατηρηθούν σε ελεύθερη βόσκηση. Τα πουλιά της εγχώριας ποικιλίας αυξάνουν λιγότερο βάρος. Μετά τη σφαγή, μια χάλκινη γαλοπούλα με μεγάλο στήθος μοιάζει να μην αντιπροσωπεύεται λόγω του μαύρου φτερώματος.

Κανόνες για τη διατήρηση και τη φροντίδα των πουλιών

Οι χάλκινες γαλοπούλες ξένων και εγχώριων ποικιλιών απαιτούν περίπου τις ίδιες συνθήκες κράτησης. Οι διαφορές σχετίζονται με τη διευθέτηση του ορνιθώνα. Οι αμερικανικές γαλοπούλες με μεγάλο στήθος διατηρούνται χωρίς περπάτημα, οπότε πρέπει να υπάρχει σύστημα εξαερισμού στο δωμάτιο.

Κατασκευή κτηρίου

Βέλτιστες συνθήκες κατοικίας:

 • θερμοκρασία +17 βαθμούς και άνω
 • χαμηλή υγρασία
 • φυσικό και τεχνητό φωτισμό.

Η επιτυχής καλλιέργεια στο σπίτι εξαρτάται από τον σωστό υπολογισμό του μεγέθους του δωματίου. Κατά την πάχυνση, τοποθετούνται τέσσερα κοτόπουλα ηλικίας τριών μηνών ή δύο ενηλίκων σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Πώς να δημιουργήσετε ένα σπίτι πουλερικών:

 • τοίχοι που πρέπει να κατασκευαστούν από τούβλα και μονωμένοι από το εσωτερικό από μοριοσανίδες.
 • κλείστε προσεκτικά τις ρωγμές.
 • βάλτε το αυτοεπιπεδούμενο πάτωμα.
 • εγκαταστήστε κουκούλες και θέρμανση.
 • εξοπλίστε φωλιές για όρνιθες.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

Το δάπεδο του σπιτιού είναι καλυμμένο με ένα παχύ στρώμα τύρφης, αχύρου, σανού ή πριονιδιού. Τα απορρίμματα χαλαρώνουν κάθε μέρα και αλλάζουν κάθε 10 ημέρες. Παρά το μεγάλο βάρος, είναι απαραίτητο να καθιερωθούν κούρνια για τις γαλοπούλες. Για την εύκολη αφαίρεση περιττωμάτων, οι παλέτες τοποθετούνται κάτω από τις κούρσες. Η διάρκεια των ωρών φωτός της ημέρας για υψηλή παραγωγικότητα γαλοπούλας είναι 14 ώρες. Επομένως, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε λαμπτήρες για επιπλέον φωτισμό του σπιτιού το χειμώνα.

Εγκατάσταση τροφοδοτών και ποτών

Οι τροφοδότες από ανοξείδωτο ατσάλι χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτούν χάλκινες γαλοπούλες. Κρεμαστά στο κέντρο της αίθουσας, ώστε να μπορούν να ανέβουν όλα τα πουλιά. Λαμβάνονται ξεχωριστά πιάτα για ξηρά και βρεγμένα τρόφιμα. Τα υπολείμματα αφαιρούνται και οι τροφοδότες πλένονται. Οι πότες κενού εγκαθίστανται για γαλοπούλες και πότες ποτηριών για ενήλικα πουλιά. Οι πότες θηλών θεωρούνται οι πιο υγιεινές.

Πεζοπορία

Τα εσωτερικά πουλιά είναι εξοπλισμένα με μάντρα περπατήματος. Από τις εγκαταστάσεις κάνετε έξοδο προς την περιφραγμένη περιοχή στον καθαρό αέρα. Η γη σπέρνεται με γρασίδι. Οι Τουρκίες επιτρέπεται να περπατούν για μία ώρα την ημέρα. Επίσης για τα πουλιά βάζουν δοχεία με στάχτη για μπάνιο. Το καλοκαίρι, οι γαλοπούλες του Βόρειου Καυκάσου μπορούν να καλλιεργούνται κατά τη βοσκή - κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να απελευθερωθούν στο γρασίδι με χόρτα και το βράδυ μπορούν να οδηγηθούν στο ορνιθώνα.

Πώς να ταΐσετε τις χάλκινες γαλοπούλες;

Οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ασκούν εντατική καλλιέργεια σε σύνθετες ζωοτροφές.Το έτοιμο μείγμα περιέχει δημητριακά, λαχανικά, βιταμίνες και διεγερτικά, τα οποία παρέχουν τη βέλτιστη ισορροπία ουσιών στο σώμα και γρήγορη αύξηση βάρους. Όταν καλλιεργείτε χάλκινες γαλοπούλες για προσωπικές ανάγκες, οι κτηνοτρόφοι προετοιμάζουν ανεξάρτητα ένα μείγμα ζωοτροφών από δημητριακά. Φρέσκα βότανα και λαχανικά πρέπει να προστεθούν στη διατροφή. Το κύριο μερίδιο είναι η πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται στα συμπυκνώματα δημητριακών. Τα πουλερικά λαμβάνουν φυτικές ίνες και βιταμίνες από φυτά και λαχανικά.

Υγρό φαγητό προετοιμάζεται για γαλοπούλες - τα σιτάρια και τα λαχανικά ζυμώνεται σε ζωμό κρέατος ή ψαριού.

Διατροφή νεαρών βοοειδών:

 • 1-2 ημέρες - θρυμματισμένα βραστά αυγά, τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά, μικρό πλιγούρι βρώμης
 • Ημέρα 3-10 - ψιλοκομμένο τριφύλλι και αλφάλφα, καρυδιές τσουκνίδες
 • 11-30 ημέρες - προστίθεται θρυμματισμένο σιτάρι αντί για αυγά. ξεκινήστε με δύο γραμμάρια ανά άτομο και αυξήστε σε τριάντα γραμμάρια κατά ένα μήνα ηλικίας.

Στον δεύτερο μήνα της ζωής, στις γαλοπούλες δίνονται 5 γραμμάρια κέικ την ημέρα. Επίσης καλλιεργήθηκαν νεοσσοί όπως φτερά πράσινου κρεμμυδιού. Τα πουλάκια της Τουρκίας πίνουν μισό λίτρο νερό την ημέρα. Από τη δέκατη ημέρα μετά τη γέννηση, στα νεαρά ζώα χορηγείται δύο φορές την εβδομάδα για να πίνουν ένα ασθενές διάλυμα μαγγανίου για την πρόληψη των εντερικών παθήσεων. Τα πουλάκια της Τουρκίας και τα ενήλικα πουλιά τρέφονται τρεις φορές την ημέρα και στρώματα τέσσερις φορές. Δίνουν υγρά μίγματα το πρωί και ξηρά μίγματα το απόγευμα και το βράδυ.

<iframe width=560 height=315 src=data:image/svg+xml,%3Csvg%20xmlns=%22http://www.w3.org/2000/svg%22%20viewBox=%220%200%20750%20400%22%3E%3C/svg%3E data-src=https://www.youtube.com/embed/Lxfgqe4vZOs frameborder=0 allow=accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture allowfullscreen></iframe>

Διατροφή για ώριμες γαλοπούλες:

 • κριθάρι;
 • σιτάρι;
 • καλαμπόκι;
 • γεύμα ηλίανθου
 • αρακάς;
 • βραστά λαχανικά ψιλοκομμένα - πατάτες, καρότα, τεύτλα.
 • πίτουρο σιταριού;
 • τροφή μαγιά?
 • κρέας και οστεάλευρα ·
 • κριθάρι και βρώμη.

Το πράσινο χορτονομή θα αντικαταστήσει το ενσίρωμα το χειμώνα. Η κιμωλία και το αλάτι χρησιμοποιούνται ως ανόργανα πρόσθετα. Οι χάλκινες γαλοπούλες, όπως και τα πουλερικά, χρειάζονται στερεά σωματίδια για πέψη - λεπτό χαλίκι, θρυμματισμένα κελύφη αυγών ή κελύφη.

Αναπαραγωγή λεπτότητας

Σε μικρές εκμεταλλεύσεις, τα πουλιά διατηρούνται μαζί, υπάρχει ένα αρσενικό για 15 θηλυκά. Σε μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, οι νεοσσοί μεγαλώνουν μαζί μέχρι την έκτη εβδομάδα της ζωής τους και στη συνέχεια ταξινομούνται κατά φύλο. Όταν διατηρούνται μαζί, τα μεγάλα αρσενικά αρχίζουν μάχες.

Οι μεσαίου μεγέθους γαλοπούλες επιλέγονται ως παραγωγοί, καθώς ένα αρσενικό που είναι πολύ βαρύ μπορεί να συντρίψει ένα θηλυκό. Στις πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, η γονιμοποίηση πραγματοποιείται τεχνητά. Οι γαλοπούλες του Βόρειου Καυκάσου και της Αμερικής εκτρέφονται στη φυλή. Η παραγωγική περίοδος αναπαραγωγής γαλοπούλας είναι 4 χρόνια. Οι χάλκινες γαλοπούλες ωριμάζουν πολύ νωρίς. Αλλά με συνεχή φωτισμό, η παραγωγή αυγών συμβαίνει 1,5 μήνες νωρίτερα. Τα θηλυκά γεννούν αυγά 5-9 μήνες το χρόνο. Το βάρος ενός αυγού γαλοπούλας είναι 90-100 γραμμάρια.

Οι Τούρκοι επωάζονται τα δικά τους συμπλέγματα και έβαλαν αυγά από πάπιες και κοτόπουλα. Το ένστικτο επώασης αναπτύσσεται καλύτερα σε όρνιθες δύο ετών. Οι νεοσσοί εκκολάπτονται 28 ημέρες μετά το σχηματισμό του συμπλέκτη. Είναι δύσκολο για τα νεογέννητα πουλάκια γαλοπούλας να σπάσουν το κέλυφος. Επομένως, πρέπει να σπάσετε προσεκτικά τα κομμάτια στο χώρο των τσιπ. Οι εκκολαφθέντες νεοσσοί προστίθενται στην κότα. Οι Τούρκοι φροντίζουν τον απόγονο για ένα μήνα: τους ζεσταίνουν, τους διδάσκουν πώς να περπατούν και να παίρνουν φαγητό.

Σφαγή πουλιών

Οι χάλκινες γαλοπούλες σφάζονται στους 4 μήνες και οι γαλοπούλες στους 5-6 μήνες. Η περαιτέρω πάχυνση και συντήρηση δεν αποδίδει. Η ετοιμότητα των πουλιών για σφαγή καθορίζεται επίσης από το σωματικό βάρος. Το βέλτιστο βάρος είναι 12 κιλά. Αλλά συνήθως καθοδηγούνται από την ηλικία, καθώς υπάρχει η πιθανότητα η γαλοπούλα να κερδίσει περισσότερο βάρος. Αργότερα, το κέρδος μάζας σταματά. Τα πουλιά τρώνε περισσότερο φαγητό, αλλά δεν βαριούνται.

Τουρκία χάλκινο

Ασθένειες και θεραπεία τους

Οι χάλκινες φυλές γαλοπούλας έχουν ισχυρή ανοσία. Αλλά εάν δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής στο ορνιθώνα, μια μη ισορροπημένη διατροφή και η απουσία εμβολιασμών, τα πουλιά γίνονται ευάλωτα σε μολύνσεις.

Συχνές ασθένειες:

 • φυματίωση - που μεταφέρεται από έντομα που πιπιλίζουν το αίμα, οδηγεί στο θάνατο των ζώων, καθιστά το κρέας και τα αυγά ακατάλληλα προς πώληση.
 • μυκοπλάσμωση - μια μυκητιακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος αναπτύσσεται σε πουλιά ως αποτέλεσμα της υψηλής υγρασίας στο σπίτι, τροφοδοτώντας χαλασμένα λαχανικά και δημητριακά και αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά.
 • Η ευλογιά είναι μια ανίατη ασθένεια του δέρματος, μεταδίδεται από άρρωστα πουλιά σε υγιή, μπορεί να καταστρέψει εντελώς τα ζώα.
 • κοκκιδίωση - μια βακτηριακή λοίμωξη που μεταδίδεται μέσω νερού, τροφίμων και περιττωμάτων.
 • ο τύφος - επίσης μεταδίδεται από άρρωστα πουλιά, αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά στο αρχικό στάδιο.
 • ιστονομία - μεταδίδεται σε γαλοπούλες από κοτόπουλα, χήνες μέσω επαφής με πουλιά ή εγκαθίσταται σε ορνιθώνα χωρίς προκαταρκτική αντισηπτική θεραπεία.

Η πιο κοινή ασθένεια που εμφανίζεται σε όλους τους τύπους πουλερικών είναι η παρασιτική λοίμωξη. Οι Τουρκίες μολύνονται με σκουλήκια μέσω νερού από ταμιευτήρες, γρασίδι από βάλτους.

Ως αποτέλεσμα ακατάλληλης σίτισης, οι γαλοπούλες αναπτύσσουν ανεπάρκεια βιταμινών και εντερίτιδα. Η έλλειψη καθαρού αέρα και φωτός στο δωμάτιο προκαλεί έλλειψη βιταμίνης D. Επομένως, ακόμη και όταν φυλάσσονται σε εσωτερικούς χώρους, τα πουλιά πρέπει να αφήνονται έξω για σύντομο περίπατο.

Χωρίς βιταμίνη Α, οι γαλοπούλες γίνονται αδύναμες και χάνουν φτερά. Για να αναπληρώσετε την ουσία, πρέπει να προσθέσετε καρότα στη διατροφή. Για την πρόληψη των ελλείψεων βιταμινών, προστίθενται έτοιμα ανόργανα πρόσθετα - προμείγματα στη ζωοτροφή για νεοσσούς και ενήλικα πτηνά.

Τα ανθυγιεινά πουλιά έχουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Ελλειψη ορεξης;
 • διάρροια με πράσινες ή κόκκινες ακαθαρσίες.
 • απάθεια;
 • μείωση της παραγωγής αυγών
 • αύξηση θερμοκρασίας
 • βλεννογόνο από τη μύτη, τα μάτια.
 • κουρασμένη αναπνοή.

Τα άρρωστα άτομα απομακρύνονται και καλείται κτηνίατρος. Δεν συνιστάται να αντιμετωπίζετε μόνοι σας τα πουλιά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξέσπασμα μιας επικίνδυνης ασθένειας. Οι βακτηριακές λοιμώξεις αναπτύσσονται γρήγορα και έχουν παρόμοια συμπτώματα. Ένας κτηνίατρος μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την ασθένεια. Εάν εντοπιστεί τυφοειδής, ευλογιά ή φυματίωση, θα πρέπει να καταστρέψετε τα άρρωστα πουλιά και να διατηρήσετε τα υπόλοιπα ζώα σε καραντίνα. Για την αποφυγή λοιμώξεων, τα τοιχώματα του σπιτιού καλύπτονται με ασβέστη και τα πιάτα αντιμετωπίζονται με αντιβακτηριακούς παράγοντες μία φορά το μήνα.

Δεν υπάρχουν κριτικές, γίνετε ο πρώτος που θα το αφήσει
Τώρα αμέσως βλέποντας


Αγγούρια

Ντομάτες

Κολοκύθι